F Review: Τhe Details - FilmBoy Review: Τhe Details - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Τhe Details


     
    Γράφει ο Νίκος Δρίβας.

    Eίναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσες ταινίες γυρίζονται στο Hollywood κάθε χρόνο και στην Ελλάδα δεν παίρνουμε καν χαμπάρι ότι υπάρχουν (αλλά γι'αυτό διαβάζετε FilmBoy). 
    Θα μου πεί κανείς "σίγα ρε φίλε, την Αμερική ανακάλυψες;". 

    Βλέποντας την λίστα με τις ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, γνωρίζοντας για  αρκετές εξ' αυτών, το μάτι μου καρφώθηκε στο Τhe Details του Jacob Aaron Estes

    H υπόθεση μου φάνηκε περίεργη και λίγο αφελής: Μια οικογένεια ρακούν ανακαλύπτει σκουλήκια που ζουν κάτω από το χλοοτάπητα στην αυλή του Jeff (Tobey Maguire, The Great Gatsby) και της Nealy (Elizabeth Banks, Pitch Perfect).

    Αυτό το πρόβλημα παρασίτων ξεκινά μια κωμική και άγρια ​​αλυσιδωτή αντίδραση έντασης, απιστίας και δολοφονίας!


    Όμως αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και μου κίνησε την περιέργεια να δω την ταινία είναι το πλούσιο κάστ. 

    Πέρα από τους Maguire και Banks, οι Ray Liotta (The Place Beyond the Pines), Kerry Washington (Django Unchained), Laura Linney (Hyde Park on Hudson) και Dennis Haysbert συμπληρώνουν το δυναμικό αυτό καστ.

    Μέχρι εδώ, όλα καλά. 
    Συνήθως το καλό καστ με πολλά ονόματα ή θα σου βγεί απάτη ή θα κάνει "παπάδες". 

    Εδώ δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μη καλή διαχείρηση του και κατά συνέπεια μεγάλα χαρτιά να "καίγονται" γρήγορα ή να μην αξιοποιούνται καθόλου.

    Για μένα μεγάλο λάθος, που η ταινία στηρίζεται ερμηνευτικά στον Tobey Maguire


    Είναι ένας υπερτιμημένος ηθοποιός, ο οποίος (όπως και σε αρκετές ταινίες του) εκβιάζει το συναίσθημα του θεατή και αποτυγχάνει να δώσει κύρος στον ήρωα του σε έναν ρόλο που θα απαιτούσε κάποιον πιο "ψημένο" ηθοποιό σε τέτοιους χαρακτήρες.

    Εκτός του Ray Liotta που έχει κάποιες πολύ καλές στιγμές (ο μονόλογος του στην γέφυρα με τον Maguire θεωρώ είναι από τις καλυτερες στιγμές του The Details) και μερικές του Dennis Haysbert, οι υπόλοιποι ηθοποιοί δεν προσφέρουν κάτι το τρομερό. 

    Ακόμα και η Laura Linney, μια από τις πιο σταθερές και αξιόπιστες παρουσίες του Hollywood δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε. 
    Ο ρόλος της δεν έχει όση διάρκεια θα έπρεπε και, μολονότι όποτε εμφανίζεται τα καταφέρνει καλά, θα μπορούσε ο ρόλος της να είναι ακόμα πιο καίριος στην ταινία.

    Όχι ότι δεν είναι (το αντίθετο μάλιστα), απλά αναλώνεται σε απίστευτα κλισέ και ηθικολογίες. 

    Τώρα για να πάμε στα πιο ουσιαστικά κομμάτια του The Details, πρόκειται για μια δραματική κομεντί που είναι εμφανές ότι θέλει να "βγάλει" κάτι στον θεατή, αλλά δεν καταφέρνει τελικά να κάνει τίποτα. 

    Η υπόθεση ενώ είναι αρκετά προβλέψιμη, έχει τα φόντα για κάτι καλό και μερικές φορές σε πείθει ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει. 

    Το ότι θα δεις κάποιες σκηνές απίστευτα προβλέψιμες και αρκετά από τα γεγονότα θα είναι εντελώς διδακτικά και ηθικοπλαστικά, το περιμένεις. 

    Εκείνο όμως που απογοητεύει είναι το γεγονός ότι οι ερμηνείες των κεντρικών πρωταγωνιστών, σε συνδυασμό με τα προηγούμενα σε κάνουν να βαρεθείς και από ένα σημείο και μετά να περιμένεις καρτερικά να τελειώσει η ταινία. 


    Τα ρακούν της υπόθεσης είναι εντελώς άστοχο εύρημα και δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο σκηνοθέτης αλλά πρόκειται για μεγάλο σεναριακό κενό, το οποίο δεν βοηθάει καθόλου την ταινία. 

    Υπήρξε ένα διάστημα στην μέση, που λες ότι μπορεί κάτι να αλλάξει και να δούμε κάτι διαφορετικό, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά η ίδια η ταινία σε διαψευδει. 

    Επίσης με ένα αρκετά μελό φινάλε και τελευταίο μέρος, η ταινία παραπαίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και είναι τίγκα στους αφελείς μελοδραματισμούς. 

    Εκεί που περιμένεις να φορτσάρει λίγο και να προσφέρει κάτι καινούργιο, υποπίπτει σε εύκολες λύσεις και χαλάει κάποιες καλές προθέσεις που πήγαν να δημιουργηθούν.

    Ήθελε το κάτι παραπάνω για να κάνει την διαφορά και να μπορέσει να κερδίσει τον θεατή και κυρίως ήθελε διαφορετικό και πιο δυναμικό καστ, το οποίο ίσως θα μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα στους (εν μέρει) απαιτητικούς ρόλους.

    Αν και έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance το 2011, το The Details βρήκε διανομή μόλις τον Νοέμβριο του 2012. 


       
       

    The Details trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Τhe Details Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top