F Η Παγκόσμια Πρεμιέρα του John Carter στο SFF-Rated Athens 2012! - FilmBoy Η Παγκόσμια Πρεμιέρα του John Carter στο SFF-Rated Athens 2012! - FilmBoy
  • Latest News

    Η Παγκόσμια Πρεμιέρα του John Carter στο SFF-Rated Athens 2012!

    22 Μέρες πριν την έναρξη του 7ου Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας (SFF-rated Athens) και το FilmBoy starts the countdown.

    Ως χορηγοί επικοινωνίας έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε σπουδαία πράγματα σήμερα, πρώτοι εμείς, για το πρόγραμμα, ημερομηνίες, τις εκπλήξεις αλλά και μερικές από τις πρεμιέρες που εξασφάλισε φέτος το SFF-rated Athens.

    Και όπως είδατε από τον τίτλο, it’s big!
    Πάμε να τα δούμε αναλυτικά;

    Καταρχάς, φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε 2 αίθουσες, τον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ στη Λεωφόρο Συγγρού και το Nixon Bar στο Κεραμεικό.

    Για πρώτη φορά θα διαρκέσει 8 ημέρες, από τις 7 Μαρτίου έως τις 14 Μαρτίου.
    Αλλά η έναρξη δεν θα είναι απλή υπόθεση.

    Την Τετάρτη 7 Μαρτίου θα προβληθεί η πλήρης κόπια του θρυλικού Metropolis του Fritz Lang, με μουσική υπόκρουση από live DJ, ενώ το βράδυ το SFF-rated εξασφάλισε την Παγκόσμια Πρεμιέρα του John Carter, το φιλόδοξο action fantasy  της Walt Disney με τον Taylor Kitsch, τη Lynn Collins και τον Willem Dafoe.

    Ουσιαστικά το πρώτο blockbuster της χρονιάς, το οποίο έχει παγκόσμια ημερομηνία προβολής την 9η Μαρτίου και που οι θεατές του φεστιβάλ θα δουν πρώτοι 2 μέρες πριν.

    Στο Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους θα δούμε 10 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαικής πρεμιέρας του Radio Free Albemuth, μια ταινία που βασίζεται στο τελευταίο βιβλίο του, αγαπημένου εδώ στο FilmBoy, Philip K.Dick (Blade Runner, Total Recall) με παρουσία μάλιστα του σκηνοθέτη του, John Alan Simon.

    Τις επόμενες μέρες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε preview από όλες τις ταινίες του Διαγωνιστικού, με κάποιες από αυτές να τις γνωρίζουν και να τις περιμένουν ήδη οι ψαγμένοι αναγνώστες του FilmBoy.  

    Στις Μεταμεσονύχτιες προβολές, θα δούμε τον Σούπερ Δημήτριο, μια ελληνική superhero κομεντί από τη Θεσσαλονίκη, η οποία βραβεύτηκε με το βραβείο Κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2011.

    Στα Short Films, περίπου 45 ταινίες θα ενταχθούν στο Διαγωνιστικό και όλες θα προβληθούν 2 φορές, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

    Εκτός του σκηνοθέτη John Alan Simon, καλεσμένος θα είναι και ο Louis Savvy, διευθυντής του SCI-FI London ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα ‘No Budget Science Fiction’.

    Φέτος εγκαινιάζονται τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής (για Μεγάλου Μήκους Ταινίες). 
    Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι:

    1) Sean Branney (LA-USA): Συνιδρυτής της διάσημης λέσχης “H.P. Lovecraft Historical Society”, θεατρικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης και νικητής του Βραβείου Κοινού Σκηνοθεσίας στο SFF-rated ATHENS 2011 για την ταινία  “The Whisperer in Darkness”.(θυμηθείτε τι μου είπε πέρυσι, εδώ).

    2) Louis Savy, (London-UK): Ιδρυτής και Διευθυντής του “The London International Festival of Science Fiction and Fantastic Film” (Sci-Fi London), εκ των κορυφαίων κινηματογραφικών φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας διεθνώς.

    3) Δημήτρης Αθανίτης (Αθήνα): Σκηνοθέτης και Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    4) Δημήτρης Κολιοδήμος (Αθήνα): Κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    5) Δημήτρης Παναγιωτάτος (Αθήνα): Σκηνοθέτης, διευθυντής τμήματος κινηματογραφικών σπουδών του New York College.

    Τα Βραβεία KΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ θα είναι: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου

    Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ φέτος θα είναι
    1) Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους
    2) Audience Controversy Award (Μεγάλου Μήκους)
    3) Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους (Short Supreme)
    4) Βραβείο Καλύτερης Ιδέας Μικρού Μήκους (Best Idea)

    Τα βραβεία θα απονεμηθούν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στον ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, μετά την Mystery Screening τελευταία προβολή, η οποία θα ανακοινωθεί πιθανότατα τη τελευταία στιγμή.

    Φυσικά θα υπάρχουν δώρα για τους θεατές (φιγούρες, επιτραπέζια), ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εθελοντές, για πρώτη φορά  φέτος, λόγω της εξάπλωσης του φεστιβάλ σε περισσότερα σημεία του ενός.

    Τέλος, θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το DVD SFF-rated Athens 2010-2011, με τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από τα φεστιβάλ του 2011 και του 2010.

    Το SFF-rated Athens είναι ένα φεστιβάλ που αγαπάμε και αυτό θα το καταλάβετε σύντομα.

    Το FilmBoy έχει εξασφαλίσει προτεραιότητα στις ειδήσεις του φεστιβάλ, καθώς και σε όλες τις ταινίες του προγράμματος τις οποίες θα γνωρίζουμε καθημερινά από εδώ.
    Φυσικά, έχει εξασφαλίσει και προσκλήσεις για τους αναγνώστες του.

    Για περισσότερο υλικό μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Παγκόσμια Πρεμιέρα του John Carter στο SFF-Rated Athens 2012! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top