F Review: Η Άλλη Γυναίκα - The Other Woman - FilmBoy Review: Η Άλλη Γυναίκα - The Other Woman - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Η Άλλη Γυναίκα - The Other Woman


     
    Υπάρχουν μερικές ταινίες, στις οποίες έχοντας δει το trailer έχει χαθεί η όποια  μαγεία της ταινίας. 
    Eίτε θα έχει spoiler, είτε θα δείχνει τις καλύτερες σκηνές της, είτε απλώς θα σου δίνει να καταλάβεις τί πρόκειται να επακολουθήσει.

    Tέτοια ταινία είναι το The Other Woman, μια ενδιαφέρουσα ιδέα (με χαμηλές προοπτικές για κάτι ξεχωριστό), η οποία φυσικά δεν αποτυπώνεται τόσο καλά στο πανί. 

    Προσωπικά, έχω βαρεθεί τα τελευταία χρόνια να βλέπω μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για κάτι καινούργιο και συνεχώς να υπάρχει αναμάσημα των ίδιων κλισέ. 

    Εννοείται δεν περίμενα από την συγκεκριμμένη ταινία, να γεμίσει πρωτότυπες ιδέες και τα αστεία της να είναι επιπέδου Monty Pythons, αλλά τουλάχιστον περίμενα μια κωμωδία που να βγάζει αρκετό γέλιο. 

    Μια γυναίκα (Cameron Diaz, The Counselor) ανακαλύπτει με καθυστέρηση ότι είναι η "άλλη γυναίκα" στη ζωή του συντρόφου της (Nikolaj Coster-Waldau, Oblivion). 

    Για την ακρίβεια εκείνος είναι παντρεμένος και έχει μια παράλληλη ζωή με τη σύζυγό του (Leslie Mann, The Bling Ring). 
    Συνειδητοποιώντας η μία την ύπαρξη της άλλης, οι δύο γυναίκες αποφασίζουν αντί να τον χωρίσουν, να καταστρώσουν την εκδίκησή τους.

    H ταινία ξεκινάει με ένα εντελώς αδιάφορο μισάωρο, το οποίο περισσότερο κακό κάνει στην εξέλιξη της, παρά μας εισάγει στο θέμα της. 
    Κανένα αστείο, καμία εισαγωγή στην ταινία και γενικότερα ένα ανούσιο ξεκίνημα.

    Στην συνέχεια κάπως φτιάχνει το πράγμα μέχρι και το τέλος, καθώς το χιούμορ αρχίζει και μπαίνει δυναμικά σε κάποιες σκηνές παρά το γεγονός ότι η 'Sex and the City και Desperate Housewives' αισθητική παίρνει πολλές φορές την σκυτάλη. 


    Όταν η ταινία δεν προσπαθεί να ωθεί καταστάσεις και να βάζει στο στόρι αφόρητους μελοδραματισμούς (ευτυχώς όχι πολύ συχνά), τα καταφέρνει περίφημα. 

    Έχει κωμικές στιγμές, ωστόσο δεν καταφέρνει να τις εκμεταλλευτεί ώστε να δημιουργήσει μια ξέφρενη κωμωδία, καθώς τα κλισέ δείχνουν να την φρενάρουν. 

    Για να μην σχολιάσω το τραβηγμένο - απ' όλες τις απόψεις - φινάλε που σίγουρα θα μπορούσε να είναι σίγουρα λιγότερο αδιάφορο και κραυγαλέο. 

    Συν τοις άλλοις, το αξιόλογο καστ καταφέρνει να μείνει εντελώς αναξιοποίητο, εκτός από την Cameron Diaz που με την τσαχπινιάρικη και σοβαρή (ανάλογα τις περιστασεις) εμφάνιση της δείχνει να βρίσκεται σε κέφια, και φυσικά την χυμώδη Kate Upton (The Three Stooges), της οποίας ή εμφάνιση στην οθόνη, για το ανδρικό κοινό τουλάχιστον αποτελεί όαση. 

    Ο ρόλος του Nikolaj Coster-Waldau είναι εντελώς καρικατούρα, μην μπορώντας να προσφέρει κάτι αντίστοιχο της κλάσης του (πέρα από το προσωπικά αδιάφορο Game of Thrones, δείτε και το Δανέζικο Headhunters), ενώ η Leslie Mann (η οποία αν δεν ήταν γυναίκα του Judd Apatow, αμφιβάλλω αν θα έπαιρνε έστω τους μισούς ρόλους) καταντάει αφόρητα εκνευριστική και ενοχλητική με τις τσιρίδες της και την εν γένει ερμηνεία της. 

    Για να συνοψίσουμε, γνωρίζοντας τι περιμένεις από το The Other Woman, δεν μπορείς να πεις ότι είναι αδιάφορη, ωστόσο δεν σε κάνει σε κανένα σημείο να γελάσεις δυνατά, ούτε να δεθείς με κάτι, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να προτρέψω κάποιον να πληρώσει να την δει. 

    Εξάλλου κάθε Σαββατοκύριακο μεσημέρι το Star βάζει άπειρες τέτοιες.

    Στις αίθουσες από 8 Μαίου.

    Νίκος Δρίβας.


     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Η Άλλη Γυναίκα - The Other Woman Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top