F Your Sister's Sister - FilmBoy Your Sister's Sister - FilmBoy
  • Latest News

    Your Sister's Sister

    Η σεναριογράφος-σκηνοθέτις Lynn Shelton θεωρεί το Your Sister’s Sister μια ρομαντική κωμωδία, αλλά η ετικέτα αυτή μάλλον είναι παραπλανητική, καθώς η ταινία δεν φαίνεται να έχει τα χαρακτηριστικά μιας στερεότυπης "rom-com".

    Οι άνθρωποι δεν είναι αρκετά όμορφοι (αν και η μία πρωταγωνίστρια ήταν πάντα μια αδυναμία μου), οι χαρακτήρες δεν έχουν φοβερά ρούχα, ευνοϊκό φωτισμό ή τέλεια μαλλιά και make-up και δεν έχουν λαμπερές δουλειές, υπέροχα διαμερίσματα και ελπιδοφόρο επαγγελματικό μέλλον.

    Δεν έχει καν αντίζηλο το παραμύθι, έτσι δεν μπορεί να είναι typical ρομαντική, σωστά;

    Όσο για το χιούμορ που πρέπει να έχει μια κομεντί, η Shelton θεωρεί αστείο το να πέφτουν και να σηκώνονται συναισθηματικά οι ήρωες της.

    Μετά το θάνατο του αδελφού του, ο Jack (Mark Duplass, Safety Not Guaranteed) έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε μια δίνη, μη μπορώντας να αποτινάξει τη θλίψη του...




    Διαισθανόμενη ότι ο αγαπητός της φίλος πρέπει να ξεφύγει λίγο, η Iris (Emily Blunt, Looper) προσφέρει στον Jack το οικογενειακό της εξοχικό για να περάσει μια βδομάδα μόνος, με την ελπίδα κάποια στιγμή να καθαρίσει το κεφάλι του.

    Φτάνοντας αργά το βράδυ, ο Jack έκπληκτος θα βρει εκεί την Hannah (Rosemarie DeWitt, Promised Land), την αγαπημένη ετεροθαλή αδελφή της Iris, η οποία έχει πάει ήδη για το σαββατοκύριακο.

    Διστακτικά, θα τον αφήσει να μείνει, οι δυο πονεμένοι θα τα βρουν εν μέσω αλκοόλ και ψυχανάλυσης - με την Hannah να του εξομολογείται την ιστορία της και το πώς παράτησε την επί 7 χρόνια ερωμένη της …λεσβία γαρ - και το μεθυσμένο φλερτ μετατρέπεται σε μερικές πολύ στενές στιγμές οικειότητας.



    Το επόμενο πρωί το ζευγάρι θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το λάθος της βραδιάς, όταν η Iris έρχεται αιφνιδιαστικά στο σπίτι.

    Το Your Sister’s Sister γυρίστηκε σε 12 μέρες και μεγάλο μέρος των διαλόγων αποτελούν αυτοσχεδιασμούς των τριών πρωταγωνιστών.

    Αρχικά, το ρόλο της DeWitt είχε κλείσει η Rachel Weisz, αλλά όταν τα γυρίσματα ακυρώθηκαν για ένα διάστημα, η Weisz είχε υποχρεώσεις για το The Deep Blue Sea και έτσι αποσύρθηκε.

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Toronto το Σεπτέμβρη του 2011, προβλήθηκε στο Sundance το 2012 και σε λίγες αίθουσες της Αμερικής τον Ιούνιο που μας πέρασε.

    Εισπράξεις δεν έκανε, οι κριτικές όμως είναι στη πλειοψηφία τους πολύ καλές.

    Your Sister's Sister trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Your Sister's Sister Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top