F Στα Όρια - Rampart - FilmBoy Στα Όρια - Rampart - FilmBoy
  • Latest News

    Στα Όρια - Rampart

    Η ταινία Rampart πήρε το όνομά της από το σκάνδαλο αστυνομικής διαφθοράς στη μονάδα CRASH (υπεύθυνη για τη καταπολέμηση των συμμοριών στους δρόμους) στο αστυνομικό τμήμα του Los Angeles, Rampart division, τη δεκαετία του ’90 (γνωστό ως 'Rampart scandal').

    Περισσότεροι από 70 αστυνομικοί  που σχετίζονταν με τη μονάδα CRASH του Rampart είχαν εμπλακεί σε κάποιας μορφής παραπτώματα, καθιστώντας την περίπτωση αυτή μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις αποδεδειγμένης ανάρμοστης συμπεριφοράς της αστυνομίας, στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Τα αδικήματα περιλάμβαναν από απρόκλητους πυροβολισμούς, απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τοποθέτηση ψευδών στοιχείων, χειραγώγηση υπόπτων, κλοπές ναρκωτικών, ψευδορκίες, μέχρι και ληστείες τραπεζών, και φυσικά την συγκάλυψη των αποδείξεων από αυτές τις δραστηριότητες.

    Βρώμικοι μπάτσοι…
    Οι μετοικούντες στην Ελλάδα γνωρίζουν ακριβώς το θέμα.

    Δυστυχώς, εδώ είναι Ελλάδα και ποτέ δεν θα αποκαλυφθούν οι αντίστοιχες δραστηριότητες των δικών μας μπατσούλιδων, αφού κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, οι Υπουργοί και οι λοιποί συνεργοί τους σπεύδουν να καλύψουν το γεγονός, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε ΕΔΕ, το τέλειο πρόσχημα ώστε ουσιαστικά να αποκλειστεί η ανάμειξη της Δικαιοσύνης στα χωράφια τους.

    Και μη μου πείτε ότι εξεπλάγει κανένας από το γεγονός ότι 1 στους 2 μπατσούλιδες ψήφισαν Χρυσή Αυγή;




    Παρασύρθηκα πάλι.
    Λοιπόν, το Rampart μας παρουσιάζει έναν πολύ βρώμικο μπάτσο, ένα τέρας που ξεπηδά από τον πάτο της ηθικής μέσω του σκηνοθέτη Oren Moverman και του James Ellroy, συγγραφέα μιας σειράς noir βιβλίων για τη βαρβαρότητα και τον ρατσισμό στο αστυνομικό τμήμα του LA.

    Το Rampart είναι το follow-up του Moverman μετά το The Messenger το 2009, ένα κυνήγι για την ψυχολογική αλήθεια εν μέσω ιδιαίτερων ανθρώπινων συναισθημάτων και της τραγωδίας του πολέμου.

    Μόνο που εδώ, υπάρχει μόνο συναισθηματικό κενό.


    Βρισκόμαστε στο 1999 και ο αστυνομικός Dave Brown (Woody Harrelson, The Hunger Games) είναι οπαδός της σκληρής απονομής δικαιοσύνης, που τα 24 χρόνια στην υπηρεσία του δίδαξαν την αναγκαιότητα να παρακάμπτει τους κανόνες που και που.

    Οι προσωπικές του σχέσεις είναι αλλόκοτες, αφού ζει ακόμη με τις πρώην γυναίκες του (Anne Heche, Cedar Rapids και Cynthia Nixon, Sex and the City 2), που έχουν από μία κόρη μαζί του και οι οποίες by the way, είναι αδερφές!

    Δέχεται πιέσεις να συνταξιοδοτηθεί από τη βοηθό εισαγγελέα Joan Confrey (Sigourney Weaver, The Cabin in the Woods), γνωρίζει σε ένα μπαρ την πονηρή δικηγόρο Linda Fentress (Robin Wright, The Girl With the Dragon Tattoo) και δεν τα πάει καθόλου καλά με τον Επιθεωρητή Kyle Timkins (…"Bear in mind that I am not a racist. In general I hate all people." ) που τον υποδύεται ο Ice Cube (21 Jump Street).

    Όσο για τον Ben Foster (Contraband), τον συμπρωταγωνιστή του Harrelson στο The Messenger, εδώ είναι αγνώριστος κάνοντας έναν άστεγο πληροφοριοδότη.

    Το Rampart έχει καλές κριτικές συνολικά και προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες στις 10 Φεβρουαρίου.

    Στην Ελλάδα, η Audio Visual το είχε ανακοινώσει αρχικά για τις 3 Μαΐου, αλλά η προβολή της ακυρώθηκε μέχρι νεωτέρας.



    Rampart trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Στα Όρια - Rampart Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top