F 15 Rising Starlets του Hollywood: Ellen Page - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Ellen Page - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Ellen Page

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Μια ηθοποιός με μια σταθερή, αλλά συνεχώς σταδιακά ανοδική πορεία. 

    Ξεκίνησε και αυτή στην μικρή ηλικία των 10 ετών και μέχρι τώρα, στα 25 της, θα λέγαμε ότι αποτελεί την ήρεμη δύναμη του Hollywood. 

    Διαθέτει μεγάλες υποκριτικές δυνατότητες που πιστεύω ότι δεν τις έχει αξιοποιήσει ακόμα στο έπακρο. 
    Μάλλον δεν της έχει δοθεί ακόμα η αντίστοιχη ευκαιρία. 

    Έχει δείξει σημαντικά δείγματα και έχει σίγουρα την συμπάθεια όλων, μιας και δείχνει απόλυτα προσγειωμένη.

    Έχει εργαστεί παράλληλα με το cinema και στην TV, με την οποία ξεκίνησε. 
    Οι πρώτες ταινίες που συμμετείχε ήταν χαμηλού budget, με σημαντικότερες αυτών, τις Marion Bridge (2002) και Wilby Wonderful (2004). 

    Το 2005 έπαιξε σε μια δύσκολη ταινία, το Hard Candy...

    Πρόκειται για την ιστορία ενός 14χρονου κοριτσιού που κάνει chatting με ένα αγόρι φαινομενικά της ηλικίας της και τελικά συναντιέται μαζί του. 

    Το αγόρι αποδεικνύεται ότι είναι ένας 32χρονος  άνδρας φωτογράφος και εκείνη οδηγείται σπίτι του. 

    Στην πορεία θα προσπαθήσει να τον κάνει να ομολογήσει ότι είναι παιδεραστής και ότι προσεγγίζει μέσω internet τα ανήλικα θύματά του. 

    Αρκετά καλή η ταινία και η Ellen, αν και η πραγματική της ηλικία ήταν 18 χρονών τότε, πείθει για μικρότερη, κυρίως λόγω του baby face της. 
    Άλλωστε, η παιδικότητα της την ακολουθεί σε κάθε της κινηματογραφικό εγχείρημα. 

    Επίσης, ξύρισε το κεφάλι της για τις ανάγκες του ρόλου της στο δραματικό Mouth to Mouth, στο οποίο υποδύεται ένα free spirit κορίτσι που χειραγωγείται από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. 

    Διεθνώς γνωστή έγινε με το ρόλο της μεταλλαγμένης Kitty/ Shadowcat στο X-Men: The Last Stand, και ακολούθησε μια σειρά από σημαντικούς ρόλους. 

    Έπαιξε το ανήλικο θύμα κακοποίησης στο πολύ καλό An American Crime το 2007, μια ταινία με σοκαριστικό θέμα και μια αγνώριστη Catherine Keener που δίνει μια μεγάλη ερμηνεία. 

    Στην συνέχεια, οι ανεξάρτητες παραγωγές δείχνουν να συνεχίζουν να την ελκύουν περισσότερο, έτσι πρωταγωνιστεί στο The Tracey Fragments (2007) για το οποίο βραβεύεται στο φεστιβάλ του Βανκούβερ. 

    Συμμετείχε επίσης στο The Stone Angel, δίπλα στην συνονόματή και «τέρας» υποκριτικής,  Ellen Burstyn, αλλά το όνομά της ήρθε σε πρώτο πλάνο με το Juno

    Υποδύθηκε μια 16χρονη μαθήτρια λυκείου που μένει έγκυος και αποφασίζει να κρατήσει το παιδί, παρά τις αντιδράσεις του περιβάλλοντός της. 

    Οι κριτικοί εκθειάζουν την ερμηνεία της, την τοποθετούν ανάμεσα στα μεγαλύτερα «αστέρια» του  Hollywood και την οδηγούν ως τις υποψηφιότητες των Oscar

    Η ταινία πραγματοποιεί τεράστια και μη αναμενόμενη εμπορική επιτυχία και η 20χρονη τότε  Ellen βλέπει το μέλλον με χαμόγελο. 

    Το 2008 συμμετέχει στην κωμωδία Smart People, με πατέρα τον Dennis Quaid και πρωταγωνιστεί στην πρώτη και μοναδική έως τώρα ολοκληρωμένη σκηνοθετική απόπειρα της Drew Barrymore, Whit it, ένα χρόνο αργότερα.

    Εκεί υποδύεται μια μαθήτρια που καταλαβαίνει σε ποιο είδος τύπου αθλήματος ανήκει και έχει κλίση, με σύμμαχο την Barrymore, αντίζηλο την Juliette Lewis και μητέρα την συντηρητική Marcia Gay Harden

    Η νέα δεκαετία ξεκίνησε με την συμμετοχή της στο Peacock, στην κωμωδία δράσης Super και φυσικά στο Inception του Christopher Nolan που έσπασε ταμεία. 

    Όσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια, θα συμμετέχει στο To Rome With Love του Woody Allen, στην περιπέτεια The East και το 2013 στο δραματικό Touchy Feely

    Πιστεύω ότι θα λειτουργούσε ιδανικά και σε δράμα εποχής, ένα είδος που δεν την έχουμε δει μέχρι σήμερα. 

    Η εσωτερική δύναμη που έχει στις ερμηνείες της θα μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα μέσα από ένα δράμα εποχής τύπου Atonement.

    Το γεγονός ότι μπορεί να δείξει εύθραυστη και ευάλωτη, αλλά και δυναμική ταυτόχρονα, θα μπορούσε να συντελέσει σε αυτό και να προβληθεί και η ίδια καλύτερα μέσα από ένα τέτοιο είδους ρόλο. 

    Αυτό θα την πήγαινε σε άλλο επίπεδο με θεαματικά αποτελέσματα.

    Δείτε τις 15 Rising Starlets tου Ηollywood ΕΔΩ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Ellen Page Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top