F Tai Chi Zero (Tai Chi 0) - FilmBoy Tai Chi Zero (Tai Chi 0) - FilmBoy
  • Latest News

    Tai Chi Zero (Tai Chi 0)

    Το "Tai Chi" είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο υψηλού επιπέδου κινέζικα δείγματα κινηματογράφου της χρονιάς που πέρασε, ένα steampunk-martial arts franchise, με τα trailer που κυκλοφόρησαν να υπόσχονται κάθε είδους υπερβολικό υπερθέαμα.

    Τον Οκτώβρη του 2012 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το πρώτο σκέλος της επικής τριλογίας, το Tai Chi Zero, ακολούθησε τον Απρίλη του 2013 το Tai Chi Hero, με το τελευταίο μέρος να το περιμένουμε μέσα στο 2014.

    Γυρισμένο σε 3D (φυσικά), το Tai Chi Zero έχει την εγγύηση του σκηνοθέτη εμπορικών ταινιών του είδους, Stephen Fung και του Ταϊβανέζου σεναριογράφου και παραγωγού Chen Kuo Fu του Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame.

    Υπήρξαν πολλά κόμικς που έχουν γίνει ταινίες, αλλά το Tai Chi Zero ακολουθεί την αντίθετη τακτική, επενδύοντας σε μια παραδοσιακή ταινία πολεμικών τεχνών με ένα κόμικ (ή videogame) ύφος, αφού χρησιμοποιεί εισαγωγές κειμένου σε κάθε χαρακτήρα του φιλμ, είναι γεμάτη υπερ-τίτλους και κομικ-ονόματα, και μια συνολικά καρτουνίστικη ατμόσφαιρα από τα credits κιόλας (τα οποία είναι animated)...




    Η ταινία βγήκε στις αγορές ως "steampunk", κάτι που ενισχύει τα σχόλια περί στοιχείων Wild Wild West του 19ου αιώνα, αλλά διαβάζοντας την υπόθεση δεν μπορώ παρά να το σκεφτώ ως ένα Ασιατικό Karate Kid.

    Το Tai Chi Zero εξελίσσεται στη Κίνα του 19ου αιώνα και αναφέρεται στο παραμύθι του The Freak (τι σας έλεγα;) - που τον υποδύεται ο πραγματικός χρυσός Ολυμπιονίκης Yuan Xiaochao – ο οποίος γεννήθηκε με ένα παράξενο σημάδι από κέρατο στο μέτωπό του, που ονομάζεται «Three Blossoms of the Crown».

    Μολονότι αυτό το σημάδι του δίνει μια δαιμονική δύναμη και τον κάνει ανίκητο όταν ενεργοποιηθεί, του απομυζεί σταδιακά τη δύναμη της ζωής.



    Έτσι, μετά από μια περίοδο με την επαναστατική Divine Truth Cult, θα οδηγηθεί στο μακρινό χωριό Chen για να προσπαθήσει να μάθει tai chi για να ελέγχει τις δυνάμεις του.

    Δυστυχώς, οι χωρικοί έχουν ορκιστεί να μην διδάξουν τις πολεμικές τέχνες τους σε τρίτους, και έτσι ο Lu Chan ξοδεύει το χρόνο του προσπαθώντας να πείσει τον εκκεντρικό Master Chen (Tony Leung Ka Fai, Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame) και τη νευρική κόρη του, Yu Niang (Angelababy) να κάνουν μια εξαίρεση.

    Θα έχει την ευκαιρία του όταν ο δυτικο-σπουδαγμένος Fang Zijing (Eddie Peng) επιστρέφει στο χωριό, εργάζεται για το σιδηρόδρομο και προετοιμάζεται να το ισοπεδώσει με το γιγαντιαίο ρομπότ του, τον Troy 1.

    Πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας τον Αύγουστο του 2012 και του Τορόντο το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, τέσσερις υποψηφιότητες στα Ασιατικά Όσκαρ και γενικά καλές κριτικές στο σύνολό τους.

    Στις αμερικάνικες αίθουσες προβλήθηκε στις 19 Οκτώβρη 2012.



    Tai Chi 0 trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Tai Chi Zero (Tai Chi 0) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top