Review: Green Lantern

Μοιράσου το


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσώκος.

Όσοι δεν χορτάσατε από comic ταινίες, ο οργασμός συνεχίζεται αλλά για λίγο ακόμα.

Στην Αμερική τα έχουν ήδη δει όλα: Thor, X-men:First Class, Green Lantern, Captain America.
Και σε μας έμειναν ακόμη ο Cap και ο Πράσινος Φανός.

Δυστυχώς, το Green Lantern του Martin Campbell (Edge of Darkness) αποδείχτηκε η πιο μέτρια απ'όλες και με πολύ κακό word of mouth, όπως αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω.

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα αντίστοιχα κόμικ της DC.
Μόνο μια πρόχειρη ματιά έχω ρίξει σε μερικά απ'την πρόσφατη σειρά του Geoff Johns, δημιουργού μεταξύ άλλων των Infinite Crisis, Teen Titans κλπ.
Όπως και με το Thor λοιπόν, είναι μια ταινία για να την κρίνει κανείς καθαρά σαν περιπέτεια, άσχετα απ'την πιστότητα στο πρωταρχικό υλικό.

Κρίμα. 

Πραγματικά κρίμα.
Γιατί έστω και με μια πρόχειρη ματιά διαπιστώνεις ότι κρύβεται από πίσω ένα τεράστιο saga, με άπειρους χαρακτήρες,πλάσματα και ιστορίες.

 
Και θα μπορούσε πραγματικά να είναι το αντίστοιχο Star Wars franchise των κόμικ ταινιών.
Μια υπόσχεση που δυστυχώς τελικά, το επιτελείο δεν την τήρησε.

Ο Ryan Reynolds υποδύεται τον Hal Jordan, έναν πιλότο πολεμικών αεροσκαφών καλόψυχο μεν αλλά φιγουρατζή.
Αυτό που λένε οι αμερικάνοι ...cocky!

Το θέμα είναι ότι δημιουργεί συνέχεια προβλήματα, σε αυτόν και την αφεντικίνα του Carol Ferris που την υποδύεται η Blake - σ'έφαγα Scarlett Johanssοn - Lively, γιατί χάνει μονίμως τον έλεγχο των αεροσκαφών του, εξαιτίας των φόβων του για τον χαμό του πατέρα του, οδηγώντας τα σε συντριβή και σπατάλη χρημάτων (ξεπατικωτούρα Top Gun το σκηνικό!) 


Μέχρι που μια μέρα συντρίβεται ένα εξωγήινο αεροσκάφος, με τον επιβάτη του Abin Sur να δίνει, αργοπεθαίνοντας, μια τελευταία εντολή στο δαχτυλίδι που του έδινε δύναμη.
Να βρει στη Γη τον άξιο διάδοχο, που θα κουβαλήσει την ευθύνη του δαχτυλιδιού του.
Την ευθύνη της δύναμης των Green Lanterns που θα τον κάνει και προστάτη του τομέα της Γης.

Τώρα τι εστί Green Lanterns;
Εκατομμύρια χρόνια πριν από τον σχηματισμό της Γης, μια ομάδα όντων (σαν μπλε γέροι νάνοι που αιωρούνται) ονόματι Guardians of The Universe, χρησιμοποίησαν την πράσινο ουσία της θέλησης για να δημιουργήσουν μια διαγαλαξιακή αστυνομική δύναμη που ονομάζεται Green Lantern Corps.

Οι φύλακες είναι μοιρασμένοι ανά το σύμπαν σε 3600 τομείς, με έναν Green Lantern ανά τομέα.


O Green Lantern, Abin Sur (Temuera Morrison) του Τομέα 2814, νίκησε το φόβο-ουσία tου Parallax (με τη φωνή του Clancy Brown, κακού απ'το Highlander) και τον φυλάκισε στο Lost Sector του ερειπωμένου πλανήτη Ryut.

Ωστόσο, στην παρούσα ημέρα ο Parallax δραπετεύει από τη φυλακή του.
Έξι μήνες αργότερα, μετά το φόνο τεσσάρων Green Lanterns και την καταστροφή δύο πλανητών, ο Parallax επιτίθεται στον Τομέα 2814 του Abin Sur, τον τραυματίζει και τα υπόλοιπα όπως τα ξέρετε.

Ο Hal Jordan επιλέγεται, εκπαιδεύεται στον πλανήτη Oa των Green Lanterns και ούτω καθεξής.

