F TV Series review: Supernatural (season 1-8) - FilmBoy TV Series review: Supernatural (season 1-8) - FilmBoy
 • Latest News

  TV Series review: Supernatural (season 1-8)  Γράφει ο Τάσος Σαμπάρ.

  Πριν μερικά χρόνια, τα μεσάνυχτα του καλοκαιριού ήταν αφιερωμένα στα αδέρφια Winchester. 

  Τα πιο άτυχα αδέρφια στα χρονικά της τηλεόρασης, περνάνε απο δοκιμασία σε δοκιμασία, απο υπόθεση σε υπόθεση και θα μπλεχτούν σε θέματα πολύ πιο μεγάλα απο την μικρή ανθρώπινη ύπαρξη τους.

  Ο Sam (
  Jared Padalecki) και ο Dean (Jensen Ackles) είναι δύο "κυνηγοί".
  Δουλειά τους είναι να κυνηγούν οποιοδήποτε υπερφυσικό ον παρεκτρέπεται και κάνει κακό στους ανθρώπους. 

  Η καθημερινότητα τους αποτελείτε απο την αναζήτηση παράξενων υποθέσεων, τον καθορισμό του υπαίτιου, που μπορεί να είναι απο δαίμονας, αρχαίος θεός ή κάποιος μάγος μέχρι φαντάσματα βρικόλακες και τα λοιπά.

  Στη συνέχεια θα το κυνηγήσουν και θα το αποτελειώσουν. 

  Μια ζωή, δηλαδή μέσα στον κίνδυνο.   Για τα δύο αδέρφια αυτή είναι η πραγματικότητα τους απο τότε που γεννήθηκαν. Λόγω της φύσης της δουλειάς τους, δεν αναπτύσσουν σχέσεις και δημιουργούν ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ τους που υπερκαλύπτει όλα τα άλλα και συγχρόνως γίνεται και ο πυρήνας του Supernatural.

  Τα επισόδεια ακολουθούν την κλασσική πεπατημένη με τα περισσότερα να είναι αυτοτελή και να ασχολούνται με τις διάφορες υποθέσεις που αναλαμβάνουν σε όλη την Αμερική.

  Όταν αρχίζει όμως το main story τα πράγματα σοβαρεύουν, η δράση και η αγωνία εκτινάσσεται στα ύψη και η σειρά πιάνει μεγάλα επίπεδα δημοτικότητας.

  Η Αποκάλυψη είναι προ των Πυλών, οι δαίμονες προσπαθούν να φέρουν τον Δίαβολο στην γη, οι άγγελοι προσπαθούν να την σταματήσουν ή μήπως όχι;   Ο θεός είναι εξαφανισμένος και μέσα σε όλων αυτόν τον χαμό ο Sam και ο Dean προσπαθούν να βρουν τον ρόλο τους και να σώσουν την ανθρωπότητα.

  Τα συγκεκριμένα επεισόδια, δηλαδή οι season 1-5, ήταν ό,τι καλύτερο για μια σειρά του είδους της. 

  Αγωνία, δράση, ανατροπές, τρομερά φινάλε σε κάθε κύκλο, πολύ.... ροκ και φυσικά απίστευτο χιούμορ.

  Ο δημιουργός Kripke σχεδίασε τη σειρά για πέντε season. 

  Μας παρέδωσε πέντε εκπληκτικές και αντί να το λήξει εκεί συνέχισε, κάτω απο το βάρος της απαίτησης κοινού και καναλιού, σε 6η, 7η, 8η και ανανεώθηκε και για του χρόνου.

  Ο ίδιος έφυγε αφήνοντας το project στα χέρια συνεργατών του, που ξεκίνησαν ιστορίες που δεν ήταν και αυτές που έπρεπε σε σύγκριση πάντα με όσα προηγήθηκαν. 


  Τα πράγματα ψιλοχάλασαν και εγώ συνέχισα να το βλέπω μόνο για τα ενίοτε φοβερά χιουμοριστικά επεισόδια που υπάρχουν και στην 6η και στην 7η. 

  Ανταμείφθηκα με μία 8η η οποία σαν να βρίσκει τον δρόμο της και επιστρέφει με ίσως αρκετά καλή ιστορία (θα περιμένω το φινάλε και την 9η για να κρίνω).

  Το Supernatural είναι μια σειρά που πάντα βασιζόταν στο χιούμορ. 

  Πλέον δίνουν σε αυτό περισσότερη έμφαση απο οτι σε άλλα σημεία και σε αυτό βοηθούν και οι δύο ηθοποιοί που, έχουν ωριμάσει πολύ αυτά τα 8 χρόνια. 

  Αυτή η έμφαση δεν είναι καθόλου κακή, αρκεί να κρατήσουν και την δράση σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.


  Το καστ πάντα είναι επιτυχημένο και θα ξεχώριζα τους Misha Collins που συνεχίζει ακάθεκτος στον ρόλο του άγγελου Castiel όπως και τον Mickael Sheppard που είναι φοβερός στον ρόλο του Crowley.

  Τέλος αυτό που ποτέ δεν έλειψε απο την σειρά είναι φυσικά η γαμάτη μουσική και η απέραντη rockabilia. 


  Επικά soundtracks που δένουν τέλεια με τις σκηνές (δεν θα ξεχάσω ποτέ την ανατριχίλα που εμφανίζεται ο Θάνατος και απο πίσω παίζει το O' Death-Jen Titus).

  Και φυσικά το υπέροχο Chevy Impala του 67 που οδηγάει και λατρεύει ο Dean.

  To Supernatural είναι μια σειρά που αξίζει και αν δεν έκανε μια κοιλιά δύο χρόνων θα είχε μεγαλύτερο βαθμό.

  Η άποψη σας;    
  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: TV Series review: Supernatural (season 1-8) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top