F Ο Jaume Collet-Sera αναλαμβάνει τη live action εκδοχή του anime Akira - FilmBoy Ο Jaume Collet-Sera αναλαμβάνει τη live action εκδοχή του anime Akira - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Jaume Collet-Sera αναλαμβάνει τη live action εκδοχή του anime Akira

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Μετά από αρκετές αναβολές και ακυρώσεις, το Akira είναι τελικά έτοιμο για την live action εκδοχή του.

    Η Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για μια διασκευή του κλασικού αυτού japanimation, με το μπάτζετ να υπολογίζεται στα 90 εκατομμύρια δολλάρια.

    Για την σκηνοθεσία ανακοινώθηκε ο Jaume Collet-Sera του Unknown (αυτό με Liam Neeson) και θα βασιστεί στο σενάριο του Steve Kloves (Harry Potter).

    Πρωταγωνιστής έχει ήδη βρεθεί στο πρόσωπο του...

     

    ...Garrett Hedlund του Tron: Legacy.

    Και μάλιστα τον προορίζουν για τον ρόλο του Kaneda, αρχηγό μιας συμμορίας μοτοσυκλετιστών που θα πρέπει να σώσει εναν φίλο του μετά από κυβερνητικό πείραμα στο οποίο απέκτησε ψυχοκινητικές ικανότητες.

    Βέβαια οι επιλογές δεν ξέρουμε αν θα μείνουν ως έχουν ή αν θα αλλάξουν στην πορεία.
    Απ'τις φήμες που έλεγαν κάποτε για πρωταγωνιστή το αγγούρι τον Keanu Reeves, καλύτερα πάντως!

    Αυτό που σίγουρα θα αλλάξουν είναι την τοποθεσία και αντί για το Νέο Τόκυο θα δούμε μάλλον το Νέο ...Μανχάταν.
    Και αφού πάνε για εξαμερικανισμένη εκδοχή, πιθανότατα θα αλλάξει και το όνομα του βασικού χαρακτήρα Kaneda σε κάτι πιο αμερικάνικο.

    Όσο για τον ψυχοκινητικό Τetsuo και τους υπόλοιπους, τα Deadline και  The Hollywood Reporter έχουν επιδοθεί φαίνεται σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποιοι ηθοποιοί θα αναλάβουν τους ρόλους.

    To Reporter διατείνεται ότι πιθανοί υποψήφιοι είναι ο Ezra Miller του We Need To Talk About Kevin και ο Alden Eherenreich απ'το Tetro του Coppola ενώ επίσης αναφέρει ότι έχουν πλησιάσει και τις Helena Bonham Carter, Keira Knightley για αδιευκρίνιστους προς το παρόν ρόλους.

    Το Deadline πάλι, ισχυρίζεται ότι ο Gary Oldman πρόκειται να υποδυθεί τον ρόλο του Συνταγματάρχη στρατιωτικού ηγέτη που του ανατέθηκε να εξοντώσει τον Tetsuo μόλις κατάλαβαν όλοι ότι διαθέτει τρομερή δύναμη.
     
    Το Akira ήταν βασισμένο στο manga του Katsuhiro Otomo και μάλιστα το anime του ίδιου, που είχε κυκλοφορήσει το 1988 είναι απ'τα πιο κλασικά και διαχρονικά του είδους, εκτυλισσόμενο σε ένα sci-fi κυβερνοπάνκ και δυστοπικό μέλλον.

    Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το νωρίτερο του χρόνου το Φλεβάρη αν δεν αλλάξει κάτι.

    Να δω πότε θα αλλάξουν μυαλά οι αμερικάνοι και θα πάψουν να ασχολούνται με τα γιαπωνέζικα animations.

    Ελπίζω να μην το σκοτώσουν σαν το Dragonball που έμοιαζε να απευθύνονταν περισσότερο στο κοινό των Power Rangers.

    Ας μην προτρέχουμε όμως και για περισσότερα ...keep Filmboy-ing!!!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Jaume Collet-Sera αναλαμβάνει τη live action εκδοχή του anime Akira Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top