F Burlesque - FilmBoy Burlesque - FilmBoy
  • Latest News

    Burlesque

    Γράφει η Αμαλία Μουστάκη.

    Η μία προσπαθεί να αναβιώσει μια καριέρα που μετά το Όσκαρ του 1988 για το Μoonstruck δεν ανέκαμψε ποτέ.

    Η άλλη θέλει να εισβάλει για πρώτη φορά στο χώρο της υποκριτικής - με ευκολάκι όμως, αφού ουσιαστικά οι τραγουδιστικές της ικανότητες είναι και πάλι στο προσκήνιο.

    Cher και Christina Αnguilera λοιπόν μαζί στο Burlesque, τη πρώτη ταινία του τηλεοπτικού ηθοποιού Steve Antin.

    Μαζί τους ο πάντα συμπαθής Stanley Tucci και η Kristen Bell.

    Kι αν ακούγοντας Burlesque το μυαλό σας πηγαίνει σε Ditta Von Teese και λοιπές ημίγυμνες καλλονές, καλύτερα να μετριάσετε τις προσδοκίες σας καθώς ο ίδιος ο σκηνοθέτης βεβαιώνει ότι η ταινία δε θα είναι μονο αυτό:

    “Ο κόσμος νομίζει ότι αυτά τα shows ήταν όλο ερωτικά striptease και στριγκακια, αλλά στη πραγματικότητα ήταν παρωδίες ...ήταν προκλητικά, αστεία και πάντα βασισμένα στη κωμωδία.

    Φυσικά ήταν sexy, αλλά κατάλληλα sexy!”

    Η ταινία θυμίζει περισσότερο ...




    ...το Dreamgirls ή στις καλύτερες της στιγμές το Nine, και ίσως αν ζούσε ο Bob Fosse να ζητούσε και πνευματικά δικαιώματα μια και δε λείπουν οι ομοιότητες με το Cabaret (παρόλο που οποιαδήποτε σύγκριση μάλλον προσβάλλει το μεγάλο δημιουργό).

    Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, η χημεία ανάμεσα στις δύο πρωταγωνίστριες είναι τόσο εξαιρετική (ήδη κυκλοφορούν παρεούλα στους δρόμους του Λος Άντζελες) ώστε η συμπρωταγωνίστρια τους Kristen Bell να δηλώσει πως ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει νιώσει τόση “καλή” θετική ενέργεια γύρω της και να προσθέσει πως καθώς δεν μπορεί να πάρει τα μάτια της πάνω από τις δύο ηρωίδες, είναι 99% σίγουρη πως στο τέλος των γυρισμάτων θα έχει γίνει λεσβία!

    Όσο για την υπόθεση;   


    Η παλιά καλή ιστορία της φτωχής χωριατοπούλας που φεύγει από τον τόπο της (λέγε με Iowa) για να πραγματοποιήσει το όνειρο της - όπου εν προκειμένω το όνειρο είναι να γίνει τραγουδίστρια καθώς και ομορφούλα είναι και φωνή διαθέτει.

    Τελικά καταλήγει σερβιτόρα σε καμπαρέ ονόματι Burlesque.

    Όταν η βασική πρωταγωνίστρια του μαγαζιού μια μέρα νιώθει χάλια και φεύγει η χωριατοπούλα βρίσκει την ευκαιρία και την αντικαθιστά (οποιαδήποτε ομοιότητα με ταινία της Βουγιουκλάκη είναι απλώς συμπτωματική).

    Η συνέχεια σεναριακά είναι απολύτως προβλέψιμη.

    Το καμπαρέ γνωρίζει πιένες που δεν τις περίμενε ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, η ιδιοκτήτρια Cher η οποία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, χτυπά φλέβα χρυσού και όλοι έζησαν καλά και εμείς καλύτερα.

    Στις αίθουσες της Αμερικής από 24 Νοεμβρίου αλλά στην Ελλάδα θα το δούμε από την Audio Visual στις 10 του Φλεβάρη 2011.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Burlesque Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top