F Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αδάμαστο - Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα - FilmBoy Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αδάμαστο - Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα - FilmBoy
  • Latest News

    Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αδάμαστο - Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα


    Τα "Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Ο Αδάμαστος", υψώνουν ξανά και περηφάνα το σπαθί τους στις σκοτεινές αίθουσες!

    Μετά από την διπλή προβολή στις περασμένες Νύχτες Πρεμιέρας, όπου έκανε sold-out και την πρώτη προβολή σε κανονική διανομή στις 14 Νοεμβρίου όπου κυκλοφόρησε για μία εβδομάδα στο Ιντεάλ κάνοντας 1200 εισιτήρια μόνο σε εφτά μέρες, ο Αδάμαστος ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ξανά στις 30 Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Η ταινία της Underworld Films και του σκηνοθέτη Θάνου Κερμίτση (Τρωγλοδύτες) είναι η πρώτη στα χρονικά, ανεξάρτητη ελληνική ταινία επικής φαντασίας, βασισμένη και σε κόμικ.

    Το fantasy κόμικ "Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα", είναι μια δημιουργία του πρωταγωνιστή της ταινίας Γιάννη Ρουμπούλια και εκδίδεται από το 2005 (εκδ."Ψυχής Τα Λαμπυρίσματα") έχοντας κερδίσει τα βραβεία Best Ongoing Series και Best Artist στο Comic Dom Con Athens.


    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

    Η πλοκή της ταινίας εκτυλίσσεται 200 χρόνια μετά από τα γεγονότα του κόμικ.

    Βρισκόμαστε στον φανταστικό κόσμο του Έλεμπρος, βρίσκεται υπό την κυβέρνηση της  πανίσχυρης Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα.

    Ο Ντράγκαρ είναι ένας βάρβαρος πολεμιστής που έχει πιαστεί αιχμάλωτος από τον έμπορο σκλάβων Φλάβιο.

    Για 4 χρόνια είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε βάναυσους αγώνες μέσα σε λάκκους, για το χρήμα και την ευχαρίστηση αυτών που τον υποδούλωσαν.

    Η μοίρα θα φέρει τον Ντράγκαρ για άλλη μια φορά κοντά στην πατρίδα του, όταν ο Φλάβιος θα τον οδηγήσει στον αυτοκρατορικό στρατηγό Ακιλόνιο για να συμμετάσχει σε μονομαχίες προς εορτασμό των γενεθλίων της κόρης του, Βαλέριας.

    Όμως ο νους του Ντράγκαρ είναι συνεχώς στην γυναίκα του Μπρέννα που έχει να την δει 4 χρόνια.

    Μόλις του παρουσιάζεται η ευκαιρία για απόδραση, παίρνει μαζί του τη κόρη του Ακιλόνιου ως όμηρο.

    Εξοργισμένος με την απαγωγή της κόρης του, ο Ακιλόνιος θα προσπαθήσει να τους εντοπίσει πάση θυσία ...και το κυνήγι αρχίζει.

    Ο Ντράγκαρ όμως, είναι αποφασισμένος να γυρίσει στην γυναίκα του και δεν θα τον γονατίσει κανένας κίνδυνος ή δυσκολία.

    Γιατί είναι ...ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ!


    ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

    Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην Αττική και σε μέρη όπως η Πάρνηθα, η Βαρυμπόμπη και η Πεντέλη αλλά και στην Ορεινή Κορινθία και στο χωριό Δεσφίνα του νομού Φωκίδας.

    Το κόστος παραγωγής ήταν μόλις στα 10.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσό να έχει δοθεί από το κοινό μέσω της διεθνούς χρηματοδοτικής πλατφόρμας Indiegogo.

    Στα εξαιρετικά αληθοφανή κοστούμια βοήθησε η ARMA Hellas (Association for Renaissance Martial Arts) η οποία παρείχε τα κοστούμια, τα μεσαιωνικά όπλα, τον γενικότερο εξοπλισμό, αλλά και τις χορογραφίες.

    Πρωταγωνιστής στο ρόλο του Ντράγκαρ είναι ο ίδιος ο δημιουργός του κόμικ Γιάννης Ρουμπούλιας ενώ τη σκηνοθεσία, το σενάριο και το ρόλο του Φάλκο ανέλαβε ο Θάνος Κερμίτσης, ένας νέος και πολύ ταλαντούχος δημιουργός βραβευμένος για πολλές ταινίες μικρού μήκους όπως οι Τρωγλοδύτες.

    Τους υπόλοιπους ρόλους συμπληρώνουν οι Κωνσταντίνα Γεωργαντά (Βαλέρια), Κυριάκος Κορογιάννης (Οκτάβιος), Γεωργία Γιαννακούδη (Μπρέννα), Γιώργος Μπούγος (Φλάβιος), 'Αρης Καπλανίδης (Φούλγκριμ), Κωνσταντίνα Τάτση (Ίλσαρελ) και ο Μελέτης Γεωργιάδης (Το Κακό, Το Κακό Στην Εποχή των Ηρώων, Μπιγκ Χιτ) στο ρόλο του Ακιλόνιου.

    Τη μουσική έχει γράψει και επιμεληθεί ο Δημήτρης Παπαβασιλείου ενώ τόσο η μουσική επένδυση όσο και το γενικότερο κλίμα και αισθητική της ταινίας, αποτίουν φόρο τιμής σε αγαπημένες και κλασικές ταινίες του fantasy και sword and sorcery είδους, όπως τα Conan, Excalibur, Lord of The Rings και άλλα.



    ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

    ΝΤΡΑΓΚΑΡ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΟΥΛΙΑΣ)

    Ο σκληρός πολεμιστής από το Βορρά, είναι ορκισμένος να μην τα παρατήσει ποτέ προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα και τη γυναίκα του.

    Οπλισμένος με ατσαλένιο θάρρος και αδάμαστη θέληση, θά κάνει τα πάντα και κανένα εμπόδιο δεν μοιάζει ικανό να τον σταματήσει.



    ΒΑΛΕΡΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ)

    Η ευγενής αλλά καλομαθημένη κόρη του Στρατηγού Ακιλόνιου θα πάρει ένα καλό μάθημα μετά την απαγωγή της από τον Ντράγκαρ.

    Αναγκασμένη να τον ακολουθήσει θα χρειαστεί να σκληραγωγηθεί μαθαίνοντας πόσο επικίνδυνος είναι ο κόσμος έξω από την ασφάλεια του βασιλείου της.

    Η διαδρομή θα αποδειχτεί για εκείνην κάτι που θα αλλάξει για πάντα την προσωπικότητα της.



    ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΚΙΛΟΝΙΟΣ (ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

    Ο Βετεράνος Στρατηγός της Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα είναι ένας σκληρός και εξουσιομανής άνδρας που δεν του αρέσει να χάνει και θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει την οικογένεια και το βασίλειο του.

    Όταν ο Ντράγκαρ απαγάγει την κόρη του θα βάλει λυτούς και δεμένους, όντας εξαγριωμένος με την κίνηση του πρώην σκλάβου του.



    ΜΠΡΕΝΝΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗ)

    Η όμορφη γυναίκα του Ντράγκαρ έχει να δει τον άντρα της για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, από τότε που εκείνος απήχθη και ζούσε σαν σκλάβος.

    Όταν τον ξαναδεί μπροστά της θα ξαφνιαστεί και θα αποδειχτεί πως για εκείνην έχουν αλλάξει πολλά από τότε...τόσα πολλά που θα αφήσουν άναυδο τον Ντράγκαρ.



    ΟΚΤΑΒΙΟΣ (ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)

    Ο γιος του Στρατηγού Ακιλόνιου και αδερφός της Βαλέριας αποφασίζει να συμμετάσχει στο κυνήγι για τον Ντράγκαρ, από καθαρό εγωισμό και την ανάγκη να αποδείξει τον εαυτό του στα μάτια του πατέρα του.

    Επιπόλαιος και αρκετές φορές μη ικανός να διαχεριστεί την ψυχραιμία του θα διακινδυνεύσει αρκετές φορές τα σχέδια της ομάδας, παρασυρόμενος από την...'παράξενη' αγάπη για την αδερφή του.



    ΦΑΛΚΟ (ΘΑΝΟΣ ΚΕΡΜΙΤΣΗΣ)

    Το δεξί χέρι του Στρατηγού Ακιλόνιου, ο κυνηγός επικηρυγμένων Φάλκο θα προσπαθήσει να εντοπίσει τους Ντράγκαρ και Βαλέρια, μαζί με τους στρατιώτες/συντρόφους του.

    Ανδρείος, έξυπνος και με χιούμορ θα αποδειχτεί στην πορεία ένας ανέλπιστος σύμμαχος για τους ήρωες μας.



    ΦΛΑΒΙΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΓΟΣ)

    Ο έμπορος σκλάβων Φλάβιος, είναι αυτός που θα παραδώσει τον Ντράγκαρ στον Στρατηγό Ακιλόνιο.

    Το μόνο που τον ενδιαφέρει να κερδίσει είναι το χρήμα και να κρατήσει όλη την δόξα για τον εαυτό του.

    Στην πραγματικότητα...πιο λουφαδόρος και δειλός από αυτόν...δεν υπάρχει!



