F Tim and Eric's Billion Dollar Movie - FilmBoy Tim and Eric's Billion Dollar Movie - FilmBoy
  • Latest News

    Tim and Eric's Billion Dollar Movie

    Μην έχοντας δει ποτέ την κωμική δουλειά των Eric Heidecker και Eric Wareheim στη τηλεόραση - το Tim & Eric Awesome Show, Great Job!, το οποίο επίσημα περιγραφόταν ως εξής: ‘Δυο παγκοσμίως άγνωστοι και celebrity guest stars παρουσιάζουν αλλόκοτα low-budget σκετσάκια’ – είχα την αίσθηση ότι η μεγάλου μήκους ταινία τους θα είναι μια ανελέητη σειρά από inside jokes που δεν θα καταλάβει όποιος δεν είναι μέρος της σύγχρονης αμερικάνικης τηλεοπτικής κουλτούρας.

    Το Tim and Eric's Billion Dollar Movie  μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, μπορεί και όχι.

    Επειδή όμως τα trailer πολλές φορές πετυχαίνουν το σκοπό για τον οποίο βγαίνουν ούτως ή άλλως, η εν λόγω ταινία κερδίζει ένα preview στο FilmBoy.

    Εξάλλου, πόσο άθλια θα μπορούσε να είναι μια κωμωδία όταν δέχονται να εμφανιστούν σε αυτήν ονόματα όπως ο Zach Galifianakis, ο Will Ferrell και ο John C.Reilly;

    Αφού ξόδεψαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάνοντας ένα blockbuster Hollywood movie, ο Tim (Tim Heidecker, Bridesmaids) και ο Eric (Eric Wareheim) έχουν μεγάλο πρόβλημα με τoν σατανικό πολυεθνικό όμιλο Schlaaang Corporation...




    Την διευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος Tommy Schlaaang (Robert Loggia), ο οποίος θέλει τα χρήματά του πίσω - η ταινία αποδείχθηκε ένα 5λεπτο χαοτικό αποτέλεσμα ψεύτικου ρομάντζου, με πρωταγωνιστή έναν σωσία του Johnny Depp! - και θα φτάσει μέχρι και στο φόνο για να τα πάρει.

    Φυσικά, τα δυο αγόρια αποφασίσουν να φύγουν από τη πόλη. 

    Βλέποντας ένα διαφημιστικό από τον αποτυχημένο ιδιοκτήτη εμπορικού κέντρου Damien Weebs (Will Ferrell, Everything Must Go) ο οποίος υπόσχεται ανείπωτα πλούτη σε όποιον αναλάβει τη διαχείρηση λιανικής, ο Tim και ο Eric ιδρύουν την εταιρεία δημοσίων σχέσεων DOBIS (μια συντομογραφία από το "Doing Business") και αναλαμβάνουν την ερειπωμένη επιχείρηση. 

    Με τη βοήθεια του αρρωστημένου βοηθού Taquito (John C. Reilly, Carnage) και μιας  αποφασιστικής αλλά επισφαλής στρατηγικής, ελπίζουν να πετύχουν για να πληρώσουν τον Schlaaang.

    Εν τω μεταξύ, ο Eric ερωτεύεται μια πωλήτρια μπαλονιών με διασημότητες που ονομάζεται Katie (Twink Caplan, Kill Katie Malone), ενώ ο Tim γίνεται πατέρας.

    Η ταινία έχει διάσπαρτο ένα star-άτο cast, καθώς πέρα από τους παραπάνω, εμφανίζεται μέχρι και ο Zach Galifianakis (The Muppets) στο ρόλο ενός θρησκευτικού ηγέτη.

    Επίσης, έχει στοιχεία spoof καθώς σε μια σκηνή που μαλώνουν ο Tim και ο Eric, παίζει από πίσω το ‘Eye of the Tiger’ (ή κάτι παρόμοιο), μια ξεκάθαρη αναφορά στο Rocky III.

    Το Tim and Eric’s Billion Dollar Movie έχει λίγο περισσότερες κακές κριτικές απ’ότι καλές, ενώ προβλήθηκε στο φετινό Sundance και κέρδισε τη προβολή του σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 2 Μαρτίου.


    Tim and Eric's Billion Dollar Movie trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Tim and Eric's Billion Dollar Movie Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top