F Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο Star Wars: Episode VII του J.J.Abrams - FilmBoy Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο Star Wars: Episode VII του J.J.Abrams - FilmBoy
  • Latest News

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο Star Wars: Episode VII του J.J.Abrams


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Τα μάθατε σε προηγούμενο post για τον σκηνοθέτη που θα αναλάβει το ολοκαίνουριο 7ο επεισόδιο του Star Wars saga.

    Για τον J.J.Abrams θα τα ξαναπούμε τον καιρό που θα κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο Star Trek: Into Darkness, αλλά μέχρι τότε ας ρίξουμε μια ματιά σε ό,τι άλλο είχε κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες.

    Όπως αναμενόταν, το σούσουρο του τελευταίου χρονικού διαστήματος δεν αφορούσε μόνο τον σκηνοθέτη αλλά και τι θα παίξει στο σενάριο, αν θα έχουμε επιστροφή από κανάν γερασμένο Luke Skywalker, πριγκίπισσα Leia ή Han Solo, ποιοι άλλοι χαρακτήρες θα εμφανιστούν και άλλα νέα που αφορούν στις επεκτάσεις του franchise σε άλλα μέσα.




    ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ

    Με τόση εξάπλωση που έχει γνωρίσει η μυθολογία σε κάθε είδους franchise, άρχισαν να κυκλοφορύν αναρίθμητες εκδοχές για το ποια ιστορία υπάρχει περίπτωση να διασκεύασουν.

    Αρχικά ακούστηκε πως θα βασιστούν στην "Thrawn Trilogy" μια σειρά από μυθιστορήματα, τα οποία η Lucasfilm έχει θεωρήσει ως κανονικό κομμάτι της μυθολογίας των ταινιών.

    Αυτό τελικά διαψεύστηκε ενώ ακούστηκε παράλληλα πως ίσως δούμε μια προσέγγιση κοντινή στους Αvengers, όπου μαζί με την τριλογία μπορεί να δούμε στο μέλλον και spin off-solo ταινίες κάποιων χαρακτήρων της.

    Αυτό φυσικά για να γίνει, πρέπει να γράψουν σενάριο ολκής, με χαρακτήρες που θα σου μένουν στον νου όπως ο Han Solo (αλήθεια, γιατί δεν είδαμε ποτέ μια solo προσπάθεια με δαύτον;)


    Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ORIGINAL

    Μιας και αναφέραμε τον Han που δεν την είδε ποτέ...solo...

    Ο Harrison Ford έχει δηλώσει ανοιχτός σε ενδεχόμενο επιστροφής ενώ το Entertainment Weekly είκαζε πως αν ο Ford συνομιλήσει και υπογράψει, τότε θα περιλαμβάνεται πιθανότατα μια σκηνή θανάτου για τον Han Solo, κάτι που αρχικά προοριζόταν για το Return of The Jedi, αλλά τελικά ακυρώθηκε λόγω δημοφιλίας του χαρακτήρα.



    Οι Mark Hamill (Luke Skywalker) και Carrie Fisher έχουν δηλώσει πως θα ήθελαν πολύ να επιστρέψουν.
    Άλλωστε ήταν από τους πρώτους που μάθανε τα σχέδια του George Lucas, όταν τους είχε καλέσει σε δείπνο για να τους το ανακοινώσει.

    Για τον Luke Skywalker υπάρχει σοβαρή περίπτωση να έχει κεντρικό ρόλο, μιας και οι ταινίες ακούγεται πως θα εκτυλίσσονται χρόνια μετά, με πρωταγωνιστές τους απογόνους των Skywalker και πιθανότατα θηλυκή πρωταγωνίστρια.

    Κλασικό και ταιριαστό για την περίπτωση, "passing the torch" σενάριο και αν τελικά αυτά αυτά ισχύσουν, προβλέπεται γερό cgi ρετουσάρισμα των ηθοποιών...ψάξτε μερικές εικόνες στα ιντερνέτια και θα καταλάβετε τι εννοώ.


