F Είστε έτοιμοι για το 7ο SFF-Rated Athens 2012; - FilmBoy Είστε έτοιμοι για το 7ο SFF-Rated Athens 2012; - FilmBoy
  • Latest News

    Είστε έτοιμοι για το 7ο SFF-Rated Athens 2012;

    Σε περιόδους όπου παρατηρούνται αναταραχές και ρήγματα εμφανίζεται δυναμικά το «Φανταστικό» για να βοηθήσει τον υποψιασμένο θεατή να διαβάσει την πραγματικότητα με έναν άλλο τρόπο. 

    Με τη σκέψη αυτή οι διοργανωτές του SFF-rated Athens δίνουν και φέτος
    το παρόν στο ετήσιο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό, αλλά και εμπλουτίζουν το περιεχόμενο για τη φετινή διοργάνωση με σαφή στοιχεία εξέλιξης του θεσμού, ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις για το κοινό του και αρκετές παρουσίες διεθνών καλεσμένων.

    Μετά την αθρόα προσέλευση του κοινού στην περσινή διοργάνωση, το
    7ο SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ
    Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας που
    διοργανώνεται από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας
    (ΑΛΕΦ) εξαπλώνεται φέτος στην Αθήνα σε 2 κινηματογραφικές
    αίθουσες...


    Έτσι, στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης (κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER, Λεωφ. Συγγρού 106, Φιξ) προστίθεται και η αίθουσα προβολών του ΝΙΧΟΝ, (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός) για το διάστημα 8- 13 Μαρτίου. 


     












    Οι δύο αίθουσες προβολών έδωσαν το περιθώριο στο φεστιβάλ να
    αναπτύξει το Διαγωνιστικό Τμήμα Μεγάλου Μήκους το οποίο περιλαμβάνει εφέτος 10 ταινίες και παράλληλα την ευκαιρία στις 37 ταινίες Μικρού Μήκους να προβληθούν όλες από 2 φορές (Πηγαίνετε εδώ για σύντομες περιγραφές των ταινιών).

    Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

    Από τις μοναδικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης αναμένονται να είναι οι δύο
    αποκλειστικότητες που το φεστιβάλ εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό, επικυρώνοντας τον διεθνή χαρακτήρα του και τη συστηματική του προσπάθεια να κάνει το μέλλον παρόν για το κοινό του. 

    Πρόκειται για την ελληνική πρεμιέρα για το ευρύ κοινό της πολυαναμενόμενης
    action fantasy υπερπαραγωγής της Walt Disney PicturesJohn Carter”  που το SFF-rated ATHENS 2012 με τη βοήθεια της Feelgood Entertainment που
    διανέμει την ταινία στην Ελλάδα, φιλοξενεί και παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό στις 7 Μαρτίου 2012, μια μέρα πριν την επίσημη Πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες και πριν το ντεμπούτο της ταινίας για το ευρύ κοινό στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

    Η δεύτερη αποκλειστικότητα ακούει στο όνομα “Radio Free Albemuth”  και πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα της ταινίας που θα πραγματοποιηθεί στο
    φεστιβάλ παρουσία του σκηνοθέτη της, John Alan Simon

    Η ταινία βασίζεται στο τελευταίο μυθιστόρημα του Philip K. Dick, ενός απ' τους σημαντικότερους συγγραφείς και ανανεωτές του είδους της επιστημονικής φαντασίας, έργα του οποίου προσαρμόστηκαν σε ταινίες παραγωγής
    Hollywood που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως τα Blade Runner και Minority Report (διαβάστε το preview εδώ).

    H ταινία παρουσιάζει μια νέα κινηματογραφική οπτική στο έργο του Philp K. Dick, η οποία έχει αποσπάσει πλήθος θετικών σχολίων από κριτικούς, αλλά και θετικών αντιδράσεων από οπαδούς του συγγραφέα. 

    Έκπληξη η συμμετοχή της τραγουδίστριας Αlanis Morissette στην ταινία σε
    πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Η ελληνική συμμετοχή στο φετινό SFF-rated ATHENS αν και μικρότερη αριθμητικά σε σχέση με το 2011, συνεχίζει να εμπνέει αισιοδοξία για την ελληνική συμβολή στο είδος του φανταστικού. 

