F Ο Joseph Gordon-Levitt σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του Sandman - FilmBoy Ο Joseph Gordon-Levitt σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του Sandman - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Joseph Gordon-Levitt σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του Sandman


    Μπορεί ορισμένη μερίδα του κοινού να έχει κουραστεί από τα υπερηρωικά ξυλίκια και το πόσο πουλάνε πλέον οι κινηματογραφικές μεταφορές των κόμικ, αλλά ως ένα βαθμό μόνο καλό έχουν κάνει.

    Το ...Lollywood έχει βρει εδώ και αρκετά χρόνια την κότα με τα χρυσά αυγά και κρίνοντας από τις μυριάδες μεταφορές που έχουν ανακοινώσει, αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε επιτέλους ολοζώντανους μερικούς από τους πιο παράξενους και underground τίτλους.

    Ο Sandman υπήρξε μια από τις πιο παράξενες και εφιαλτικά ονειρικές κόμικ σειρές που έχουν κυκλοφορήσει.

    Έχοντας για πρωταγωνιστή τον χαρακτήρα του Μορφέα, ξεκίνησε να εκδίδεται το 1989 από τη Vertigo (η οποία αργότερα εξελίχθηκε στο underground comic παράρτημα της DC Comics), με τη σειρά να κρατάει για 75 τεύχη μέχρι και το 1996, (είχε κυκλοφορήσει κάποτε και στα μέρη μας, σε αλμπουμάκια από τη Modern Times).

    Τα νέα της κινηματογραφικής μεταφοράς από την Warner είχαν μαθευτεί πριν από κάποιο διάστημα και μάλιστα οι φήμες που ήθελαν τον ηθοποιό Joseph Gordon-Levitt να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγο καιρό.

    Διαβάστε παρακάτω τι είχε δηλώσει παλιότερα ο Gordon-Levitt στο twitter του και στο Ign.com:

    "Είναι απίστευτη τιμή να συνεργάζομαι με τον David Goyer, την Warner Bros και τον ίδιο τον Neil Gaiman στο Sandman.

    Ως η προσωποποίηση των ονείρων. 
    Αρχικά συλλαμβάνεται από ένα λατρευτικό τελετουργικό και κρατείται αιχμάλωτος για 70 χρόνια, ενώ όταν ελευθερώνεται βρίσκει το βασίλειό του ερειπωμένο.

    Μου αρέσει η βασική ιδέα του κόμικ, η προσωποποίηση του Ονείρου μαζί με τα αδέρφια και τις αδερφές του, την προσωποποίηση του Θανάτου, της Καταστροφής, του Παραληρήματος, του Πεπρωμένου, της Επιθυμίας και της Απελπισίας.

    Πιστεύω πως είναι πραγματικά συναρπαστικό και κινηματογραφικό σαν concept.
    Κοιτάζοντας μόνο τα σχέδια του Sandman, φαίνεται εντυπωσιακό και προσωπικά λατρεύω τις μεγάλες θεαματικές ταινίες.

    Ο Sandman έχει την ευκαιρία όμως, να είναι κάτι παραπάνω από εκρήξεις, όντας μια μεγάλου σκέλους αλλά διαφορετική ταινία."

    Το σενάριο της ταινίας είχε αναλάβει αρχικά ο David S. Goyer (Nolan's Batman trilogy, Man of Steel, Blade) ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Deadline πως την αρχική ιδέα του Goyer θα συνεχίσει ο σεναριογράφος Jack Thorne (How I Live Now) τον οποίο προσέλαβε η Warner για να ολοκληρώσει το σενάριο.

    Οι φήμες θέλουν την ταινία να βασίζεται στο πρώτο trade της σειράς με τίτλο "Preludes and Nocturnes" το οποίο εξιστορούσε την επίγεια φυλάκιση του Μορφέα, την απόδραση του και την ανάκτηση του βασίλειου του.

    Την παραγωγή θα αναλάβει επίσης ο Gordon-Levitt μαζί με τον Goyer και τον δημιουργό του κόμικ, Neil Gaiman και μένει να δούμε αν εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αναλάβει και τα σκηνοθετικά καθήκοντα της ταινίας.

    Μέχρι να έχουμε νεότερα, εσείς μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο "Preludes and Nocturnes" ή στην πρόσφατη επιστροφή του Neil Gaiman στον ίδιο χαρακτήρα, με τη μίνι σειρά "Sandman: Overture".


    Kostas Tsokos.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Joseph Gordon-Levitt σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του Sandman Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top