F Οι 12 Ταινίες που θα έβλεπα οπωσδήποτε αν ήμουν στο φεστιβάλ του Sundance 2013 - FilmBoy Οι 12 Ταινίες που θα έβλεπα οπωσδήποτε αν ήμουν στο φεστιβάλ του Sundance 2013 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 12 Ταινίες που θα έβλεπα οπωσδήποτε αν ήμουν στο φεστιβάλ του Sundance 2013


    Εκτός από το πρώτο μεγάλης κλίμακας κινηματογραφικό φεστιβάλ της χρονιάς, το Sundance είναι και το σημαντικότερο, για έναν απλούστατο λόγο.

    Το Sundance είναι το φεστιβάλ της ανακάλυψης.
    Δεν υπάρχει άλλο, στο οποίο θα πας σε τόσες άγνωστες ταινίες, και θα φύγεις έχοντας δει τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς που ξεκίνησε.

    Όπως κάθε χρόνο, μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν εκεί, θα είναι μέσα στις Top ταινίες που θα γράφουμε του χρόνου, τέτοια εποχή.

    Άλλη μια χρονιά που η ευχή μου δεν έγινε πραγματικότητα και δεν πήγα στη χιονισμένη Utah…πφφ.
    Αν όμως ήμουν εκεί, τίποτα δεν θα με σταματούσε από το να δω τα παρακάτω φιλμ:




    Hell Baby 


    Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Robert Ben Garant και Thomas Lennon, αυτό πρέπει να είναι καλύτερο horror spoof από το A Haunted House.

    Κοιτάξτε cast: Rob Corddry, Leslie Bibb, Paul Scheer, όλοι αστείοι ηθοποιοί.
    Οι κωμωδίες που παίζονται στο Midnight section του Sundance είναι ή πολύ καλές ή πολύ κακές, οπότε ας ελπίσουμε αυτή να είναι το πρώτο.



    Stoker


    Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Park Chan-Wook τίναξε το Sundance του 2005 στον αέρα με το Oldboy, και φέτος κάνει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του.

    Παίζουν η Nicole Kidman και η Mia Wasikowska ως μητέρα και κόρη των οποίων οι ζωές ταράσσονται από την άφιξη του θείου Charlie.
    Είχαμε δει ένα trailer παλιότερα, οπότε δε χρειάζομαι κάτι άλλο.



    The Spectacular Now


    Βασισμένο στο βιβλίο του Tim Tharp, το The Spectacular Now είναι ένα αντισυμβατικό teen love story, σκηνοθετημένο από τον James Ponsoldt, που έγραψε και σκηνοθέτησε το Smashed που είδαμε στις Νύχτες Πρεμιέρας.

    Παίζουν η Mary Elizabeth Winstead (όπως και στο Smashed), η χαμένη Jennifer Jason Leigh (Greenberg), ο Miles Teller (Project X), η Shailene Woodley (The Descendants), η Brie Larson (21 Jump Street) και ο Kyle Chandler (Argo).

    Θέλω να δω τι το spectacular έχει αυτό.



    Don Jon's Addiction


    Ο Joseph Gordon-Levitt είναι το σύγχρονο παιδί-θαύμα του Hollywood, και στο φετινό Sundance θα δοκιμάσει να επεκτείνει την εξαιρετική καριέρα του.

    Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Don Jon's Addiction είναι το χρονικό κάποιου Rico Suave που είναι ανικανοποίητος με τη μέχρι τώρα χαρισματική σεξουαλική ζωή.

    Το ότι παίζει ο ίδιος μαζί με τη Scarlett Johansson και τη Julianne Moore, αρκεί, δε νομίζετε;



    Lovelace


    Ποιος θα έχανε τη βιογραφία της προβληματικής πορνοστάρ Linda Lovelace, υποδυόμενη από τη …Amanda Seyfried;
    Όχι εγώ.

    Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο ‘Ordeal’, στο οποίο βασίζεται εν μέρει η ταινία, αλλά το όλο concept μαζί με το εξαιρετικό cast (Juno Temple, Sharon Stone, Wes Bentley, James Franco, Peter Sarsgaard) με προδιαθέτει για ένα γαργαλιστικό και πικάντικο δράμα.



    Mud


    Όσο κι αν δε θα πίστευα ότι θα το’λεγα αυτό ποτέ, φαίνεται ότι το 2011-2012 ήταν η σεζόν του Matthew McConaughey, με αξιόλογες ερμηνείες στα The Lincoln Lawyer, Killer Joe και The Paperboy (και μια αηδιαστική στο Magic Mike).

