F Review: Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης - Madagascar 3 - FilmBoy Review: Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης - Madagascar 3 - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης - Madagascar 3


     
    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Η πολυαναμενόμενη τρίτη συνέχεια του γνωστού franchise της DreamWorks, επιτέλους ήρθε και αυτή τη φορά και σε 3D. 

    Έχοντας διαγράψει ήδη μια επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως, τώρα θα τη δούμε και στις ελληνικές αίθουσες. 

    Το «άνοιγμα» που έκανε στην Αμερική, ξεπέρασε τα $60 εκατομμύρια (ανάλογη αρχή είχε κάνει και το δεύτερο μέρος) και οι εισπράξεις όπως φαίνεται θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. 

    Στο Madagascar 3: Europe's Most Wanted, συναντάμε και πάλι την γνωστή και αγαπημένη παρέα του Ζωολογικού Κήπου, που αγωνίζεται να επιστρέψει εν τέλει… (που αλλού;), μα φυσικά στην Νέα Υόρκη...


    Ο Άλεξ το λιοντάρι (με τη φωνή του Ben Stiller, Tower Heist), ο Μάρτι η ζέβρα (Chris Rock, What to Expect When You’re Expecting), ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη (David Schwimmer, John Carter) και η Γκλόρια η ιπποπόταμος (Jada Pinkett Smith), προσπαθούν να φτάσουν στο σπίτι τους, για τρίτη φορά.
    Ξέρετε τι λένε άλλωστε, τρίτη και τυχερή. 

    Σε αυτήν την απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ο Βασιλιάς Τζούλιαν (Sacha Baron Cohen, The Dictator), ο Μόρις (Cedric the Entertainer, Larry Crowne), οι χιμπατζήδες,  αλλά και η συμμορία των πιγκουίνων. 

    Έτσι λοιπόν, όλοι μαζί ταξιδεύουν στην Ευρώπη, έχοντας τελικό προορισμό την Νέα Υόρκη.

    Ο μοναδικός τρόπος για να περάσουν απαρατήρητοι είναι μέσω ενός τσίρκου που βρίσκεται σε περιοδεία και το οποίο αποτελεί την τέλεια κάλυψη. 

    Στο κατόπι τους, όμως βρίσκεται η δαιμόνια αστυνομικός Σαντέλ Ντι Μπουά (Frances McDormand, Moonrise Kingdom), η οποία σαν μια άλλη Κρουέλα Ντε Βιλ, κυνηγάει τα ζώα για να τα αφανίσει.

    Τους καταδιώκει ασταμάτητα και το ενδιαφέρον της περισσότερο εστιάζεται στον Άλεξ, καθώς από την συλλογή της λείπει ένα κεφάλι λιονταριού. 

    Θα έρθει αντιμέτωπη λοιπόν με τον βασιλιά των ζώων και θα προσπαθήσει να επικρατήσει. 

    Στην ταινία γνωρίζουμε και τρεις νέους βασικούς χαρακτήρες, τον Βιτάλι, την τίγρη (Bryan Cranston, Rock of Ages), την Τζία το τζάγκουαρ (Jessica Chastain, Texas Killing Fields) και τον Στέφανο το θαλάσσιο λιοντάρι (Martin Short). 

    Αυτοί, μεταξύ άλλων, αποτελούν τα ζώα του τσίρκου, το οποίο έχει καμουφλάρει τους τετράποδους φυγάδες. 

    Η προσθήκη τους θα δώσουν την ευκαιρία στους τέσσερες ήρωες, να αναδείξουν και άλλες πτυχές της προσωπικότητάς τους, καθώς επίσης, μέσα από την όλη διαδικασία, θα βοηθηθούν στο να εξελίξουν την σχέση τους. 

    Ο Βασιλιάς Τζούλιαν θα ερωτευθεί κεραυνοβόλα και θα δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Σόνια, την αρκούδα του τσίρκου - ένα ζευγάρι αταίριαστο εμφανισιακά, αλλά ο έρωτας είναι τυφλός. 

    Αφού η τετράδα, κάνει μια περιοδεία από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Μόντε Κάρλο, Ρώμη , Λονδίνο, θα προσπαθήσει να καταλήξει στην πολυαγαπημένη τους Νέα Υόρκη. 

    Τι όμως είναι πιο σημαντικό τελικά; 
    Η Ιθάκη ή το ταξίδι; 
    Οι φίλοι μας, θα κληθούν να δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα στο τέλος του ταξιδιού τους.

    Θυμίζω ότι η πρώτη ταινία είχε ασχοληθεί με τη μεταξύ τους σχέση και το πόσο σημαντικός ήταν ο καθένας για την υπόλοιπη παρέα και όλα αυτά στον εξωτικό προορισμό της Μαδαγασκάρης. 

    Στη δεύτερη, βρέθηκαν στην Αφρική, ήρθαν αντιμέτωποι με την άγρια φύση, βίωσαν έντονες εσωτερικές συγκρούσεις, αναζητώντας, μέσα από τρυφερές, αλλά και αστείες καταστάσεις, την ταυτότητά τους και τις επιθυμίες τους. 