Αρχικά να τονίσουμε πως έιναι μια ευχάριστη αλλαγή να βλέπεις μια κόμικ ταινία, με τον κλασικό χρωματιστό υπερήρωα που ξέρεις ότι σίγουρα θα νικήσει το κακό και στο τέλος θα κερδίσει και το κορίτσι.
Μπορεί να φαίνεται λιγωτικά κλισέ όλο αυτό το σκηνικό, αλλά αυτή η γλυκιά αφέλεια σε κάνει να χάνεσαι στο παραμύθι.


Υπάρχουν και καλοί, στιβαροί ηθοποιοί με χρόνια εμπειρίας στο χώρο, όπως ο Tim Robbins στο ρόλο του γερουσιαστή και η Angela Bassett ως Dr Amanda Waller,οι οποίοι βέβαια δεν αξιοποιούνται και πολύ αλλά ούτε και ενοχλούν στους μικρούς τους ρόλους.

Ο καλός Dr Hector Hammond που γίνεται κακός, είναι ένας nerdy και κρυφο-psycho χαρακτήρας, με τον Peter Sarsgaard να τον ερμηνεύει χαμηλότονα και πιστευτά.
Αλλά όταν εξαιτίας του Parallax αλλάξει, θα γίνει ένας τηλεπαθητικός/τηλεκινητικός με διογκωμένο εγκέφαλο και μια φωνή αδερφίστικα υστερική, καταντώντας κάπως γκροτέσκος και ενοχλητικός.

Ο Parallax πάλι έιναι απλά μια κινούμενη μάζα,με τα εφέ του να θυμίζουν μια αγριότερη εκδοχή του Sandman απ'το τέλος του Spiderman 3.

Τελευταίο αφήνουμε το πρωταγωνιστικό ντουέτο Ryan Reynolds - Blake Lively.
Ο πρώτος δεν εντυπωσιάζει και πολύ.

Σε μια σκηνή που επισκέπτεται την Carol, παίρνει μια επιτηδευμένη ηρωική φωνή και πάει να γίνει πιστευτός αλλά η αφορμή είναι γελοία, οπότε χάνεται και αυτό.


Μια μικρή εξαίρεση,στα καθοριστικά σημεία όπου απαγγέλει τον όρκο των Lanterns και ιδιαίτερα αυτόν στο τέλος,όπου βραχνιάζει η φωνή του αρκετά.
Γενικά όμως ούτε μία στιγμή δεν πιστεύεις ότι κάνει για υπερήρωας.

Αν και ΘΕΟΣ στο Buried, εδώ απλά παίζει πάλι τον εαυτό του παραμένοντας λίγο καφράκος και λίγο ρομαντικός.
Ας του πει κάποιος ότι δεν γίνεται να είσαι ο Reynolds σε όλες σου τις ταινίες και μάλλον είναι ιδανικότερος για Deadpool.
Kαλύτερα να μην είχαν χρησιμοποιήσει τον Nathan Fillion του Serenity, μόνο για fan made videos.


Η Blake πάλι είναι μια όμορφη διακοσμητική παρουσία αλλά αρκετά πιστευτή στον ρόλο της, όταν σοβαρεύει και κράζει τον Reynolds.
Δεν είναι και τόσο ξύλινη σαν ερμηνεία, όπως λεγόταν και οι αλληλεπίδραση μεταξύ τους είναι ικανοποιητική.
(απ'την Scarlett στην Lively, δεν σε χάλασε Ryan ε;)

Αν κάτι σε ξενερώνει αφάνταστα είναι η εναλλαγή μεταξύ Oa και Γης.
Δεν γίνεται σε τόσο συνεχή βαθμό όσο λέγανε αλλά δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη ροή της ταινίας.

Κάθε φορά που επισκέπτεται ο Hal τον πλανήτη Oa, εντυπωσιαζόμαστε από τα διαστημικά όρη και άγρια βουνά και το σκηνικό του νεκροταφείου των Lanterns.
Για απειροελάχιστο χρόνο βλέπουμε πάμπολους εξωγήινους Lanterns να μιλούν, σε μια σκηνή που θυμίζει την επίσκεψη στην καντίνα, απ'το παλιό Star Wars.

Οι εκπαιδευτές του Hal, Kilowog και Tomar-Re είναι αυτοί που θα έχουν αρχικά τον βασικό ρόλο στα τεκταινόμενα, όντας ολόιδιοι με τα comics και με τις φωνές των Michael Clarke Duncan και Geoffrey Rush αντιστοίχως.


Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν καταλληλότερες φωνές.
Eίναι σαν να παίζουν τους εαυτούς τους, με τη βαθειά μπάσα φωνή του Duncan να ταιριάζει γάντι στον ...τούμπανο Kilowog και τον Rush ήρεμο και πράο,κάτι σαν εξωγήινη εκδοχή του ρόλου του στο King's Speech.

Δεν χορταίνεις όμως να βλέπεις τον Mark Strong σε μια ακόμα ...strong(!)ερμηνεία, που αν ήταν άλλος θα σε έκανε να γελάς με τα ηρωικά του λόγια.
Aλλά εδώ χρησιμοποιεί την φωνή και το βλέμμα του με τέτοιο τρόπο, δίνοντας σοβαρότητα και υπόσταση στον χαρακτήρα του.
Είναι ίδιος ο Sinestro και ίσως είναι η πιο πιστή μεταφορά απ'τα κόμικ.

Γενικά, η τεχνική που έχουν χρησιμοποιήσει είναι σαν την αντίστοιχη στα Beowulf και Pollar Express.
Με τη διαφορά ότι όσοι χαρακτήρες έχουν πιο ανθρώπινα χαρακτηριστικά (όπως ο Sinestro), δεν φαίνονται 100% ψηφιακοί.


Το πρόβλημα είναι ότι δεν αξιοποιείται αρκετά το εξωγήινο σύμπαν της ταινίας, καθώς ακόμα και τον Sinestro τον βλέπουμε ελάχιστα.
Η σκηνή της εκπαίδευσης ξεχώριζε, βλέποντας αεροπλάνα, σπαθιά και μυδραλιοβόλα αλά Terminator 2, μέχρι τοίχους και καταπέλτες.


Μέχρι εκεί όμως,γιατί η ταινία βιάζεται μονίμως να γυρίσει στη Γη,όπου το να δεις...πράσινες μπουνιές και φόρμουλα 1 με πίστα,κάνει τις δυνάμεις να χάνουν υπόσταση και να φαίνονται πολύ...cheesy.(ανάθεμα την αμερικανιά μου!)

Και είναι ακόμα πιο δύσκολο να επανέλθεις στο σύμπαν της Γης καθώς κάθε φορά που ο Hal επιστρέφει εκεί,ο χρόνος παραμονής του γίνεται μεγαλύτερος και μέχρι να επανέλθουμε στον Oa και να ξαναξυπνήσουμε απ΄τη βαρεμάρα, εξαντλούμαστε κάθε φορά και περισσότερο.

Τα εφέ των χαρακτήρων και των τοποθεσιών πάντως, μπορεί να θυμίζουν σεκάνς από videogame αλλά δεν θα μπορούσε να αποδοθεί πιο πιστευτά ο κόσμος αυτός.
'Αλλωστε είναι μια καθαρά fantasy comic ταινία,δεν είναι Dark Knight.

Η μάχη με Hammond και Parallax ήταν καλούτσικη πάντως, ίσως λίγο παραπάνω διάρκεια από αυτή στo Thor.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η ταινία, θέλει να είναι κυρίως ένα origin του Hal Jordan, παρά της μυθολογίας των Green Lanterns.
Έτσι, αντί να είναι ένα sci-fi comic έπος με τα όλα του, χρησιμοποιεί τον φαντασμογορικό κόσμο του Oa,καθαρά σαν γέμισμα και στην περισσότερη της διάρκεια η ταινία εξαντλείται σε αφελείς χαζοηρωισμούς, κλισέ ρομάντζα και PG-13 χιουμοράκι.
(Είπαμε, παίζει ο Reynolds ...)

Αν το είχαν κάνει πιο επικό, όλα αυτά δεν θα ενοχλούσαν καθώς δεν μας χαλάει κατά βάθος η γλυκιά αφέλεια, του καλού χρωματιστού υπερήρωα που θα αρέσει ακόμα και στα παιδιά.


Ακόμα και το Thor το μοίραζε κάπως το πράγμα και πριν βαρεθείς στη Γη, είχες προλάβει να νιώσεις λίγο περισσότερο την συναρπαστικότητα της Asgard.
Αλλά μπερδευτήκανε και δω στη μοιρασιά και προσπαθώντας να τραβήξουν και fantasy και mainstream κοινό, τα έκαναν-υπερηρωική-σαλάτα, καταστρέφοντας εντελώς τη συνοχή της ταινίας.

