F Προετοιμάσου για το The Great Gatsby με όλα τα τελευταία trailer - FilmBoy Προετοιμάσου για το The Great Gatsby με όλα τα τελευταία trailer - FilmBoy
  • Latest News

    Προετοιμάσου για το The Great Gatsby με όλα τα τελευταία trailer


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Ο Υπέροχος Γκάτσμπι είναι μία από τις πιο αναμενόμενες, φαντασμαγορικά καλλιτεχνικές ταινίες του 2013.

    Βασισμένος στο πασίγνωστο βιβλίο του F.Scott Fitzgerald που εκδόθηκε το 1924 και θεωρείται το σπουδαιότερο Αμερικάνικο μυθιστόρημα, εκτυλίσσεται στο 1922 όπου θα παρακολουθήσουμε τον επίδοξο συγγραφέα 
    Nick Carraway (Tobey Maguire) να φεύγει από τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη, επιδιώκοντας το δικό του "American Dream".

    Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί το λαθρεμπόριο και το χρηματιστήριο βρίσκεται στην ακμή του, ο Nick θα γνωρίσει τον Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), έναν γοητευτικό και μυστηριώδη εκατομμυριούχο και θα βρεθεί κοντά στην ξαδέρφη του Daisy Buchanan (Carey Mulligan) που θα αποτελέσει και ερωτικό ενδιαφέρον του Gatsby και τον σύζυγο της Tom (Joel Edgerton).

    Με τα χαλαρά ήθη και την πομπώδη τζαζ να επικρατεί, ο Nick θα αρχίσει να χάνεται στον πλούσιο και ελκυστικό κόσμο των κροίσων,  του έρωτα και της πολυτελούς ψευδαίσθησης και θα καταγράψει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει.




    Τους υπόλοιπους ρόλος συμπληρώνουν η Isla Fisher ως Myrtle,ερωμένη του Tom Buchanan, η πρωτοεμφανιζόμενη Elizabeth Debicki ως Jordan Baker, φίλη της Daisy και ερωτικό ενδιαφέρον του Nick και ο θρύλος του Ινδικού κινηματογράφου Amitabh Bachchan ως Meyer Wolfsheim.

    Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Fox Studios της Αυστραλίας ενώ αρχικοί υποψήφιοι για τον ρόλο του Tom, ήταν ο Ben Affleck (δεν πρόλαβε λόγω Argo) και Bradley Cooper.

    Όσο για το soundtrack θα έχουμε πάλι περίεργες επιλογές για ταινία παλιότερης εποχής, όπως το "No Church in the Wild" από Jay-Z και Kanye West, μία διασκευή στο "Love Is Blindness" των U2 από τον Jack White των White Stripes, το "Back to Black" της Amy Winehouse διασκευασμένο από τον Andre 3000 των Outkast και την Beyoncé, το "Over The Love" από Florence and the Machine, με μπροστάρη όλων το "Young and Beautiful" από τη Lana Del Rey (φήμες ότι ο Καραμάνος ήδη ακούει το τελευταίο ολημερίς και οληβραδίς, ελέγχονται ως ανακριβείς!)

    Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Υπέροχος Γκάτσμπι έχει γνωρίσει άλλες 3 κινηματογραφικές μεταφορές το 1926, 1949 και 1974, μία τηλεταινία το 2000 και μία μεταφορά σε όπερα το 1999.

    Το μόνο που μπορούμε να πούμε για την φετινή υπερπαραγωγή, με μπάτζετ ύψους 127 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι πως ο Baz Luhrmann το κατέχει με τα λαμπερά, καλλιτεχνικά υπερθεάματα που ταυτόχρονα αποπνέουν έναν μεταμοντέρνο, ανανεωτικό αέρα (Moulin Rouge, Romeo and Juliet).

    Μένει να δούμε τι θα καταφέρει αυτός και ο συνεργάτης του Craig Pearce (Charlie St. Cloud, Moulin Rouge, Romeo and Juliet) με τον οποίο συνυπέγραψε το σενάριο και ας ελπίζουμε ο Luhrmann να μην φάει πάλι τα μούτρα του, όπως με το Australia.

    Η ημερομηνία κυκλοφορίας για την Αμερική είναι η 10η Μαϊου ενώ σε μας καταφτάνει στις 16 του ίδιου μήνα από τη Village και σε 3D.

    Μέχρι τότε, δείτε ξανά τα δύο τελευταία trailer (ένα κανονικό και ένα international), δύο σποτάκια και άλλο ένα trailer του ενός λεπτού που κυκλοφόρησε, σχετικά πιο πρόσφατα.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Προετοιμάσου για το The Great Gatsby με όλα τα τελευταία trailer Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top