F The Town - FilmBoy The Town - FilmBoy
  • Latest News

    The Town

    Όταν ένας νεαρός ηθοποιός θελήσει να δοκιμάσει την τύχη του στη σκηνοθεσία δεν αντιμετωπίζεται από τη βιομηχανία θετικά, και ομολογώ ότι τον ίδιο σκεπτικισμό έχω κι εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ben AffleckGone Baby Gone πριν 3 χρόνια δεν το έχω δει αλλά η αλήθεια είναι ότι βούλωσε πολλά στόματα (και χαίρομαι που δεν υπήρχε τότε το FilmBoy γιατί μπορεί να πέταγα κανένα σχόλιο και μετά να’τρεχα) παίρνοντας καλές κριτικές και χαρίζοντας υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας και Όσκαρ στην Amy Ryan.

    Τώρα με το The Town αποδεικνύει ότι αν και δεν ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος ως ηθοποιός, ίσως να κρύβει ένα μεγάλο ταλέντο δημιουργού μέσα του.

    Το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Chuck Hogan με τίτλο Prince of Thieves: A Novel και εξελίσσεται στη πόλη Charleston της Μασαχουσέτης , την πρωτεύουσα των διαρρήξεων, των ληστειών και των απαγωγών, μια πόλη στην οποία η παρανομία δεν είναι επιλογή αλλά επιβίωση και που όλα τα κόλπα περνάνε ως κληρονομιά από πατέρα σε γιο!

    Στην εισαγωγή γνωρίζουμε μια από τις πολλές συμμορίες της περιοχής που φαίνεται να βρίσκεται ...




    ...πάντα ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία: ένας διαρρήκτης ειδικός στο άνοιγμα πόρτων ασφάλειας (Slaine), ένας σπεσιαλίστας στους συναγερμούς (Owen Burke), ένας πιστολάς (Jeremy Renner του φοβερού The Hurt Locker) με μια προβληματική αδερφή (Blake Lively) και ο εγκέφαλος της συμμορίας (Ben Affleck).

    Ένας μανιώδης πράκτορας του FBI όμως (Jon Hamm από το The A-Team) θέλει να βάλει ένα τέλος στη δράση της συμμορίας και όταν σε μια ληστεία εκείνοι παίρνουν όμηρο την διευθύντρια της τράπεζας (Rebecca Hall, που περισσότερο τη θυμάμαι ως Σαρα στο υπέροχο The Prestige παρά ως Βίκυ στο Vicky Christina Barcelona ), βρίσκει την ευκαιρία να μπει στην υπόθεση. 


    Συγχρόνως, η συμμορία θεωρεί ότι η νεαρή τραπεζιτισσα θα μπορούσε να τους δημιουργήσει πρόβλημα και αποφασίζει να τη βγάλει από τη μέση, αλλά ο αρχηγός τους την ερωτεύεται βλέποντας στο πρόσωπο της την ευκαιρία να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

    Για να τελειώσει όμως, θα πρέπει να κάνει μια τελευταία δουλειά.

    Καταπληκτικές κριτικές (95%(!) στο RT), εισπράξεις επιπέδου blockbuster (24 εκ.$ άνοιγμα και 80 μέχρι σήμερα) και θετικότατη υποδοχή στα φεστιβάλ που παίχτηκε, μαζί και στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας.

    Όσο και να μας το λέγανε, δεν θα το πιστεύαμε ότι ο Ben Affleck θα μπορούσε να γίνει τόσο καλός δημιουργός (σενάριο-σκηνοθεσία).

    Στην Ελλάδα στις 21 Οκτωβρίου από τη Village Films.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Town Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top