F Νέα άρνηση για το Pride and Prejudice and Zombies, από τη Blake Lively - FilmBoy Νέα άρνηση για το Pride and Prejudice and Zombies, από τη Blake Lively - FilmBoy
  • Latest News

    Νέα άρνηση για το Pride and Prejudice and Zombies, από τη Blake Lively

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Μια απ΄τις πιο πεισματικά δύσκολες μεταφορές βιβλίων μοιάζει να είναι τούτη δω.

    Ο λόγος για το παρωδιακής φύσεως Pride and Prejudice and Zombies, ένα βιβλίο γραμμένο απ'τον Seth Grahame-Smith που συνδύαζε την κλασική νουβέλα Pride and Prejudice 
    του 1813 της Jane Austin, με μοντέρνα στοιχεία από ταινίες με ζόμπι!

    Μια μάλλον καλή ιδέα για τον χώρο του κινηματογράφου, μόνο που τα προβλήματα δεν αφήνουν την παραγωγή να αγιάσει και την κυνηγάνε σαν ...απέθαντα ζόμπι.

    Αρχικά υπήρξαν πολλά ερωτηματικά στη παραγωγή.
    Ερωτήσεις και απορίες σχετικά ...




    ...με το μπάτζετ, τον προγραμματισμό, ποιος θα σκηνοθετούσε, μα κυρίως ποια ηθοποιός θα αναλάμβανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ηρωίδας Elizabeth.

    O Craig Gillespie των Lars and The Real Girl, Mr Woodcock και του remake του Fright Night θα είναι τελικά στην καρέκλα του σκηνοθέτη.


    Όσον αφορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει προταθεί μέχρι στιγμής σε όλες τις φίρμες, ανερχόμενες και μη: από Anne Hathaway, Scarlett Johansson και Natalie Portman μέχρι Emma Stone και Mia Wasikowska.

    Η Portman μάλιστα είναι και παραγωγός στην ταινία ή τουλάχιστον μία απ'τους παραγωγούς, αλλά ακόμα και εκείνη δεν δέχτηκε.


    Τα τελευταία νέα λοιπόν μας έρχονται απ΄το Twitch και μάθαμε ότι προτάθηκε στον σκηνοθέτη να επιλέξουν την Blake Lively! (η οποία μόλις χώρισε επίσημα από τον Leonardo DiCaprio...)

    Βλέποντας την και στο The Town, μπορώ να πω ότι θα της ταίριαζε.

    Oύτε στο Green Lantern με είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα.


    Το ...Gossip Girl όμως επίσης δεν δέχτηκε την πρόταση και η παραγωγή που συζητιέται εδώ και καιρό, θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται.
    Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό πάνε οι παραγωγοί, ίσως και να έκανε η σέξι ηθοποιός για το badass και ταυτόχρονα κυριλέ, που μάλλον θα αποπνέει ο ρόλος της.

    Αλλά το θέμα είναι να βρούνε μια ηθοποιό, κουλ μεν, αλλά και με ομορφιά που να ταιριάζει σε ταινία εποχής.


    Η Lively έτσι κι αλλιώς παραήταν σαν μοντέλο του 21ου αιώνα και η ταινία μάλλον χρειάζεται ένα συνδυασμό μοντέρνας και παλαιού τύπου ομορφιάς.

    Το βιβλίο πάντως θα πρέπει να είναι εξαιρετικά δημοφιλές, μιας και έχουν γραφτεί ένα prequel και ένα sequel του και μέσα υπάρχουν σκηνές όπου οι κυρίες εκπαιδεύονται σε όπλα και πολεμικές τέχνες, για να αντιμετωπίσουν ορδές από ζόμπι!

    Αυτά είναι!
    Στο να χέρι ομπρέλα και φορεματάκια εποχής και στ'άλλο τα όπλα!

    Για να δούμε όμως, γιατί με τόσες αρνήσεις το εγχείρημα φαίνεται δύσκολο και αναρωτιέμαι αν έχουν βρει και κανά σενάριο της προκοπής.


    Ίσως να περιμένουν και πως θα πάει το άλλο πρότζεκτ του συγγραφέα Grahame-Smith, το Abraham Lincoln: Vampire Hunter που θα βγει του χρόνου το καλοκαίρι.

    Μόνο μην έχει νεκρώσει οριστικά μέχρι τότε το πρότζεκτ.
    Μακάρι να το δούμε γιατί φαίνεται καλή ιδέα σαν ταινία, μπας και σκάσει λίγο το b-movie χειλάκι μας...
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Νέα άρνηση για το Pride and Prejudice and Zombies, από τη Blake Lively Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top