F Οι δύο κομικάδες του FilmBoy σχολιάζουν τις πρώτες εικόνες του Batman vs Superman - FilmBoy Οι δύο κομικάδες του FilmBoy σχολιάζουν τις πρώτες εικόνες του Batman vs Superman - FilmBoy
  • Latest News

    Οι δύο κομικάδες του FilmBoy σχολιάζουν τις πρώτες εικόνες του Batman vs Superman


    Πριν λίγες μέρες είχε διαρρεύσει φωτογραφία του νέου Batmobile που θα καβαλάει ο Μπάτμαν στο ‘Batman vs. Superman’ του Snyder, η οποία αποκάλυπτε μια ‘πεταχτή’ πισινή άποψη του, με το υπόλοιπο αυτοκίνητο καλυμμένο από πανί. 

    Εδώ και λίγες ώρες λοιπόν, ο ίδιος ο Zack δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία στο Twitter που δείχνει και τη μούρη του οχήματος. 

    Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο: δεν απεικονίζει μόνο τη μάπα του bat-mobile, αλλά και την νέα στολή του Μπάτμαν-Ben Affleck με τον ίδιο να την φοράει! 
    Κυρίες και κύριοι, ιδού το φωτογραφικό ντοκουμέντο:



    Την είδατε, εντάξει; 
    Ωραία, πάμε τώρα να την σχολιάσουμε.
     

    Ας πιάσουμε πρώτα τα εύκολα: το αμάξι. 
    Απ’ ότι διακρίνω, υπάρχουν επιρροές από το Tumbler μοντέλο της τριλογίας Christopher Nolan  (κυρίως λόγω των χοντροκομμένων γραμμών στον κορμό, χωρίς φτερά, σερβιέτες και τα συναφή, καμία σχέση δηλαδή με τη ‘bat-κούρσα’ από τα φιλμ του Schumacher, με τα φώτα νέον στα παΐδια και την καμπίνα Ray-Ban, μόνο ‘Μύκονοοοος!’ που δεν φώναζε εκείνο τ’ αμάξι), αλλά το γενικότερο σχήμα του αμαξώματος φαίνεται βγαλμένο από το παραδοσιακό κόμικ στυλ, βλέπε ταινίες Burton, στο πιο λιτό του. 

    Γιατί φαίνεται καθαρά η μακριά μουσούδα του κόμικ ‘νυχτεριδάμαξου’ , το υπερυψωμένο μπροστινό μέρος με τις παχιές ρόδες και κρίνοντας απ την πρώτη εικόνα που είδε διέρρευσε θα έχει και το κλασικό φτερό-λοφίο στην κορυφή.

    Με άλλα λόγια, συνδυάζοντας τις δύο φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητα, μάλλον θα δούμε ένα Batmobile που θα μοιάζει πιο πολύ με αμάξι Μπάτμαν, παρά με τανκ (όπως το tumbler), αλλά θα απέχει κι από το φωτορρυθμικό καρναβάλι των ταινιών του ‘90. 

    Καλύτερα όμως να περιμένουμε μια πιο διαφωτιστική φωτογραφία για να κρίνουμε καλύτερα.  

    Και πάμε στα ‘τσιβιά’ που λέμε στα σερραίικα, δηλαδή τα δύσκολα: η στολή.
    Ή αλλιώς πως «ο Μπάτμαν κατέβασε στεροειδή με το μπιτόνι και βγήκε για ψαροντούφεκο». 

    Πολύ ξερή λαστιχίλα έπεσε ρε παιδιά… ξεχάστε πανοπλίες ειδικών δυνάμεων και κέβλαρ επιστρώσεις. 
    O Μπάτμαν του Snyder φυσάει τη μύτη του και βγάζει τεστοστερόνη επειδή συναχώθηκε απ’ την πολύ αντρίλα και βουτάει τακτικά στη θάλασσα για να κυνηγήσει σαλάχια. 

