F Blitz - FilmBoy Blitz - FilmBoy
  • Latest News

    Blitz

    Αυτό που έχουν καταλάβει στην Αμερική δε φαίνεται να απασχολεί τις ελληνικές εταιρείες διανομής – ότι ο Jason Statham όσο συνεχίζει να κάνει τις ίδιες ταινίες, περισσότερο πιθανό είναι να τον βαρεθούμε παρά να καθιερωθεί ως ο νέος Bruce Willis.

    Δε μπορει να είναι τυχαίο ότι η νέα του ταινία Blitz δε παίχθηκε ποτέ στις Αμερικάνικες αίθουσες, όπως και το 13 πέρυσι, ενώ στην Ελλάδα μάλλον έχει κοινό γιατί τα βλέπουμε όλα!

    Γράφοντας για το Blitz του Elliott Lester νοιώθω να επαναλαμβάνομαι.
    Θέλω να γράψω περίπου τα ίδια που έγραφα και για το The Mechanic και είμαι σίγουρος ότι τα ίδια θα γράψω και για το Killer Elite που έρχεται μέσα στη χρονιά.

    Από την άλλη, αυτός είναι ο νέος ήρωας του είδους και, ταινίες όπως το Blitz αποτελούν το τέλειο όχημα για έναν ηθοποιό που είναι μάνα στον εκφοβισμό και στην 'badass-οσύνη' και ...




    ...κάνει καλά αυτά τα 2-3 πράγματα που κάνει σε όλες τις ταινίες του.

    Γιατί είμαι σίγουρος όμως ότι και πάλι η ταινία θα δίνει πολύ έμφαση στις σκηνές δράσης και καθόλου στην υπόθεση;
    ...Κι ας βασίζεται σε βιβλίο του Ken Bruen.

    Το Blitz μιλάει για έναν σκληρό και δύσκολο αστυνομικό, τον Tom Brant (Statham), έναν βετεράνο των δρόμων και μια δύναμη που λαμβάνεται σοβαρά υπόψην από φίλους κι εχθρούς, αλλά είναι και μεγάλος μπελάς ακόμα και για τους ανωτέρους του.

    Ένας μανιακός δολοφόνος (Aidan Gillen, ο κακός στο αντίστοιχο 12 Rounds) που ευχαριστιέται να σκοτώνει μπάτσους θα εμφανιστεί στο χώρο αρμοδιότητας του σκληρού ντετέκτιβ (δεν ξέρεις που μπλέκεις, μεγάλε!).

    Είναι έξυπνος, μεθοδικός και βρίσκεται πάντα δυο βήματα μπροστά από την αστυνομική έρευνα.

    Τα μεγάλα μυαλά αποφασίζουν ότι χρειάζονται τις ανορθόδοξες μεθόδους του Brant αλλά και του Porter Nash (Paddy Considine, Submarine), ένα άλλο 'κόσμημα' του σώματος με το δικό του μαύρο παρελθόν και μαζί θα ξεκινήσουν το κηνύγι για αυτόν τον μυστήριο δολοφόνο φέρνοντας ο καθένας τις δικές του δεξιοτεχνίες. 


    Η ταινία πηγαίνει πολλές φορές πίσω σε επιμέρους ιστορίες, είτε για να δείξει τα εγκλήματα είτε για να αναδείξει το παρελθόν των δύο ηρώων, αλλά όλα αυτά φυσικά δεν αναπτύσονται καθόλου – είπαμε, το ξύλο μας ενδιαφέρει.

    Παίζουν ακόμη η Zawe Ashton, ο David Morrissey (Centurion) και ο Richard Riddell (Robin Hood).

    Οι κριτικές είναι μοιρασμένες στη μέση – όπως φαντάζομαι θα είναι και τα σχόλια σας.

    Η δική μου γνώμη είναι ξεκάθαρη.
    Θεωρώ ότι ο Jason Statham είναι καλός σε αυτές τις ταινίες αλλά έχει αρχίσει και τυποποιείται σε βαθμό αηδίας και, προσωπικά με έχει κουράσει.

    Όταν ο Bruce Willis έκανε ταινιάρες όπως τα Die Hard, δεν τον βαριόσουν ποτέ.

    Το Blitz βγαίνει σε DVD στην Αμερική σε λίγες μέρες, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε στις αίθουσες στις 18 Αυγούστου.



    Blitz trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Blitz Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top