    Έκπληξη μια ελληνική ταινία μεγάλου μήκους με τέτοιο δυναμικό εκτόπισμα
    που οι διοργανωτές αποφάσισαν να την αναγορεύσουν ως τη μόνη πρωταγωνίστρια στη μεταμεσονύκτια ζώνη του φεστιβάλ. 

    Πρόκειται για την ταινία “ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, μια κωμική ταινία υπερηρώων με ξεκαρδιστικές καταστάσεις, ανεξέλεγκτο σουρεαλισμό και αιχμηρή σάτιρα της Θεσσαλονίκης και των ιδιαιτεροτήτων της.

    H ταινία βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2011 και θα προβληθεί και στις τρεις μεταμεσονύκτιες προβολές του φεστιβάλ (ΠΕ-ΠΑ-ΣΑ στον ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ). 

    Σούπερμαν, Σπάιντερμαν,Μπάτμαν… 
    Η Νέα Υόρκη, η Γκόθαμ Σίτι και όλες οι μεγαλουπόλεις έχουν το σούπερ ήρωά τους. 
    Η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να υστερεί. 
    Τώρα έχει κι αυτή τον Σούπερ Δημήτριο, τον προστάτη της! 
    Ο οποίος πετά, προστατεύει γριούλες και άλλους αναξιοπαθούντες και γενικότερα κάνει κάθε λογής άθλους. 
    Η μεγάλη πρόκληση όμως έρχεται όταν εμφανίζεται ένας σούπερ – κακός, με μπέρτα και ένα σύμβολο στο στήθος που θυμίζει κάτι που όλοι αναγνωρίζουμε τι είναι αλλά ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει πώς θα το ονομάζουμε, και μετατρέπει το καμάρι της πόλης, τον Λευκό Πύργο, σε… 

    Η συνέχεια επί της οθόνης. 
    Οι συντελεστές της ταινίας θα παραβρεθούν στις προβολές της Παρασκευής και του Σαββάτου…

    Οι εξελίξεις σε οργανωτικό επίπεδο της φετινής εκδήλωσης περιλαμβάνουν την προσθήκη Βραβείων Κριτικής Επιτροπής (για Μεγάλου Μήκους Ταινίες), με την πενταμελή (5μελή) κριτική επιτροπή να απαρτίζεται από αναγνωρισμένες προσωπικότητες του κινηματογράφου τόσο στο ελληνικό, όσο και στο διεθνές στερέωμα του είδους (Δείτε εδώ).

    Το κοινό συνεχίζει να παίζει κύριο ρόλο στα βραβεία του φεστιβάλ, αφού μόνο αυτό αναδεικνύει τις νικήτριες ταινίες μικρού μήκους, ενώ φέτος με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές τους που θα κονταροχτυπηθούν με την Κριτική Επιτροπή για τον καθορισμό των βραβείων ταινιών μεγάλου μήκους. 

    Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ του φεστιβάλ είναι τα εξής:
    1. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
    2. Διχογνωμίας Κοινού Ταινίας ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, όπου βραβεύεται η ταινία Μεγάλου Μήκους που συγκέντρωσε τις πιο αντίθετες και ακραίες γνώμες (Audience Controversy Award)
    3. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (Short Supreme)
    4. Βραβείο Καλύτερης Ιδέας ταινίας ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (Best Idea)

    Τα Βραβεία Κοινού (Μικρού και Μεγάλου Μήκους) και τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής θα ανακοινωθούν το βράδυ της Τετάρτης 14/3 ημέρα λήξης του SFF-rated Athens στον ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ. 


    Και στο φετινό SFF-rated Athens, η διοργάνωση απογειώνει το κοινό της
    εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερα συλλεκτικά και μη δώρα. 

     




















    Κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια, φιγούρες, dvd SFFrated Athens, video games STAR WARS-ΤΗΕ OLD REPUBLIC και MASS EFFECT 3, με την ευγενική χορηγία της Electronic Arts UK Limited και ακόμα σημειωματάρια, usb drives, ρολόγια χειρός, κούπες θερμός, καπέλα baseball και T shirts της ταινίας “John Carter” με την ευγενική χορηγίας της Feelgood Entertainement.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Είστε έτοιμοι για το 7ο SFF-Rated Athens 2012; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top