    Μα δείτε τώρα στολή: ανάγλυφα μούσκουλα παλαιστή του κατς πάνω σε ολόσωμο μαζί μ’ ένα τουμπανιασμένο νυχτερίδι στο κέντρο.

    Θα πει κανείς ότι το σχέδιο είναι φανερά επηρεασμένο από τα σκίτσα του Frank Miller από τα graphic novels του Dark Knight στα μέσα της δεκαετίας του ’80 -  κι εκεί είχαμε όντως ΄παχύ’ σήμα νυχτερίδας, ‘φουσκωμένο’ Μπρους Γουέιν με απέριττο σχεδιασμό στολής. 

    Επιπλέον, παρατηρείστε κι εσείς στην φωτογραφία πως η στολή του Affleck φαίνεται να έχει γκρίζα απόχρωση, κάτι που επίσης συναντάμε στο κόμικ του Miller

    Εξάλλου, κι ο ίδιος ο Ben ταιριάζει φυσιογνωμικά με το πηγούνι του ‘Millerικού’ Μπρους από το εν λόγω κόμικ, με τις πλατιές γωνίες στο σαγόνι, αν και ο Γουέιν στην ιστορία του μεγάλου κομίστα είναι 55άρης. 

    Εμένα μου φάνηκε πάντως αρκετά χοντροκομμένη, παρόλο που είναι σαφέστατα πολύ πιστή στις δουλειές του Miller

    Δεν έχει όμως χρώμα κι αν δεν βγει στην κάμερα η ανφας οπτική της δεν λέω τίποτα σίγουρα, είναι επισφαλής η εντύπωσή μου ακόμα.  

    Άσε που ίσως ναι βλέπουμε τώρα ένα προσχέδιο στολής ή μία από τις πολλές στολές του ΄Νυχτερίδα’ στο φιλμ. 

    Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το post-production, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την επεξεργασία της εικόνας, δηλαδή τα εφέ, οπότε όλα είναι ανοιχτά. 

    Εσάς πως σας φαίνεται, έτσι απ’ αυτή την πρώτη ματιά;

    Πασχάλης Μαντζαρίδης.



    Αναμονή τέλος κυρίες και κυρίοι!

    Ύστερα από τα νέα πως ο Zack Snyder θα σκηνοθετήσει και την Justice League  (και με το Batman vs Superman του ιδίου να αποτελεί τελικά ένα prequel της JLA), περιμέναμε πως και πως ένα πρώτο δείγμα από την πολυαναμενόμενη σύγκρουση των δύο υπερηρώων.

    Έχοντας ξεκινήσει ήδη την παραγωγή για την ταινία, ο Zack Snyder δεν έχασε ευκαιρία και ανέβασε χθες στο Twitter του τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από τον νέο Batman του Ben Affleck καθώς και μία, όχι απολύτως ξεκάθαρη ματιά στο νέο Batmobile!

    Η πρώτη εντύπωση είναι πως πράγματι θα δώσει τα ρέστα της η Warner για να μάς παρουσιάσει έναν όσο το δυνατό πιο διαφορετικό από τα κινηματογραφικά προηγούμενα Batman, διατηρώντας τα gritty και ρεαλιστικά στοιχεία με περισσότερη επιρροή από τα κόμικ.

    Γνωρίζοντας πως ο χαρακτήρας του πολυεκατομμυριούχου ορφανού Bruce Wayne έχει υποστεί ξανά reboot, αυτή τη φορά θα συναντήσουμε έναν πιο ώριμο Batman κοντά στα 35-40 που θα μπορεί να αποτελέσει έναν ικανό και έξυπνο αντίπαλο απέναντι στον υπεράνθρωπο Clark Kent.

    Μάλιστα και εν αντιθέσει με τα κόμιξ, ο Batman θα λειτουργεί περισσότερο ως η φωνή της λογικής για τον Superman, με τον Superman να αποτελεί ακόμα έναν επιπόλαιο ήρωα που θα βρίσκεται στα πρώτα του βήματα αντί για τον καλό πρόσκοπο που συνήθως προσπαθούσε να μετριάσει τις πιο σκοτεινές πλευρές του Batman.

