F Little Birds - FilmBoy Little Birds - FilmBoy
  • Latest News

    Little Birds

    Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ταινία Little Birds, το ντεμπούτο του σεναριογράφου και σκηνοθέτη James Elgin, ήταν μία από τις πιο συζητημένες ταινίες στο φεστιβάλ του Sundance, δύο χρόνια πριν.

    Μια ιστορία έφηβων κοριτσιών που τις παρασύρει η ίδια η ζωή, δια μέσου ενός όμορφου αλλά και ζοφερού σκηνικού στο Salton Sea της Καλιφόρνια.

    Νέοι χωρίς σκοπό, ανήμποροι γονείς, ονειρικές επικλήσεις ενός ανέφικτου κόσμου και τα συντρίμμια μιας φθαρμένης μικρής αμερικάνικης πόλης… το απόλυτο αμερικάνικο indie κλισε.

    Και το Sundance είναι πάνω απ’όλα ένα indie φεστιβάλ.

    Η …εδώ και 6 χρόνια ανερχόμενη Juno Temple (The Dark Knight Rises), που εκείνη τη χρονιά είχε διπλή παρουσία στο Sundance και με το αλλόκοτο Kaboom, υποδύεται την γεμάτη οργή 15χρονη Lily, ένα αγχωμένο και γεμάτο επιθετικότητα κορίτσι που έρχονται λόγω των συνήθων βασάνων: δεν ταιριάζει στη πόλη της, ο πατέρας είναι απών κλπ.

    Μόνη φίλη της, το καλό κορίτσι Alison (Kay Panabaker, Fame)...



    Όταν εμφανίζονται κάποια γοητευτικά αγόρια-αλητάκια από το Λος Άντζελες, που υπόσχονται ελευθερία και ενθουσιασμό, η Lily αποφασίζει να τους ακολουθήσει και πείθει και την διστακτική Alison να την ακολουθήσει.

    Παίζουν ακόμη η Leslie Mann (The Change-Up) στο ρόλο της μητέρας της Lily, η Kate Bosworth (Straw Dogs), ο Neal McDonough (Captain America: The First Avenger), ο David Warshofsky (Lincoln) κ.α.


    Αναμφισβήτητα, το Little Birds είναι ζοφερό, ατελείωτα καταθλιπτικό και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα απαισιόδοξου ανεξάρτητου σινεμά και, παρά το γεγονός ότι είναι μια ισχυρή συναισθηματική ιστορία, δύσκολα θα έβρισκε ανταπόκριση σε ευρύ κοινό.

    Σε τελική ανάλυση, το μήνυμα του Little Birds φαίνεται να είναι το ‘Σπίτι μου, σπιτάκι μου και σπιτοκαλυβάκι μου’, μόνο που σε αυτή τη περίπτωση, το ‘σπίτι’ αυτό είναι ένα κωλο-μέρος.

    Αν λάβεις υπόψη σου και τις ανάμεικτες κριτικές που πήρε, δεν προκαλεί έκπληξη ότι προβλήθηκε μόνο σε μία αίθουσα της Αμερικής στις 31 Αυγούστου 2012.



    Little Birds trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Little Birds Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top