    Ο...ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ SAMUEL JACKSON

    Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και δηλώσεις του Samuel L. Jackson, ο οποίος θυμήθηκε πως κάποτε ερμήνευσε στην prequel τριλογία τον ρόλο του Jedi, Mace Windu και δήλωσε κατενθουσιασμένος στα E! News:


    "Είμαι κάτι παραπάνω από έκπληκτος (σ.σ.: συγκεκριμένα είπε..."i'm totally geeked out") που θα δούμε περισσότερα Star Wars.

    Όσο για μένα, όπως όλοι νόμιζαν κάποτε για νεκρό τον Obi-Wan, έτσι κι εγώ μπορώ πάντα να επιστρέψω ζωντανός ως ένας μονόχειρας ή οπλισμένος Jedi που βρίσκεται ακόμα εκεί και δεν έχει πεθάνει ακριβώς.

    Ή πολύ απλά θα μπορούσα να υπάρχω ακόμα ως ένα φάντασμα-ολόγραμμα...δεν με νοιάζει...θέλω απλά να μείνω συνδεδεμένος με ένα franchise που μου άρεσε πάντα, ειδικά για την ιδέα που αντιπροσώπευε, πως υπάρχει όλος αυτός ο πολιτισμός κάπου αλλού, εξίσου διαφορετικός, άγριος αλλά και διασκεδαστικός, όπως είμαστε κι εμείς."

    Επιπλέον ακούστηκαν και κάποιες φήμες πως έγινε πρόταση και στον παλιό δημιουργό των αρχικών poster, Drew Struzan...κάτι που τελικά δεν ισχύει καθώς ο ίδιος δήλωσε πως ήταν απλά ευσεβείς πόθοι των fan.


    Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ


    Ο Michael Arndt των Τoy Story 3,του βραβευμένου με Όσκαρ Σεναρίου Little Miss Sunshine και των επερχόμενων Oblivion και The Hunger Games: Catching Fire (και δηλωμένος φαν του franchise), θα αναλάβει το σενάριο του 7ου Επεισοδίου έχοντας παραδώσει ήδη ένα προσχέδιο 50 σελίδων, ενώ για τα επεισόδια 8 και 9 ανακοινώθηκαν ήδη ο Lawrence Kasdan, αρχικός σεναριογράφος των Empire Strikes Back και Return of The Jedi αλλά και του Raiders of The Lost Ark, με δεύτερο τον Simon Kinberg των X-Men: First Class, Sherlock Holmes και του επερχόμενου X-Men: Days of Future Past (αλλά και των Mr and Mrs Smith, X-Men: The Last Stand, Jumper, This is War, XXX: State of The Union.)

    Tην είδηση κυκλοφόρησε το Hollywood Reporter, χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση για το ποιος θα αναλάβει το αντίστοιχο επεισόδιο.
    Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως και οι δυο τους θα διατελέσουν παραγωγοί.

    Κάτι που εν μέρει διαψεύστηκε, όταν λίγες μέρες αργότερα μάθαμε ξανά από το The Hollywood Reporter, πως τελικά θα αναλάβουν κάποια ξεχωριστά πρότζεκτ για το Star Wars universe που πιθανότατα θα αφορούν τις spin off ταινίες που προαναφέραμε και όχι απαραίτητα τα επεισόδια VIII και ΙΧ.

    Προσωπικά ο Kinberg δεν μου γεμίζει το μάτι και θα προτιμούσα να τον σουτάρουν.

    Όσο για την ιδέα των spin-off, η επιτυχία των Avengers έχει επηρεάσει περισσότερο απ'όσο νομίζαμε.
    Το έχουν δηλώσει και οι ίδιοι οι άνθρωποι της LucasFilms.


    Η ΣΕΙΡΑ STAR WARS: UNDERWORLD 

    Όχι δεν πρόκειται για κανά crossover με την Καιτούλα την Beckinsale αλλά για μια τηλεοπτική σειρά που θα εκτυλίσσεται ανάμεσα στα επεισόδια I-II-III και IV-V-VI και στην οποία λογικά δεν θα περιλαμβάνονται οι Luke και Leia, αφού ήταν ακόμη μωρά.

