F Οι Υποψηφιότητες των Όσκαρ με τη ματιά του FilmBoy - FilmBoy Οι Υποψηφιότητες των Όσκαρ με τη ματιά του FilmBoy - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Υποψηφιότητες των Όσκαρ με τη ματιά του FilmBoy

    Πώς σας φάνηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ;
    Τρέλα, ε;

    Παρότι θεωρούνταν οι πιο προβλέψιμες στην ιστορία των 84 χρόνων της Ακαδημίας, οι υποψηφιότητες επιφύλαξαν αρκετές εκπλήξεις και απογοητεύσεις, κάποιες από τις οποίες ειλικρινά δεν τις καταλαβαίνω καθόλου.

    Αφού πέρασαν λίγες μέρες και με καθαρό μυαλό πλέον, ας δούμε και ας συζητήσουμε μαζί τις μεγαλύτερες εκπλήξεις - θετικές και αρνητικές - στις φετινές υποψηφιότητες.



    Out: Harry Potter  


    Τελικά, δεν ήταν το νέο Lord of the Rings.
    Παρά τις καλές κριτικές, την αγάπη και τις υπέρογκες εισπράξεις του, το Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 υποβιβάστηκε στο 'γκέτο των blockbuster' και φυσικά εκτός υποψηφιοτήτων για Καλύτερη Ταινία.

    Βολεύτηκε με μόνο 3 υποψηφιότητες, εκ των οποίων η μία για Best Visual Effects.
    Προσωπικά δεν του το'χα, αλλά δεν παύει να ήταν μια απογοήτευση για πολλούς.


    Out: Albert Brooks 


    Μήπως οι υποψηφιότητες των Screen Actors Guild πρέπει να λαμβάνονται πιο σοβαρά υπόψη από την Ακαδημία;

    Μολονότι πολλοί πιστεύαν ότι ο Albert Brooks ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να συναγωνιστεί με κάποιες αξιώσεις το μεγάλο φαβορί για το Οσκαρ Best Supporting Actor, Christopher Plummer του Beginners, έμεινε εκτός πεντάδας!

    Ίσως γιατί η Film District δεν είχε λεφτά να διαθέσει για το promotion του Drive (και δεν ήταν μόνο αυτή η κατηγορία που απέτυχε), αλλά η μη επιλογή του Brooks είναι από τις πιο παράξενες επιλογές φέτος.


    Out: David Fincher 


    Το The Girl With the Dragon Tattoo τα πήγε αρκετά καλά στις υποψηφιότητες, παίρνοντας αυτές για Καλύτερη Ηθοποιό, Φωτογραφία και Μοντάζ.
    Τί δεν πήρε;

    Για Καλύτερη Σκηνοθεσία, παρά το ότι ο David Fincher τα κατάφερε στα Director's Guild of America.

    Ισως ο Fincher να μην χώρεσε λόγω της έκπληξης του Terence Mallick για το The Tree of Life.


    In: Extremely Loud & Increadibly Close 


    Από που ήρθε αυτό;

    Με ένα εκκοφαντικό 48% στο Rotten Tomatoes, η ταινία με φόντο το 9/11, όχι μόνο είναι η μοναδική ταινία με κακές κριτικές στη λίστα για Καλύτερη Ταινία, αλλά είναι και η ταινία με τις χειρότερες κριτικές στη σύγχρονη ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα!

    Οι προηγούμενες ήταν το The Blind Side και το The Reader.


    Out: Steven Spielberg 


    Όχι ότι περίμενε κανείς να είναι υποψήφιος, αφού ούτε στα Director's Guild δεν ήταν, αλλά με το War Horse να παίρνει υπ. Καλύτερης Ταινίας, είναι κάπως έκπληξη να μένει εκτός ο 2 φορές νικητής Spielberg.

    Θυμηθείτε το, ίσως η Ακαδημία τον ικανοποιήσει του χρόνου με τον Lincoln.


    Out: Ryan Gosling 


    Θυμάστε που λέγαμε ότι το 2011 ήταν η χρονιά του Gosling;
    Κα πραγματικά ήταν, άλλωστε μιλάμε για τον καλύτερο ίσως ηθοποιό της γενιάς του, αλλά η Ακαδημία τον άφησε έξω από τις υπ. Καλύτερου Ηθοποιού.