    Η φιλία τους τότε δοκιμάστηκε, αλλά τώρα επανέρχονται δριμύτεροι με αυτήν την ταινία, όπου αλωνίζουν την Ευρώπη. 

    Τα θετικά της ταινίας είναι πολλά.
    Έχουμε μια πιο βελτιωμένη και εξελιγμένη κακιά, αφού η Σαντέλ Ντι Μπουά είναι μάχιμη, άρτια εκπαιδευμένη και δεν τη σταματάει τίποτα. 

    Πραγματικά τίποτα. 
    Δεν υπάρχει εμπόδιο, άψυχο ή έμψυχο, που θα σταθεί ικανό να βάλλει φρένο στην σαρωτική πορεία της. 

    Η κακιασμένη αστυνομικός θα βγάλει όλο της το μένος στην βασική τετράδα και τους φίλους αυτής και θα φτάσει μέχρι το τέλος για να επιτύχει τον σκοπό της. 

    Η Frances McDormand είναι απολαυστική ως πανούργα αστυνομικός και δίνει ρεσιτάλ. 
    Φωνητικά, έστω. 

    Δεύτερος χαρακτήρας που θα ξεχώριζα, είναι το ιταλικής καταγωγής θαλάσσιο λιοντάρι Στέφανο, που έχει και αυτός πολύ πλάκα. 

    Ο Βασιλιάς Τζούλιαν, πέρα από κάποιες δυνατές στιγμές, σε αυτή τη ταινία, δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον, όπως στις προηγούμενες, καθώς χάνεται στον έρωτά του. 

    Και φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω τους επί παντός επιστητού, too cool πιγκουίνους και την αδυναμία μου βέβαια, τον γλυκούλι Mort, ο οποίος κλέβει καρδιές για ακόμη μια φορά. 

    Το σενάριο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα, υπάρχει, αρχή, μέση, τέλος, αλληλένδετες ιστορίες και μπαίνουμε περισσότερο στην ψυχολογία των ηρώων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες υποθέσεις. 

    Τα κωμικά στοιχεία είναι και πάλι πάρα πολλά και διαθέτει πολύ πετυχημένες ατάκες. 

    Υπάρχουν ακόμα και αναφορές σε διάφορα action movies (όπως The Matrix, X-Men: The Last Stand κ.α.) και χρησιμοποιούν κλασικά στιγμιότυπα από τις προαναφερθείσες ταινίες, τα οποία έχουν εντάξει εντέχνως και κατορθώνουν να προκαλέσουν αβίαστα το γέλιο.

    Αυτό όμως που πραγματικά διαφοροποιεί την ταινία, είναι το συναίσθημα. 
    Εκτός από τα αστεία, υπάρχει και η συναισθηματική εμπλοκή και η ταύτιση. 
    Με διαφορά είναι καλύτερη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. 

    Πιο αστεία, πιο χρωματιστή, πιο φαντασμαγορική, χωρίς αμφιβολία είναι μιάμιση ώρα, που κυλάει νερό και θα την κατάευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι. 

    Στην αίθουσα που ήμουν, υπήρχαν και μικρά παιδιά, τα οποία άκουγα να γελάνε συνεχώς, αλλά και οι μεγαλύτεροι θα περάσουν εξίσου καλά. 

    Εγώ παρακολούθησα την ταινία με το αρχικό voice over (πάντα το προτιμώ), αλλά και στην μεταγλωττισμένη έκδοση έχει γίνει επίσης καλή δουλειά. (Τα studio παραγωγής είναι γενικά πολύ αυστηρά σε αυτά και για αυτό υπάρχει πάντα ένα προσεγμένο αποτέλεσμα). 

    Η σκηνοθεσία είναι επίσης πολύ καλή, γρήγορη και ανήκει στους Eric Darnell (Antz) και Tom McGrath (Megamind), που είχαν σκηνοθετήσει και τα δύο προηγούμενα, καθώς επίσης, στο  team των σκηνοθετών προστέθηκε και ο Conrad Vernon (Monsters vs Aliens). 

    Τέλος, το 3D αξίζει, δεν πρόκειται για πεταμένα λεφτά και θα συνιστούσα ανεπιφύλαχτα, να παρακολουθήσετε το Madagascar 3, φορώντας τα τρισδιάστατα γυαλιά. 
    Το πιο καλό 3D animation, που έχω δει, εδώ και πολύ καιρό. 

    Συνοψίζοντας, πρόκειται για μια άκρως αστεία animation περιπέτεια που αξίζει το εισιτήριο μας στον κινηματογράφο και δεν χρειάζεται να περιμένετε να βγει σε DVD.

    Ετοιμαστείτε για Afro-circus!

    Στις ελληνικές αίθουσες από 30 Αυγούστου.

    Madagascar 3: Europe's Most Wanted trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης - Madagascar 3 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top