Για το τέλος: καταπληκτικός Sinestro, κλισέ αλλά ευχάριστο υπερηρωικό soundtrack απ'τον James Newton Howard, αλλά και κάποια πιστή αναπαράσταση χαρακτήρων.


Με όλα αυτά όμως και μερικές ολιγόλεπτες και απειροελάχιστες σκηνές δράσης, δεν αρκεί για να σώσουν μια ταινία, που αποδεικνύεται απ'τις μεγαλύτερες blockbuster-ικές και comic απογοητεύσεις της σεζόν.

Για να μην ανοίξω το στόμα μου για το απλά Α-Ν-Υ-Π-Α-Ρ-Κ-Τ-Ο 3D και δεν ξεπλένεται ούτε με ένα βυτίο Colgate.
Guys, σας προειδοποίησα.
Καλύτερα να ξοδέψετε τα παραπάνω ευρώ για καμιά φιγούρα στο ανιψάκι σας ή σε κανά ορφανό παιδάκι.

Κλασική συνταγή Hollywood λοιπόν, όπου έχοντας εξαρχής στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα sequel, γυρίζουν μια ταινία μισοριξιά, με τις 'κομμένες' σκηνές να αποτελούν απλά ένα ακόμα τμήμα του marketing και του ...ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ. (videogames, animations κλπ.)

Εναλλακτικός Superman;

Δευτεροκλασάτος χαρακτήρας για τους απ'όξω;

Εδώ όμως υπάρχει γερή βάση για sci-fi έπος, καθώς ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλοι ανθρώπινοι Lanterns (John Stewart, Kyle Rayner, Guy Gardner) και μείνετε μετά τα πρώτα credits γιατί κάποιος ...θα αλλάξει και θα γίνει μακελειό.

Οι εισπράξεις όμως ήταν πολύ κάτω απ΄το budget και η Warner αν και θέλει, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τι θα κάνει.

Ευελπιστουμε σε μια καλύτερη συνέχεια.
Αυτός εδώ ο 'πιλότος τηλεοπτικής σειράς', έμοιαζε απλά με έπος που το συγκρατούν να μη σκάσει.

Υ.Γ.:Αργύρη thanks για τη βοήθεια!Green Lantern 3D trailer by FilmBoy-gr

About Konstantinos

Ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς ξεκίνησε το FilmBoy το 2009, αργότερα δημιούργησε το Horrorant.com, ίδρυσε την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures και διοργανώνει το Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS' από το 2014.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

55 comments:

 1. μα είναι τώρα φάτσα αυτός για superhero.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όχι ρε και στο Deadpool θα καταστρέψει άλλη μια ταινία superhero είναι κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτή η ταινία είναι απλά απαίσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Θεός να μας σώσει από ταινίες όπως αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βλεπετε ότι δεν κοβω σχόλια, αλλά προσπαθήστε να μην βρίζετε τους άλλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν θέλετε να κάψετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα και μετά την προβολή της ταινίας να μην θυμάστε ούτε το όνομα σας τότε σας την προτείνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 1ον.μας αρέσει πάντα να ακούμε εμπεριστατωμένες και ώριμες απόψεις σαν και αυτήν στο σχόλιο 6.
  2ον.Τη δόξα πολλοί εμίσησαν,τη μ%^$κία ουδείς
  3ον.Πάντα ψυρίζουμε μέχρι θανατά τα όσα καλά και κακά μπορεί να υπάρχουν σε μια ταινία,όσα και αν είναι αυτά
  4ον.δεν αρκούσαν στην περίπτωση αυτή τα λίγα καλά,για να σώσουν μια ταινία ξεκάθαρη αρπαχτή,με ένα μοντάζ που της χάλαγε εντελώς τη συνοχή.
  Διασκεδάζεις,αλλά στο τέλος σου αφήνει αίσθηση λίγη.Πολύ λίγη.
  Ακόμα και το Thor ήταν πολύ καλύτερο.
  5ον ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όποιος έχει διαβάσει το κόμικ θα καταλάβει ότι η ταινία δεν έχει καμιά σχέση, το σενάριο είναι για γέλια και βλακώδεις, ας κοιτάμε και λίγο την ουσία μην θαμπωνόμαστε μόνο από τα εφέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτή η ταινία θα χαμηλώσει εντελώς IQ σας.Είναι μια επίθεση κατά της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειάς σας ως ανθρώπινο ον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συγγνώμη, παιδιά ...... μου άρεσε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι που έκαναν αυτή την ταινία δεν έχουν καμία σχέση με το κόμικς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. «Αηδία» είναι μια ήπια λέξη για να περιγράψω αυτό το σκουπίδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτή η ταινία είναι ζωντανή απόδειξη ότι το Μπάτμαν και Ρόμπιν δεν είναι πλέον η χειρότερη Superhero Movie!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μάλλον θα περιμένω να βγει σε dvd όμως δεν νομίζω να είναι τόσο κακή ταινία ρε παΐδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Καλή ταινία, αλλά έχει και τα μειονεκτήματα της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Από το trailer που είδα δεν μου φάνηκαν και τόσο τραγικά τα πράγματα στο Green Lantern. Τα εφέ πρέπει να είναι αρκετά καλά και τελοσπάντων δεν χρειάζεται πάντα μια ταινία να είναι απολύτως πιστή στο comic από το οποίο την έχουν πάρει. Θα περιμένω να την δω στους κινηματογράφους πάντως και τότε θα επανέλθω με εμπεριστατωμένη άποψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ki omos tin tenia tin apokalun mia kali peripetia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. θελο να κανω μια ερωτηση. τα περρισσοτερα σχολια ινε πριν βγει ι τενια οπος κι η κριτικη. πως κρινεις κατι πριν το δεις

