F Trishna - FilmBoy Trishna - FilmBoy
  • Latest News

    Trishna

    Αν μπορείς να πεις κάτι με σιγουριά για τη φιλμογραφία του αμφιλεγόμενου Βρετανού σκηνοθέτη Michael Winterbottom, είναι ότι ο άνθρωπος λατρεύει τα έργα του συγγραφέα Thomas Hardy.

    Μετά το Jude το 1996 και το The Claim το 2000, προσαρμόζει κι άλλο βιβλίο του στη μεγάλη οθόνη, έστω και αν αυτή τη φορά έχει αλλάξει πολλά πράγματα.

    Το Trishna είναι βασισμένο στην ιστορία του Hardy Tess of the dUrbervilles’ που δημοσιεύθηκε αρχικά το 1891, αλλά ο Winterbottom χρησιμοποιεί μια πολιτιστική προσέγγιση που αποσπά τη προσοχή, μεταφέροντας τη δράση από την Αγγλία (στο βιβλίο) στην Ινδία.

    Η Trishna (Freida Pinto, Immortals) είναι ένα φτωχό Ινδό κορίτσι από μεγάλη οικογένεια, που τρέφει την ελπίδα να μπορέσει κάποτε να σπουδάσει.

    Όταν ο πατέρας της τρακάρει με το τζιπ του και παύει να είναι σε θέση να προσφέρει στην οικογέειά του, η Trishna δέχεται τη προσφορά ενός θαυμαστή της, του Jay (Riz Ahmed, Four Lions) να δουλέψει στο χλιδάτο ξενοδοχείο της οικογένειάς του...




    Εκεί, μακριά από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού της, γοητευμένη αλλά και ντροπαλή, η Trishna πολιορκείται από το φλερτ και τις φροντίδες του Jay και τελικά ενδίδει, με αποτέλεσμα μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη.

    Τρομαγμένη, η Trishna επιστρέφει στο σπίτι της, για να επιστρέψει όμως στις αγκαλιές του Jay όταν ο προνομιούχος άνδρας της δείχνει την αγάπη του, αλλά και τον λαμπερό κόσμο του Bollywood, ασχολούμενος με τις παραγωγές ταινιών.

    Ωστόσο, ο αδύναμος δεσμός τους δοκιμάζεται από μια απλή πράξη εξομολόγησης, και οι Trishna και Jay χωρίζουν και πάλι, για να ενωθούν και πάλι αργότερα, αυτή τη φορά υπό συνθήκες πολύ άγριες, αφήνοντας τη χωριατοπούλα μας ευάλωτη στη σκληρότητα του εραστή της.



    Στο τέλος δε, η στάση του γίνεται ακόμη πιο σκληρή καταλήγοντας στην σεξουαλική υποδούλωση, φέρνοντας τη Trishna στο σημείο από όπου ξεκίνησε τη σχέση, αυτή της υπηρεσίας.

    Μετά το The Killer Inside Me, ο Winterbottom θέλησε να κάνει μια Bollywood ταινία με cast Ινδούς που ‘τα κατάφεραν’ στο Hollywood.

    Σύμφωνα με τις κριτικές, η ταινία είναι αρκετά καλή, ωστόσο η Pinto δεν απέκτησε δα και το μεγάλο κοινό για να μπορέσει να στηρίξει μια ταινία με ειδικές συνθήκες, μόνη της.
    Άλλωστε, το προσπάθησε πάλι με παρόμοιο τρόπο στο Miral πρόπερσι, πάλι ανεπιτυχώς.

    Το Trishna έκανε πρεμιέρα στο Toronto του 2011, για να βρει το δρόμο προς λίγες αίθουσες των ΗΠΑ στις 13 Ιουλίου 2012.


     
    Trishna trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Trishna Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top