    Έρχεται φέτος στο Sundance με το Mud  ως καταζητούμενος που αναζητείται από κυνηγούς επικηρυγμένων και προσπαθεί, με τη βοήθεια δυο αγοριών, να κερδίσει μια χαμένη αγάπη.

    Αν δε σας πείθει, να σας πω ότι γράφει και σκηνοθετεί ο Jeff Nichols του εξαιρετικού Take Shelter.

    Τώρα αλλάζει, ε;


    Upstream Color


    Ο σκηνοθέτης του Primer, του καλού time travel θρίλερ με το οποίο κέρδισε βραβεία και καρδιές στο Sundance λίγα χρόνια πριν, ο Shane Carruth επιστρέφει στο φεστιβάλ με το Upstream Color, ένα εξίσου παράξενο sci-fi (;) θρίλερ του οποίου τα δύο trailer που δείξαμε …είναι εκθαμβωτικά.

    Περί τίνος πρόκειται;
    Δεν έχω ιδέα.
    Και δε χρειάζεται κιόλας.



    Prince Avalanche


    Αφού ασχολήθηκε με μέτριες κωμικές ιδέες (Your Highness και The Sitter), ο κάποτε indie σκηνοθέτης  David Gordon Green μπήκε στο Hollywood για τα καλά, κάνοντας αυτό το φιλμ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Paul Rudd και o Emile Hirsch και είναι remake ενός δημοφιλούς Ισλανδικού φιλμ.

    Ο λόγος που θέλω να το δω είναι για να δω άλλη μια ταινία του σκηνοθέτη που έχει αναλάβει το remake του πιο classic horror ever, το Suspiria.

    Και δεν είμαι καθόλου χαρούμενος γι'αυτό.



    S-VHS


    Το sequel του V/H/S δε θα έβλεπα;
    Οι πρώτες χθεσινές κριτικές μιλάνε για ένα βελτιωμένο sequel, πιο δεμένο, πιο τρομακτικό από το original, και γενικά θεότρελο.

    Θυμίζω ότι γράφουν και σκηνοθετούν οι Simon Barrett, Adam Wingard, Edúardo Sanchez (Lovely Molly), Gregg Hale (Blair Witch Project), Timo Tjahjanto, Gareth Evans (The Raid: Redemption) και Jason Eisener (Hobo With a Shotgun).

    Το απόλυτο horror movie του φεστιβάλ.



    Ain’t Them Bodies Saints


    Κοιτάχτε, αν δε σας ενδιαφέρει να δείτε τους Rooney Mara, Casey Affleck και Ben Foster σε ένα σύγχρονο ‘Bonnie και Clyde’ shoot-em-up ρομάντζο, τότε δε θα έπρεπε να διαβάζετε το FilmBoy εξ αρχής.

    Ήδη, είναι υποψήφιο για το Grand Jury Prize του Sundance.
    Χρειάζεστε κάτι άλλο;



    The Way, Way Back


    Προφανώς, δεν θα πήγαινα στο Sundance για να δω κωμωδίες, αλλά παραδεχτείτε ότι ένα comedy που εξελίσσεται σε water park, με τους Steve Carell, Sam Rockwell, Toni Collette και Allison Janney, μόνο fun μπορεί να είναι.

    Λέει την ιστορία του 14χρονου Duncan και τις αστείες καλοκαιρινές διακοπές του μαζί με τη μητέρα του Pam, τον γενειοφόρο φίλο της Trent, και την κόρη του Steph.

    Μολονότι ο Duncan βρίσκει δυσκολίες να περάσει καλά και να κάνει φίλους, βρίσκει σύμμαχο στο πρόσωπο του υπαλλήλου του πάρκου, Owen, στο οποίο τελικά ο Duncan θα πιάσει δουλειά.



    jOBS


    Δεν έχω iPhone (είμαι του HTC), ούτε Apple υπολογιστή, αλλά θα ήθελα να δω την ιστορία του Steve Jobs, έστω κι αν πρωταγωνιστεί ο Ashton Kutcher (αν και ομολογώ, η ομοιότητα του με τον Jobs είναι μοναδική).

    Είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία από το θάνατο του ιδρυτή της Apple, και μιλά για τα πρώτα χρόνια της Apple Computer, με τον Steve Wozniak που τον υποδύεται ο Josh Gad.

    Ίσως να είναι η βιογραφία της χρονιάς.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 12 Ταινίες που θα έβλεπα οπωσδήποτε αν ήμουν στο φεστιβάλ του Sundance 2013 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top