  ναταλια

  απαντηστε μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Κυκλοφορεί πειρατικό τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα, και ευτυχώς που το είδα πειρατικό γιατί αν το έβλεπα στο σινεμά θα αυτοκτονούσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Η ταινία αυτή είναι χειρότερη από το Superman III, Superman IV, Batman Forever, Batman & Robin, και κάθε απαίσια ταινία που βασίζεται σε κόμικ. Αυτή η ταινία είναι χάλια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. DEN XERETE TI HANETE GIATI OMOS O TSOKOS DEN APANTAEI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Το FilmBoy έχει καταφέρει να βρίσκεται μέσα στα λίγα Μέσα στα οποία προβάλλονται οι ταινίες νωρίτερα, ακριβώς για να γράφουν κριτική ΠΡΙΝ τη προβολή τους στις αίθουσες.
  Τι νοημα θα είχε μια κριτική μετά τη κυκλοφορία;

  Όπως έχει καταφέρει να βρίσκεται και στο IMDB, όπως έχει καταφέρει και τόσα άλλα.

  Όλες οι κριτικές του Κώστα είναι από αυτές τις προβολές.

  Λυπάμαι όμως που χρειάστηκε να σας υπενθυμίσω ότι δεν είμαστε άλλο ένα blog της σειράς, αλλά μία από τις σπουδαιότερες πηγές κινηματογραφικής ενημέρωσης στην Ελλάδα.
  Πίστευα ότι έχουμε ήδη κερδίσει αυτή την αναγνώριση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Το είδα περίπου στα μισά και μετά το παράτησα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. egw to eida kai ok mporei na min eipa aristourgima alla mou arese. eihe arketi drasi , wraia efe kai o raynolds to prospathise. gia kalokairini tainia, mia hara to green lantern

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. προσωπικά δεν καταλαβαίνω τα πολύ αρνητικά σχόλια. το Green Lantern αποτελεί ωραίο παραμύθι φαντασίας και η μεταφορά από το κόμικ ήταν αρκετα καλή. το επίσης θετικό της ταινίας είναι οτι αποτελεί κάτι καινούριο για τον θεατή που οκ μπορεί και να έχει ψιλοκορεστεί όλο μπάτμαν και σούπερμαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Den paei kai gia oscar alla proswpika dn to vrika kai toso halia to Green Lantern. Eyxaristi tainia epistimonikis fantasias me ikanopoiitika efe. twra shetika me tin pistotita sto comic dn mporw na ekferw apopsi giati dn to ehw diavasei

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Σου προτείνω για αρχή τα Green Lantern:Secret Origin και Green Lantern:Rebirth.
  Κυρίως στο Secret Origin βασίστηκαν και αν και κάποια πράγματα λειτουργούν και κει αποσπασματικά,το characterization ήταν πολύ καλύτερο.

  Θα δείτε πράματα και στο Hero For A Day πάντως.
  Ξέρεις τι;Δεν μπορώ να πω ότι δεν πέρασα ευχάριστα εκείνη την ώρα και με τόσο θάψιμο που είχαν ρίξει περίμενα κάτι στα πλαίσια του Batman&Robin,αλλά δεν ήταν τόσο χάλια.