    Τα σενάρια της λένε πως θα βασίζονται σε ιδέες από τότε που ο George Lucas είχε την συνέχιση του μύθου, ως μακρινή ιδέα στο νου.

    Ακούγεται πως θα είναι μια εξαιρετικά φιλόδοξη παραγωγή και στην ουσία κάθε επεισόδιο θα έχει μια αίσθηση μεγάλου μήκους ταινίας σε μόλις 45 λεπτά, με χαρακτήρες παντελώς άγνωστους και εντελώς διαφορετικούς σε σχέση με όσα ξέραμε μέχρι τώρα για το σύμπαν του Star Wars.

    Την σειρά θα αναλάβει το κανάλι ΑBC Entertainment (της επερχόμενης Avengers spin-off σειράς "S.H.I.E.L.D.") και σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου τους Paul Lee στο Εntertainment Weekly:



    "Να σας πω την αλήθεια, δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για το τι ακριβώς θα δείτε, γιατί δεν έχουμε συνομιλήσει περισσότερο αναλυτικά με τους ανθρώπους της LucasFilms...αλλά θα εξετάσουμε κάθε πιθανό σενάριο και θα επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό για τη σειρά."


    ΠΟΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο GEORGE LUCAS;

    Με τον ίδιο να αποχωρεί και να παραδίδει τα ηνία στην Disney και την Kathleen Kennedy, όλοι πιστεύαμε πως ο George Lucas θα παρέμενε σε έναν απλό συμβουλευτικό ρόλο.

    Αυτό ισχύει αλλά τι παραπάνω είχε δηλώσει ο ίδιος, στο Access Hollywood;



    "Ξέρω πραγματικά πολλά και αν με ρωτήσει κάποιος από το επιτελείο για έναν χαρακτήρα, μπορώ να είμαι εκεί και να τους πω.
    Με τόσες εγκυκλοπαίδειες όμως και άλλα πράγματα που διαθέτουν, δεν νομίζω πως θα έχω να κάνω και πολλά."


    ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ 3D ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ/ΑΡΠΑΧΤΕΣ

    Πριν σας αφήσουμε, ενημερώνουμε πως οι 3D επανεκδόσεις των Episode ΙΙ: Attack of The Clones και ΙΙΙ: Revenge of The Sith, που ετοιμάζονταν να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο αναβλήθηκαν επ'αόριστον και σύμφωνα με δηλώσεις της LucasFilms ο λόγος όπως αναμενόταν, ήταν πως θέλουν να επικεντρώσουν δουλειά και προϋπολογισμό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα νέα επεισόδια.

    Κάλλιο αργά παρά ποτέ και αφού πρόλαβαν να τσιμπήσουν μερικά δολλαριάκια από την αρπαχτή της επανέκδοσης του Episode I, αποφάσισαν έστω και αργά να κόψουν τις...λαλακίες.



    Για το τέλος να τονίσουμε πως πολλά από αυτά ενδέχεται να μην ισχύσουν και να αλλάξουν, είτε αφορά τίτλους και επιτελείο, είτε ανάληψη καθηκόντων των διαφόρων σεναριογράφων.

    Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η πολλά υποσχόμενη επιλογή του J.J. Abrams.

    Υπομονή μέχρι το 2015 και μην ξεχνάτε πως κάθε ένα από τα τρία καινούρια μέρη, θα προβάλλεται με δύο χρόνια διαφορά από το προηγούμενο...και ίσως το ίδιο να ισχύσει για τις spin-off ταινίες, αν τελικά πραγματοποιηθούν.

    Μας βλέπω τότε, να σχηματίζουμε Chew-μπάκα από τα πολλά ποπ κορν!
    May the Force be with us...

    Υ.Γ.: όσο για τον Darth Vader, είναι ακόμα ζωντανός, ξέρετε που βρίσκεται και...την περνάει φίνα!


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο Star Wars: Episode VII του J.J.Abrams Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top