F Πρώτο επίσημο trailer του πολυαναμενόμενου sci-fi Ender's Game - FilmBoy Πρώτο επίσημο trailer του πολυαναμενόμενου sci-fi Ender's Game - FilmBoy
  • Latest News

    Πρώτο επίσημο trailer του πολυαναμενόμενου sci-fi Ender's Game


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Μιλήσαμε άπειρες φορές για το Elysium και το Star Trek: Into Darkness, είδαμε και το Oblivion (γοητευτική αισθητική, αλλά εν μέρει απογοητευτικό), αναμένουμε σαν τρελοί το Pacific Rim και είμαστε περίεργοι για τα World War Z και After Earth.

    Τι έλειπε όμως για να δέσει το φετινό sci-fi ζουμί;
    Enter...το Παιχνίδι του Ender, το οποίο αναμένεται με περισσή ανυπομονησία, ειδικότερα από τους φαν τις επιστημονικής φαντασίας, λόγω ενός και μόνο ονόματος: Orson Scott Card.

    Ο ξακουστός αλλά αμφιλεγόμενος (λόγω ομοφοβικών δηλώσεων και αντιρρήσεων πάνω στο γάμο ανθρώπων του ίδιου φύλου) συγγραφέας, βρίσκεται στα πρώτα ονόματα του είδους εδώ και δεκαετίες.

    The Tales of Alvin Maker, The Homecoming Saga είναι μονάχα μερικές από τις σειρές βιβλίων του ενώ ήταν υπεύθυνος για τη συγγραφή κόμικ ...



    ...(Ultimate Iron Man 1&2, Red Prophet: The Tales Of Alvin Maker, Wyrms), την μεταφορά σε νουβέλα της ταινίας The Abyss από τον James Cameron μέχρι και για θεατρικές παραστάσεις.

    Το Ender's Game ξεκίνησε αρχικά ως μικρή ιστορία που δημοσιεύθηκε το 1977 στο τεύχος Αυγούστου του Analog Science Fiction and Fact και με τον καιρό ο συγγραφέας το εξέλιξε σε κανονική σειρά βιβλίων, επανακυκλοφορώντας το σε πιο ενημερωμένες εκδοχές, κοντινότερες στα πολιτικά γεγονότα και αλλαγές της εκάστοτε εποχής.

    Σύμφωνα με τη σύνοψη της κινηματογραφικής μεταφοράς:

    "Στο εγγύς μέλλον, μία εχθρική εξωγήινη φυλή με το όνομα Formics (γνωστοί και ως Buggers) έχουν επιτεθεί στη Γη.

    Όλα θα είχαν χαθεί αν δεν είχε επέμβει o διοικητής Mazer Rackham (Ben Kingsley, Iron Man 3), με τους θρυλικούς ηρωισμούς του.

    Θέλοντας να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη επίθεση, ο ιδιαίτερα αγαπητός Συνταγματάρχης Hyrum Graff (Harrison Ford, Cowboys and Aliens) και το Διεθνές Στρατιωτικό Σώμα, εκπαιδεύουν τα καλύτερα νεαρά μυαλά προκειμένου να ανακαλύψουν σε κάποιον από αυτούς, τον Mazer του μέλλοντος.

    Ο Ender Wiggin (Asa Butterfield, Hugo), ένα ντροπαλό αγόρι με λαμπρό στρατηγικό μυαλό, προσλαμβάνεται για να ενταχθεί στην ελίτ και φτάνοντας στην επονομαζόμενη Battle School, μαθαίνει να τελειοποιεί γρήγορα τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις των ασκήσεων προσομοίωσης, ξεχωρίζοντας και κερδίζοντας τον σεβασμό μεταξύ των συνομηλίκων του.

    Σύντομα, ο Ender θα χειροτονηθεί από τον Graff ως η επόμενη μεγάλη ελπίδα του στρατού και θα προαχθεί στην Command School, όπου θα εκπαιδευτεί πλέον από τον ίδιο τον Mazer Rackham προκειμένου να ηγηθεί των στρατιωτών και να τους οδηγήσει σε μια επική μάχη που θα καθορίσει το μέλλον της Γης και θα σώσει το ανθρώπινο γένος.
    "

    Ο Scott-Card, ανέλαβε εδώ πέρα χρέη συμπαραγωγού, ανάμεσα στους Alex Kurtzman-Roberto Orci (σεναριογράφοι στα Transformers, Star Trek, Cowboys and Aliens) και μένει να δούμε αν ο Νοτιοαφρικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος εδώ πέρα Gavin Hood του πολύ καλού Tsotsi, του "watchable" Rendition και του απογοητευτικότατου X-Men Origins: Wolverine, θα παραδώσει καμιά δουλειά της προκοπής αντί για μια ακόμη απογοητευτική χολιγουντιανή μπαλαφάρα-αρπαχτή.

    Το trailer πάντως ενώ διαρκούσε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά, μοιάζει καλοφτιαγμένο, γεμάτο συναισθηματική ένταση και φαντασμαγορικά sci-fi εφέ.

    Όσο για το καστ νεαρών και έμπειρων ηθοποιών φαντάζει εκλεκτό, με αρκετούς βραβευμένους ή υποψήφιους για Όσκαρ ανάμεσα τους όπως οι Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Viola Davis, Nonso Anozie, Andrea Powell, Moises Arias, Conor Carroll, Aramis Knight, Brandon Soo Hoo (το κακό παιδί-στρατηγός στο Tropic Thunder!), Jimmy "Jax" Pinchak, Suraj Parthasarathy και Khylin Rhambo.

    Το 
    Ender's Game (που κάποτε κυκλοφόρησε και σε κόμικ) και η συνέχεια του Speaker for The Dead, έχουν κερδίσει έκαστος τα δύο κορυφαία βραβεία επιστημονικής φαντασίας Nebula και Hugo ενώ ακολούθησαν και τα αναμενόμενα sequel, Xenocide, Children of the Mind και Ender in Exile.

    Εκεί, ο Ender ταξίδευσε μεταγενέστερα σε αρκετούς ακόμη διαφορετικούς κόσμους του γαλαξία, οπότε θα έχουμε και την ανάλογη εξέλιξη σε franchise, αν υπάρξει η αναμενόμενη παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία.

    Η αμερικάνικη πρεμιέρα αναμένεται την 1η του Νοέμβρη και περιμένουμε ημερομηνία για Ελλάδα.
    Μέχρι τότε, δείτε το πρώτο τρέιλερ του Ender's Game και αφήστε γνώμες!

    Υ.Γ.: Ο Harrison Ford φέρνει έντονα πλέον σε γερο-Han Solo!


     
    Ender's Game trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πρώτο επίσημο trailer του πολυαναμενόμενου sci-fi Ender's Game Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top