    Προχωρώντας στα της νέας εμφανισης, βλέπουμε καταρχάς μία στολή που συνδυάζει επιτέλους την κλασική γκρίζα και μαύρη (αντί στης σκέτης μαύρης που έχουμε συνηθίσει), με την κάπα να είναι...καπαρωμένη από το μαύρο χρώμα και ενωμένη με την μάσκα, με όλη την υπόλοιπη να παραμένει γκρίζα (εκτός των γνωστών σημείων γάντια-καβάλο-ζώνη) με έναν Batman να φαίνεται πολύ πιο ογκώδης και γυμνάσμενος.

    Άλλωστε ολόκληρο Υπεράνθρωπο θα έχει να αντιμετωπίσει!

    H ζώνη από την άλλη μοιάζει μεγαλύτερη από ποτέ και μάλλον θα χορτάσουμε αρκετά Bat-gadgets ενώ το logo της νυχτερίδας επίσης είναι πολύ μεγαλύτερο και ογκώδες καλύπτοντας όλο το στήθος και αναπαριστώντας πιστά αυτό που είδαμε στο logo της ταινίας, στο περασμένο Comic Dom του San Diego.

    Όσο για το όχημα, φαντάζει ως πιστή ανακατασκευή του ογκώδους Tumbler που είχε χρησιμοποιηθεί στην τριλογία του Christopher Nolan, με λίγα παραπάνω κομικίστικα στοιχεία όπως η ουρά και η μούρη του οχήματος που θυμίζουν εποχές Batman Forever.

    Η γενική εντύπωση είναι πως έχουν καταλήξει στο ιδανικό κράμα στολής από τις ιστορίες Batman: Noel του Lee Bermejo και κυρίως το all-time classic αριστουργηματικό The Dark Knight Returns του Frank Miller, από το οποίο θα επηρεαστεί αρκετά ο νέος Batman και η σύγκρουση του με τον Superman (δείτε επάνω και κάτω δύο εικόνες από τα κόμικ και κάντε μαζί μας τη σύγκριση!).





    Ο ανανεωμένος Batman, από άποψη εμφάνισης είναι ότι πιο κοντινό έχουμε δει στα κόμικ και μένει να δούμε τη δουλειά θα κάνει ερμηνευτικά ο Affleck ενώ θα περιμένουμε προσεχώς και μία περισσότερο ξεκάθαρη απεικόνιση του Batmobile.

    Μέχρι στιγμής, ο συνδυασμός της ρεαλιστικής Nolan-ίτιδας με τα πιο κόμικ στοιχεία φαντάζει ιδανικός, αν και εφόσον ισχύσει στο βαθμό που το περιμένουμε.

    Αν ένας Man of Steel δεν ήταν αρκετός και χρειάστηκαν άμεσα τον Νυχτερίδα στο επόμενο sequel του Superman, τότε είθε να είναι τόσο badass και...φέτες όσο φαίνεται στις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και εξίσου έξυπνος.

    Άλλωστε δεν έχουμε δει ακόμα στο πανί να χρησιμοποιεί στον μέγιστο βαθμό τις ντετεκτιβικές του ικανότητες και μένει να δούμε αν ο Affleck θα συνεχίσει την ερμηνευτική του ωρίμανση μετά από τα Argo και The Town.

    Εμείς μαζί σου είμαστε Ben ...σε συνηθίσαμε και δεν κράζουμε πλέον!

    Καιρός να αποδείξεις και συ πως δεν είσαι το αγγούρι των παλαιότερων δεκαετιών.

    Kostas Tsokos.

    Η δική σας γνώμη;  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι δύο κομικάδες του FilmBoy σχολιάζουν τις πρώτες εικόνες του Batman vs Superman Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top