F Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame (Di Renjie) - FilmBoy Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame (Di Renjie) - FilmBoy
  • Latest News

    Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame (Di Renjie)


    Όπως πολλά αμερικάνικα blockbusters, το Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame του Hark Tsui λειτουργεί καλά όταν γνωρίζεις ότι όλα είναι ψέματα, όλα είναι τεχνητά.

    Όταν ξέρεις πως τα ατελείωτα και απίστευτης ομορφιάς τοπία είναι αποτέλεσμα ενός τεράστιου CGI, όταν βλέπεις μια κλωτσιά να στέλνει τον άλλον στα 12 μέτρα, όταν αναγνωρίζεις όλα αυτά τα τρικ Ασιατικής αισθητικής.

    Μια οπτική πανδαισία 'ιπτάμενης' δράσης, ζωηρών χρωμάτων, μυστικιστικών κόσμων και θαύματα του CGI.
    Ίσως και καναδυο ελάφια που μιλάνε.

    Είναι το κινέζικο Sherlock Holmes, μιά μίξη μυστηρίου, μαγείας και πολεμικών τεχνών που τυλίγουν μια κεντρική ιστορία.

    Βρισκόμαστε στα 690 μ.Χ. και ο Κινέζος αυτοκράτορας έχει πεθάνει.
    Η χήρα του αναμένει τη στέψη της ως η πρώτη αυτοκράτειρα της Κίνας, αλλά πολλοί από το συμβούλιο δεν νοιώθουν άνετα με μια γυναίκα στο θρόνο...


    Περιέργως, οι πιστοί υπήκοοι της αρχίζουν να καίγονται και να πεθαίνουν φλεγόμενοι.

    Η αυτοκράτειρα Wu (Carina Lau) χρειάζεται βοήθεια για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες που απειλούν να εμποδίσουν την επικείμενη ανάλειψη των καθηκόντων της, γι'αυτό και απευθύνεται στον ντετέκτιβ Dee (Andy Lau).

    Αλλά πρώτα θα πρέπει να τον βγάλει από τη φυλακή όπου βρίσκεται τα τελευταία 8 χρόνια, εξ αιτίας ...της ίδιας.


    Η ταινία είναι βασισμένη στον Κινέζο λαικό ήρωα Di Renjie που μάλιστα εμφανίστηκε στη Δύση από μια σειρά βιβλίων που έγραψε ο Robert Van Gulik και στα οποία λεγόταν 'Judge Dee'.

    Αν πιστέψουμε τη παραγωγή, το φίλμ στοίχισε $13 εκατομμύρια από τα οποία τα $12 δαπανήθηκαν για την κατασκευή ενός αγάλματος της Αυτοκράτειρας Wu λυψους 80 μέτρων!


    Πάντως είναι γυρισμένο σε ένα από τα μεγαλύτερα studio του κόσμου, τα Hengdian World Studios στη Κίνα, το Detective Dee ετοιμάζει ήδη sequel προτού καν προβληθεί στις αίθουσες.

    Υποψήφιο για καλύτερο σκηνοθέτη στο φεστιβάλ της Βενετίας, το Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες των ΗΠΑ στις 2 Σεπτεμβρίου.


    Detective Dee trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame (Di Renjie) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top