F Super - FilmBoy Super - FilmBoy
  • Latest News

    Super

    Η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του James Gunn ήταν το Slither το 2006, μια ανεξάρτητη horror comedy (που δεν έχω δει αλλά που θα ήθελα πολύ αφότου είδα το trailer) που δεν προβλήθηκε σε κανένα φεστιβάλ παρά απευθείας στις αίθουσες, κίνηση που εισπρακτικά αποδείχτηκε ανόητη.

    Έπαθε κι έμαθε όμως, και φέτος το Super προβλήθηκε πρώτα στο Toronto, έτυχε κάποιες καλές (και άλλες τόσες κακές) κριτικές και μετά προβλήθηκε στο mainstream κοινό.
     
    Στο Super βλέπουμε την ιστορία του Frank (Rainn Wilson, του  ανεξάρτητου Peep World και σύντομα στο Hesher), έναν δυστυχή θρήσκο μάγειρα που βλέπει την όμορφη γυναίκα του (Liv Tyler) να τον παρατάει για έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών (Kevin Bacon, που τελευταία τον πετύχαμε στο My One and Only το 2009).

    Μετά από μια νύχτα ...εξεζητημένου πορνό στο video, ο Frank κοιμάται και βλέπει ένα έντονο όνειρο, στο οποίο ο Θεός τον ευλογεί και πείθεται ότι η αποστολή του είναι να γίνει ...




    ...ο 'Crimson Bolt', ένας εκδικητής superhero που θα εξοντώσει το κακό με ανιδιοτέλεια κι επιμονή και θα τιμωρήσει τους αμαρτωλούς σε όλες τις άκρες της πόλης του.

    Ο Crimson Bolt δεν κάνει διακρίσεις και θα τιμωρεί από παιδεραστές μέχρι ...βουτηρομπεμπέδες και άτακτα παιδιά.

    Με τη βοήθεια της ψυχωτικής νεαρής Boltie (Ellen Page του Inception), οι δυο κουστουμαρισμένοι vigilantes ξεκινούν την αποστολή να σώσουν τη γυναίκα του Frank από τον έμπορο ναρκωτικών – και συγχρόνως από το στραβό δρόμο – και τους οπλισμένους μπράβους του. 


    Προφανώς οι θεατές που έχουν δει το Slither θα είναι εξοικειωμένοι με τα στοιχεία σάτιρας και horror στο στυλ του James Gunn και αντίστοιχα στη σάτιρα και κάποιες σκληρές και ενοχλητικές σκηνές που φέρεται να έχει το Super.

    Σε αντίθεση με το φοβερό Kick-Ass (οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες), το Super δεν έχει χορογραφικές σκηνές μάχης χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η βία δεν είναι εξίσου extreme.

    Υπάρχει μια σκηνή για παράδειγμα, που το alter ego του ήρωα σπάει κυριολεκτικά κεφάλια με ένα γαλλικό κλειδί.

    Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοια μπορούν να είναι πολύ πιο ενοχλητικά από το να βλέπεις μια πιτσιρίκα να χρησιμοποιεί συνέχεια τη λέξη ‘cunt’!

    Οι κριτικές είναι μοιρασμένες στη μέση και η IFC Films το έβγαλε την 1η του Απρίλη, ξεκινώντας σε 11 αίθουσες και συνεχίζοντας σε 25.

    Shut up, crime!


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Super Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top