  Το θέμα είναι ότι την άλλη μέρα κιόλας,η ταινία είχε ξεφτίσει απ'τον νου και την αισθανόσουν σαν κάτι τελείως αναλώσιμο.

  Είναι ωραίοι και ευχάριστοι οι πιο cheesy και χρωματιστοί υπερήρωες και τα κλασικά απλά stories αλά good vs evil.
  Αλλά θα μπορούσε να ναι πολύ καλύτερο και πολύ πιο epic saga.

  Θύμιζε περισσότερο πιλότο παρακμιακής sci-fi σειράς,για την αμερικανική καλωδιακή τηλεόραση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ok as min trelainomaste. To Green Lantern einai mia hara tainia gia ciname kalokairaki. Story poy kylaei, epistimoniki fantasia, arketa kales prospatheies apo tous ithopoious.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Meta apo osa eiha diavasei edw to eida to Green Lantern, kai mou arese. Pistevw pws to 2 pou akougetai pws tha vgei tha einai akoma kalytero

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Μην κάνετε τον κόπο να την δείτε αν είστε άνω των 15 ετών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. To Green Lantern apefthinetai nomizw se atoma pou tous aresoun ta comic, i epistimoniki fantasia kai mporoyun na ektimisoun ta kala efe. Den einai teleio alla emena mou fanike kali prospatheia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Πολυ θαψιμο και εμπαθεια για μια ταινια που εχει τα κενα της, αλλου επιτυγχανει και αλλου αποτυγχανει αλλα συναμα δεν προσποειται οτι ειναι κατι παραπανω απο αυτο που βλεπει ο θεατης. Καποια στοιχεια της υποθεσης θα μπορουσαν να ειναι καλυτερα, το στησιμο των χαρακτηρων πιο λεπτομερες και καποια εφε πιο προσεγμενα. Ναι δεν μοιαζει και δεν θελει αν μπιαζει με το Dark Knight ουτε φτανει το X-1st Class ουτε το Captn America αλλα σε καμια περιπτωση δεν της αξιζει το καθολικο κραξιμο που εισπρατει απο τους "ειδικους". Σε τελικη αναλυση ειναι ισαξια με το Thor που δεχτηκε πολυ λιγοτερες κακες κριτικες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Θα συμφωνήσω με το τελευταίο σχόλιο και θα προσθέσω πως περνάς πολύ ευχάριστα την ώρα σου παρακολουθώντας το Green Lantern, χωρίς να χρειάζεται να στραμπουλήξεις το μυαλό σου για να καταλάωεις τι γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Den to les kai toso kako to Green Lantern. Exei to endiaferon tou kathws kai arketa kala efe.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. GIATI DEN PROSPATHOYME NA FTASOUME SE AUTO TO TA 501 COMMENTS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η ταινία στοίχισε 2ΟΟ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Διαβάζοντας το review σου μάλλον με έκανες να θέλω να την δω ακόμα περισσότερο. Θα σου πω αν συμφωνούν οι απόψεις μας απόψε Pilgrim.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Πολύ καλή ταινία δεν αξίζει τόσα αρνητικά σχόλια. Απλή ιστορία, ωραία εφέ, cool η στολή του Green Lantern όπως μου άρεσε και ο πλανήτης των Green Lantern ήταν ωραία σχεδιασμένος, γενικά η ταινία αξίζει και σίγουρα θα διασκεδάσετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Πολύ καλύτερο από το άθλιο THOR.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ειδα χθες το Green Lantern.
  Ενταξει,καλο ηταν.Το ειχατε θαψει ολοι.
  Ειχε βεβαια κατι σκηνοθετικα λαθη και ανακολουθια στην πλοκη του αλλα τα εφε ηταν κορυφη και τραβαν την προσοχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. koitaxte to blade trinity mou arese pio poly apo to green lantern

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. τρια πραγματα
  place you hide ειδες την παραπανω ΤΑΙΝΑ;
  ΤΣΟΚΩ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑΙΝΙΑ Η ΤΗΝ ΜΙΣΙΣΕΣ;
  Ο ΠΑΡΑΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. ΑΧαχαχαΧΑΧ.Εντάξει όχι και μίσος!Εγώ αγαπάω όλο τον κόσμο!
  Είπαμε,η ώρα πέρναγε ευχάριστα όπως και να χει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή