F Γουέστερν ξανά για τον Quentin Tarantino και οι αγαπημένες του ταινίες από το 2013 - FilmBoy Γουέστερν ξανά για τον Quentin Tarantino και οι αγαπημένες του ταινίες από το 2013 - FilmBoy
  • Latest News

    Γουέστερν ξανά για τον Quentin Tarantino και οι αγαπημένες του ταινίες από το 2013


    Το Django Unchained ήταν αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς, έξυπνο, σατιρικό, μπιμουβάδικο, μια αποδόμηση και ταυτόχρονα τίμηση των western, που απέφερε άνω των $162 εκατομμυρίων στην Αμερική (μπάτζετ στα 100) και 425 στα παγκόσμια ταμεία.

    Όντας υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κέρδισε και δύο Όσκαρ, για Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο και Β’ Ανδρικό Ρόλο για τον φοβερό Christoph Waltz (η δεύτερη φορά του και πάλι με Tarantino, ύστερα από την αντίστοιχη βράβευση για το Inglourious Basterds).

    Ο Tarantino δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος και από αυτά που μάθαμε, είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επόμενη σκηνοθετική δουλειά του, η οποία δεν θα μπορούσε να τον αφήσει μακριά από το αγαπημένο του είδος των western.

    Προσφάτως βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Jay Leno, "The Tonight Show with Jay Leno" και σε σχετική ερώτηση για τα επόμενα του σχέδια, δήλωσε:

    "Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ γι’ αυτό, δεν έχω πει τίποτα σε κανέναν δημοσίως, αλλά θα πω ένα πράγμα και θα αναφέρω το είδος.
    Είναι western.
    Δεν είναι sequel του Django, αλλά είναι ένα άλλο western.

    Το θέμα είναι πως διασκέδασα πάρα πολύ κάνοντας το Django, και αγαπώ τα western τόσο πολύ, που αφού έμαθα πως να το κάνω, σκέφτηκα “εντάξει, τώρα επιτρέψτε μου να κάνω άλλο ένα τώρα που ξέρω τι κάνω και πως να το κάνω."

    Αναρωτιόμαστε σε τι ύφος θα είναι το νέο western, αν θα είναι περισσότερο σατιρικό ή βίαιο.

    Το μόνο σίγουρο είναι πως αναμένουμε τα καλύτερα από έναν άνθρωπο που μεγάλωσε με παραγνωρισμένα είδη όπως οι ταινίες πολεμικών τεχνών και τα western, τα αγαπάει και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως να τα τιμάει και μάλιστα με τον δικό του τρόπο.

    Σε άλλα νέα, ο Tarantino δημοσιοποίησε τον Οκτώβρη τις αγαπημένες του ταινίες μέχρι στιγμής από τη φετινή χρονιά, μια κίνηση που συνηθίζει να κάνει σχεδόν κάθε χρόνο.

    To τοπ-10 του σκηνοθέτη, είναι μέχρι στιγμής τα:

    Afternoon Delight της Jill Soloway

    Before Midnight του Richard Linklater
    Blue Jasmine του Woody Allen
    The Conjuring του James Wan
    Drinking Buddies του Joe Swanberg
    Frances Ha του Noah Baumbach
    Gravity του Alfonso Cuarón
    Kick Ass 2 του Jeff Wadlow
    The Lone Ranger του Gore Verbinski 
    και This Is The End των Seth Rogen και Evan Goldberg.

    Αν σκεφτούμε πως σε μια αντίστοιχη του 2010 είχε συμπεριλάβει μέχρι και το ...Jackass 3D, τότε δεν χρειάζεται να απορούμε για τις 'περίεργες' επιλογές του σκηνοθέτη.

    Για τα Before Midnight, Gravity και Frances Ha δεν χωράει αμφιβολία αν θέλετε μια γνώμη ενώ το This is The End ήταν άνετα η πιο αστεία και εξωφρενική κωμωδία του 2013.

    Η γνώμη σας;


    Kostas Tsokos.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Γουέστερν ξανά για τον Quentin Tarantino και οι αγαπημένες του ταινίες από το 2013 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top