    ΦΟΥΛΓΚΡΙΜ (ΑΡΗΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ) - ΙΛΣΑΡΕΛ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΤΣΗ)

    Ο μυστηριώδης Φούλγκριμ υπήρξε κάποτε φίλος με τον Ντράγκαρ, μόνο που πλέον έχει προδώσει αυτόν και την πατρίδα τους τη Νοσφανδία.

    Με τη βοήθεια της μάγισσας Ίλσαρελ η οποία φαίνεται να κινεί πολλα από τα νήματα, χρησιμοποιεί τη μαύρη μαγεία προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του.

    Εκείνος και η Ίλσαρελ θα εξαπολύσουν πάσης φύσεως τερατικό εμπόδιο απέναντι στον Ντράγκαρ και τη Βαλέρια.






    Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

    Γεννημένος το 1985  στην Αθήνα, ο ταλαντούχος Θάνος Κερμίτσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Παν/μίου.

    Αργότερα πήρε πτυχίο και απο το τμήμα Post Production της σχολής Intergraphics. 

    Εχει εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης ώς εικονολήπτης, μοντέρ, και βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορα διαφημιστικά σποτ, video clip αλλά και ταινίες μεγάλου μήκους, στην εταιρία παραγωγής MachineOff, αλλά και ως βοηθός σκηνοθέτη σε διαφημιστικό σποτ της εταιρίας STEFI.

    Eίναι απόφοιτος του τμήματος ‘Film & Television Studies’ στο New York College, ενώ έχει σκηνοθετήσει ήδη δύο ταινίες μεγάλου μήκους καθώς και μικρού μήκους που έχουν προβληθεί με πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ του εξωτερικού και του εσωτερικού.

    Τον Σεπτέμβριο του 2009 ίδρυσε μαζί με άλλους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές το πρώτο Ελληνικό Δίκτυο Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών με την ονομασία ‘Chainfree’.

    Τον Μάρτιο του 2010 η μικρού μήκους ταινία «Παρτίδες με τον Χάρο» απέσπασε Ειδική Διάκριση στο  2ο Artfools Video Festival στην Λάρισα και τον Απρίλιο του 2010 διοργάνωσε με επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών με την ονομασία «Chainfree Film Festival 2010».

    Τον Μάιο του 2010  η μικρού μήκους ταινία «Remnant» πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «International Short Film» στο διεθνές φεστιβάλ Swansea Bay International Film Festival στην Ουαλία ενώ τον Αύγουστο του 2010, απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο 1ο Νεανικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους  ‘Argo’, που έγινε στον Βόλο.

    Το ίδιο διάστημα ήταν υποψήφια για βραβείο στο φεστιβάλ Heart of England International Film Festival και υποψήφια για βραβείο στην κατηγορία 'European-Under 30 mins' στο φεστιβάλ Ireland International Film Festival τον Σεπτέμβριο του 2010.

    Το 2011 η μικρού μήκους ταινία 'Τρωγλοδύτες' απέσπασε 2 βραβεία και 1 τιμητική διάκριση σαν η καλύτερη διεθνής μικρού μήκους ταινία στα Διεθνή Φεστιβάλ Κύπρου, Κορίνθου και Los Angeles Movie Awards.

    Εργάζεται ως καλλιτεχνικός Δ/ντης του φεστιβάλ Ionian International Digital Film Festival, που γίνεται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρου Δήμου Λευκάδας κάθε χρόνο στην Λευκάδα και έχει την εταιρία Παραγωγής και Παροχής Ψηφιακών Οπτικοακουστικών Υπηρεσιών 'AVALON- Audiovisual Digital Productions/e-services'.



    ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

    Τα "Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Ο Αδάμαστος", ήταν υποψήφια για βραβείο Φωτογραφίας στο Cyprus International Film Festival, κερδίζοντας στις κατηγορίες για Σκηνικά και Κοστούμια αλλά και στις αντίστοιχες κατηγορίες του Peloponnesian International Film Festival.

    Επίσης λίγο πριν το τέλος του 2013 και στον απολογισμό με λίστες των Ελλήνων κριτικών, ο Αδάμαστος βρέθηκε μέσα στις 5 καλύτερες ταινίες από Έλληνες Δημιουργούς για το 2013, σύμφωνα με τους περισσότερους Έλληνες κριτικούς.

    Η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου σε Αθήνα (ΙΛΙΟΝ - Τροίας και Πατησίων, Αθήνα) και Θεσσαλονίκη (αίθουσα ΦΑΡΓΚΑΝΗ).

    Στην Αθήνα θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης Θάνος Κερμίτσης ενώ σε αυτήν της Θεσσαλονίκης ο πρωταγωνιστής της ταινίας και δημιουργός του κόμικ Γιάννης Ρουμπούλιας.


    Kostas Tsokos.
     







    Αδάμαστος - Indomitable official trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αδάμαστο - Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top