F Τα Καλύτερα Φινάλε: Το Μυστικό στα Μάτια της - The Secret in Their Eyes (2009) - FilmBoy Τα Καλύτερα Φινάλε: Το Μυστικό στα Μάτια της - The Secret in Their Eyes (2009) - FilmBoy
  • Latest News

    Τα Καλύτερα Φινάλε: Το Μυστικό στα Μάτια της - The Secret in Their Eyes (2009)


    Τα Καλύτερα Φινάλε είναι μια μόνιμη στήλη του FilmBoy όπου παρουσιάζουμε τις πιο εμπνευσμένες τελικές σκηνές κινηματογραφικών ταινιών.
    Όπως καταλαβαίνετε η στήλη αυτή είναι ο ορισμός του spoiler, οπότε αν δεν έχετε δει τη ταινία, θα σας χαλάσει την απόλαυση.


    Λένε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής.
    Το The Secret in Their Eyes (El Secreto de sus ojos) διατρέχει πέρα από τους αμφιβληστροειδείς και μπαίνει πλήρως στην ουσία του ανθρώπου.

    Η ταινία εξετάζει δύο από τα πιο βασικά ένστικτα που καθορίζουν την ύπαρξή μας: την αγάπη και τη δικαιοσύνη.

    Για τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή, το μυστικό μέσα στα μάτια του - ή το σύνολο της ψυχής του - είναι η ανεκπλήρωτη προσπάθεια 25 χρόνων για να δηλώσει τον έρωτά του για μια όμορφη συνάδελφό του και να λύσει ένα κτηνώδες έγκλημα. 




    Άλλοι χαρακτήρες μοιράζονται παρόμοια φωτεινά και σκοτεινά μυστικά, αλλά είναι αυτή ακριβώς η συνεχής μετατόπιση εικόνων αγριότητας και ομορφιάς, αγάπης και απέχθειας, που κάνουν τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Juan Jose Campanella ένα αριστούργημα.

    Το The Secret in Their Eyes είναι μια ταινία που είναι χτισμένη σε μια επιδέξια κατασκευασμένη ιστορία αγάπης, αλλά επικεντρώνεται γύρω από την αναζήτηση ενός δολοφόνου.

    Στο γύρισμα της χιλιετίας, ο ντετέκτιβ Benjamin Espσsito (Ricardo Darin, Carancho) αγωνίζεται να συμφιλιωθεί με μια αποτυχία αναζήτησης ενός βίαιου δολοφόνου που διήρκησε ένα τέταρτο του αιώνα, και απαντήσεις ως προς το γιατί η ζωή του δεν εξελίχθηκε τελικά με τον τρόπο που ήλπιζε.

    Προσπαθεί να συγκεντρώσει τις σκέψεις του στο χαρτί ξεκινώντας να γράφει ένα μυθιστόρημα με βάση τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του, αλλά δεν τα καταφέρνει  και στρέφεται στην παλιά του φίλη, συνάδελφο και κάποια που θα μπορούσε να ήταν κάτι περισσότερο στη ζωή του, τη δικαστίνα Irene Menindez-Hastings (Soledad Villamil), για καθοδήγηση.

    Η συνάντησή τους βοηθά τον Benjamin να θυμηθεί τις βάναυσες λεπτομέρειες του θανάτου της νεαρής Liliana Colotto και την αναζήτηση για τον δολοφόνο της.

    Ο Benjamin - τότε το 1974 ένας νεαρός ερευνητής που συνεργάζεται με τον μέθυσο βοηθό του Pablo Sandoval (Guillermo Francella) και τη νεότερη και λιγότερο έμπειρη Irene - γρήγορα παθαίνει εμμονή με την υπόθεση. 



    Όταν δύο αθώοι άνδρες συλλαμβάνονται ως ένοχοι για τη δολοφονία και η υπόθεση θεωρείται ότι έχει κλείσει, ο Benjamin ξεπερνάει τα όρια του καθήκοντος και φέρνει τον ύποπτο Isidoro Gσmez (Javier Godino) στη δικαιοσύνη.

    Έχει βοήθεια από τον χήρο Ricardo Morales (Pablo Rago), σύζυγος της άτυχης Liliana, ένός ανθρώπου που το μόνο που θέλει είναι να δει τον δολοφόνο της συζύγου του να τιμωρείται με τη μέγιστη ποινή του νόμου.

    Έτσι αρχίζει μια πολύπλοκη, συναρπαστική και σε πολλά επίπεδα τραγική ιστορία αναζήτησης για απαντήσεις που θα καθορίσουν - προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο - τις ζωές όλων των εμπλεκομένων.

    Όπως οφείλει να κάνει κάθε καλό δραματικό θρίλερ, το The Secret in Their Eyes κορυφώνεται με μια πολύ καλή ανατροπή και μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ σκηνή.
    Ακόμα κι αν μπορέσεις να καταλάβεις την ανατροπή στα τελευταία λεπτά, δεν υπάρχει περίπτωση να μαντέψεις την συγκλονιστική σκηνή αποκάλυψης (όχι ακριβώς τελική σκηνή της ταινίας αλλά ουσιαστικό φινάλε).

    Είναι κρίμα να διαβάσετε παρακάτω και να δείτε το video, αν δεν έχετε δει τη ταινία.
    Απαγορεύεται.
    Μην το κάνετε.

    Αλλιώς, θα καταστρέψετε μια μοναδική ευκαιρία να δείτε μια απίστευτη ταινία (Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2010) με ένα φινάλε που σφίγγει τη καρδιά και σε αφήνει άναυδο με το μεγαλείο της.

    25 Χρόνια…
    Αλήθεια, πώς τιμωρείς το δολοφόνο και βιαστή της γυναίκας σου, τον οποίο έχεις δει να τη σκαπουλάρει από το νόμο χάρη στις γνωριμίες των – παντού βρώμικων – πολιτικών, και μάλιστα να ζει μια υπέροχη ζωή μέσα στη χλιδή και την ατιμωρησία;

    Σκοτώνοντάς τον;
    Μπα, πολύ άμεσο.

    Τον πιάνεις ζωντανό, τον αιχμαλωτίζεις σε μια αυτοσχέδια φυλακή στο έρημο εξοχικό και φροντίζεις ότι θα παραμείνει ζωντανός.

    Όταν μετά από 25 χρόνια, ο Benjamin ανακαλύπτει τον δολοφόνο που έψαχνε μια ζωή, εκείνος τον πλησιάζει μέσα από τα κάγκελα ….και του λέει:
    Σε παρακαλώ ...πες του να μου μιλήσει…

    Ναι, 25 χρόνια πραγματικής απομόνωσης, χωρίς ούτε μια λέξη από τον δεσμώτη του.

    Η απάντηση του συζύγου στον Benjamin, αποστομωτική:
    Είχες πει ισόβια.
    Ο Benjamin αποχωρεί συγκλονισμένος χωρίς να μιλήσει.

    Ένα από τα καλύτερα φινάλε κινηματογραφικής ταινίας τα τελευταία 20 χρόνια.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τα Καλύτερα Φινάλε: Το Μυστικό στα Μάτια της - The Secret in Their Eyes (2009) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top