    Ο Gosling έπαιξε σε δύο Οσκαρικές ταινίες φέτος, Drive και The Ides of March, με το πρώτο να πέφτει πάνω στις αφραγκιές του studio (άρα τη μή καμπάνια) και το δεύτερο να μην πιάνει γενικά το άρωμα των Όσκαρ.


    Out: Bridesmaids 


    Με 9 υποψήφιες Καλύτερες Ταινίες, ίσως σκεφτούμε ότι το Bridesmaids χωρούσε εκεί μέσα.

    Η αγαπημένη ταινία του κοινού πήρε υπ. για τη Melissa McCarthy και για Καλύτερο Original Σενάριο, οπότε δεν είναι ότι έμεινε εντελώς απ'έξω.

    Τουλάχιστον η Kristen Wiig ίσως άξιζε να είναι και αυτή μέσα στις υποψηφιότητες.


    Out: Michael Fassbender 


    Εμείς δεν το είδαμε ακόμα, αλλά στην Αμερική έχουν πάθει πλάκα με την ερμηνεία του Fassbender στο Shame και έμεινε έξω από τις υπ. για Καλύτερο Ηθοποιό.

    Στη θέση του μπήκε ο Demian Bichir ο οποίος άρχισε να ακούγεται πριν λίγες εβδομάδες μόλις, τη στιγμή που ο Fassbender κάνει θραύση στα φεστιβάλ εδώ και μισό χρόνο.

    Σίγουρα θα ήρθε 6ος...


    Out: Leonardo Di Caprio 


    Τελικά το J.Edgar δεν ήταν τόσο καλό, αλλά τουλάχιστον έβλεπες μια ερμηνεία για την οποία ήσουν σίγουρος ότι θα πάρει υποψηφιότητα.

    Μπα.
    Έμεινε έξω, παρά - ή μάλλον εξ αιτίας - τα κιλά make-up που χρησιμοποίησε ως διευθυντής τουτ FBI, J.Edgar Hoover.


    In: Rooney Mara 


    Πολλές αδικές συμβαίνουν στα Όσκαρ, ειδικά στις ερμηνείες (βλ. Albert Brooks).
    Η ερμηνεία όμως της Rooney Mara επιβραβεύτηκε από όλους τους κριτικούς ανά τον κόσμο ως η καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς και δικαίως πήρε υπ. Καλύτερης Ηθοποιού.

    Δεν πρόκειται να κερδίσει, αλλά η υποψηφιότητα είναι αρκετή.


    Out: The Adventures of Tin Tin 


    Το μεγάλο animation του Steven Spielberg ήταν αρκετά καλό για να κερδίσει το βραβείο του Καλύτερου Animated από την Producers Guild of America ...αλλά όχι αρκετά καλό για να κερδίσει υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

    Βγάζετε νόημα;


    Out: The Girl With The Dragon Tattoo 


    Πριν κάποιους μήνες, αστειευόμενος ο David Fincher είπε ότι θα πρέπει να είχε περισσότερους βιασμούς στη ταινία του για να κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
    Μάλλον είχε δίκιο.

    Παρά το γεγονός ότι 9 (εννέα!) ταινίες πήραν υπ. για Καλύτερη Ταινία τη περασμένη Τρίτη, το Girl with the Dragon Tattoo έμεινε έξω.


    Out: Drive 


    Είπαμε, το studio δεν είχε λεφτά για προώθηση και διαφημιστικά campaign spots αλλά και ο Harry Potter που είχε τί κατάλαβε;

    Για πολλούς εδώ στο FilmBoy το Drive ήταν η καλύτερη δραματική ταινία της χρονιάς, παρόλα αυτά η Ακαδημία δεν συμφωνεί μαζί σας καθώς δεν πήρε υποψηφιότητα ούτε για Καλύτερη Ταινία.


    Out: Elizabeth Olsen 


    Απόδειξη ότι το buzz που ακούγεται στο Sundance σπανίως αφορά τα Όσκαρ.
    Η Elizabeth Olsen, το κορίτσι της χρονιάς στο Sundance πέρσι, δεν είναι υποψήφια Best Actress στα φετινά Όσκαρ, παρά την εκπληκτική της ερμηνεία στο Martha Marcy May Marlene.

    Αλλά έχει χρόνια να το κάνει.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Υποψηφιότητες των Όσκαρ με τη ματιά του FilmBoy Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top