F Review: The End of Love - FilmBoy Review: The End of Love - FilmBoy
  • Latest News

    Review: The End of Love


     
    To ανεξάρτητο σινεμά τα τελευταία χρόνια στην Αμερική αποτελεί από τις πιο σταθερές αξίες στην βιομηχανία του Hollywood. 
    Εκτός από μπόλικα "διαμαντάκια", ακόμα και μέτριες ποιοτικά ταινίες, έχουν κάτι να δώσουν στον θεατή.

    Το τελευταίο ισχύει για το φιλόδοξο, αλλά ανολοκλήρωτο The End of Love, στο οποίο σίγουρα κάτι λείπει, παρά το γεγονός ότι έχει ενδιαφέρον στην μεγαλύτερη διάρκεια του και αν μη τι άλλο είναι αξιοπρεπέστατο. 

    Ο Μark (Mark Webber, For A Good Time, Call...) είναι ένας άνεργος ηθοποιός, μόνιμα στο μεταίχμιο του να παραμένει στάσιμος και να θέλει να γίνει κάτι νέο.
    Όταν η μητέρα του δίχρονου γιου του πεθαίνει, αναλαμβάνει αυτός να το φροντίσει. 

    Τότε, θα γνωρίσει τη Lydia (Shannyn Sossamon, The Day), μια νεαρή μητέρα, και πλέον ο Mark πρέπει να σταματήσει να ζει πλέον στην άρνηση επί του άλλου φύλλου. 

    O Webber είναι φανερό ότι θέλει να "κερδίσει" από την πρώτες σκηνές τον θεατή ποντάροντας στα συναισθήματα του, χωρίς ευτυχώς να υποπίπτει (πέρα από απειροελάχιστα σημεία) σε σεναριακές ευκολίες. 

    Η ταινία ξεκαθαρίζει από την πρώτη στιγμή τι θέλει να είναι, δηλαδή μια ταινία σχετικά βαριά σε ορισμένα σημεία, με μερικές ανάλαφρες πινελιές χιούμορ και τον Mark Webber να κουβαλάει όλο το βάρος της. 

    Προσπαθεί να πιάσει το κλίμα της εποχής και όσον αφορά την εξοντωτική ανεργία, πόσο μάλλον για μελλοντικούς ηθοποιούς σε ένα πολύ σκληρό επάγγελμα, αν και αυτόν τον τομέα προσωπικά θα μπορούσε να σταθεί λίγο παραπάνω ο Webber

    Το πρόβλημα έγκειται κυρίως το γεγονός ότι ένας πατέρας πρέπει να μεγαλώσει τον γιό του και να τον φροντίσει σε μια πολύ δύσκολη για αυτόν περίοδο, όταν έχει πολλές εκρεμμότητες και προβλήματα να τρέχουν.


    Ίσως αυτό να οφείλεται στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την πραγματική του ζωή, στην οποία πέρασε πολλές κακουχίες σαν μικρό παιδί (ζούσε με την μητέρα του και αναγκάστηκε να γίνει άστεγος λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων) και αυτό φαίνεται ότι έχει επιρροή στο The End of Love.

    Γενικά ο θεατής ταυτίζεται με τον ήρωα και κατανοεί τα προβλήματα του, και αν είχαμε καλύτερη διαχείρηση του σεναρίου και περισσότερες ιδέες για αξιοποίηση θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια μεγάλη έκπληξη, διότι η ταινία είχε δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για το κάτι παραπάνω.

    Πέρα από την εξαιρετική ερμηνεία του Webber, oι μικρές εμφανίσεις των Amanda Seyfried (Les Miserables) στον ρόλο της κοπέλας που περνάει από audition και Michael Cera (This Is The End) είναι απολαυστικοί σε κόντρα ρόλους ή σε ρόλους καυστικούς για το Χόλιγουντ. 

    Η Shannyn Sossamon στον ρόλο της γυναίκας που χωρίζει τον Webber είναι πολύ καλή, αλλά κακά τα ψέματα την παράσταση κλέβει ο Ιsaac Love, γιός του και στην ταινία και στην πραγματικότητα, ο οποίος είναι αξιολάτρευτος. 

    Η κινηματογράφηση είναι σχεδόν άψογη, ο Webber είναι εξαιρετικός ηθοποιός με ωραίες ιδέες και σίγουρα αν στο μέλλον αποκτήσει και τις απαραίτητες εμπειρίες, είναι ικανός να κάνει σπουδαία πράγματα

    Το The End of Love έκανε πρεμιέρα στο Sundance το 2012 όπου ήταν και υποψήφιο για το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, ενώ προβλήθηκε στις αίθουσες την 1η Μαρτίου 2013, σε περιορισμένη διανομή ασφαλώς.

    Νίκος Δρίβας.



    The End of Love trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: The End of Love Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top