F Horror review: Stoker, American Mary, The Bay, The Day of the Triffids (1962) - FilmBoy Horror review: Stoker, American Mary, The Bay, The Day of the Triffids (1962) - FilmBoy
  • Latest News

    Horror review: Stoker, American Mary, The Bay, The Day of the Triffids (1962)

    Από τότε που τα επεισόδια του Horror Trailer Park απέκτησαν καθημερινή 'εκπομπή' στο νέο μέλος του FilmBoy Network, το FilmBoy συνεχίζει κάθε βδομάδα να παρουσιάζει τα τέσσερα σπουδαιότερα review ταινιών τρόμου, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο Horrorant. 


    Stoker review

    Μία από τις σπουδαιότερες ταινίες του 2013 είναι το πολυαναμενόμενο Stoker.

    Αυτό το θρίλερ είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του σκηνοθέτη Chan-wook Park, ο οποίος έγινε γνωστός παγκοσμίως με το Oldboy που κέρδισε βραβείο στις Κάννες το 2004 και αποτελεί μέρος της τριλογίας Vengeance μαζί με τα εξίσου βίαια Sympathy for Mr Vengeance και Lady Vengeance.

    Ο τίτλος της ταινίας ίσως σας θυμίσει την ταινία Dracula του Francis Ford Coppola, αλλά δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.



    American Mary review

    Η «αμερικανοτραφής» Μαρία των πρωτοεμφανιζόμενων δίδυμων αδελφών Sylvia και Jen Soska, αφού πρώτα μάζεψε τα σημαντικότερα βραβεία στο τελευταίο Screamfest L.A και υμνήθηκε από το σύνολο σχεδόν των κριτικών, ευτύχισε ν’ αγοραστεί από μεγάλο στούντιο με επακόλουθο να μας βομβαρδίσει με μπόλικα γαργαλιστικά trailer εν όψη της επικείμενης κυκλοφορίας της σε dvd και blu-ray, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και του πιο mainstream κοινού.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.




    The Bay review

    Ποιος να μας το'λεγε ότι εν έτη 2013, ο παλαίμαχος και βραβευμένος με Oscar Barry Levinson (Ο Άνθρωπος της Βροχής, Sleepers, Sphere) θα καταπιανόταν με το ιδιαίτερα δημοφιλές αλλά και απαιτητικό είδος των found footage horror.

    Μια επιλογή παράταιρη αν την τοποθετήσουμε δίπλα στην υπόλοιπη φιλμογραφία του (με εξαίρεση ίσως το horror sci fi Sphere) και κατά πολλούς ριψοκίνδυνη αν αναλογιστούμε τη φθίνουσα πορεία που ακολουθούν οι ταινίες αυτής της κατηγορίας.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.



    Classic: The Day of the Triffids (1962)

    Δε ξέρω πόσοι είδατε πριν λίγες μέρες στη τηλεόραση το Γη Ώρα Μηδέν (2009), και πόσοι συγκρατήσατε τον original τίτλο του: The Day of the Triffids.

    Ήταν η τελευταία χρονικά μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του John Wyndham του 1951 στη μικρή οθόνη, μια βρετανική μίνι σειρά 2 επεισοδίων που …δεν είχε καμία σχέση με το βιβλίο - αντίθετα, μια άλλη μίνι σειρά είχε γίνει το 1981 από το BBC, πολύ πιο πιστή στο βιβλίο και με πιο πειστικά Triffids εφέ.

    Όλα όμως ξεκίνησαν το 1962...
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Horror review: Stoker, American Mary, The Bay, The Day of the Triffids (1962) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top