F Ο Αμερικάνος - The American - FilmBoy Ο Αμερικάνος - The American - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Αμερικάνος - The American

    Είμαι σίγουρος ότι ο σκηνοθέτης του The American, Anton Cordijn - video-κλιπάς μεν αλλά με βραβεία στις Cannes και σε πολλά φεστιβάλ για το Control του 2008, την βιογραφική ταινία του για τον Ian Curtis, τραγουδιστή που αυτοκτόνησε στα 23 του – έκανε ακριβώς την ταινία που ήθελε να κάνει. 

    Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι αν αυτό ήθελαν και στη Focus Features, την εταιρεία παραγωγής. 

    Πολύ πιθανόν να μην είναι και η ταινία που φαντάζεται ο πολύς κόσμος όταν ακούει ότι πρωταγωνιστεί ο George Clooney στο ρόλο ενός Hitman. 

    Ευτυχώς για εμάς που θα το δούμε πολύ αργότερα από τη πρεμιέρα στην Αμερική (1η Σεπτεμβρίου) , τα πρώτα reviews μας προετοιμάζουν για μια ταινία με ελάχιστη δράση, ένα ώριμο θρίλερ με έμφαση στη σπουδή του κύριου χαρακτήρα και όχι στο πιστολίδι και το κυνηγητό. 

    Ο George Clooney υποδύεται τον Τζακ, έναν δολοφόνο που φεύγει από την κρυψώνα του στην Ισλανδία κυνηγημένος από Σουηδούς που θέλουν να τον εκδικηθούν για να εγκατασταθεί σε μια επαρχία της Ιταλίας. 

    Εκεί αναπτύσσει μια απροσδόκητη φιλία με τον παπα του χωριού (Paolo Bonacetti) προτού του ανατεθεί μια νέα αποστολή:
    Πρέπει να φτιάξει ένα όπλο για έναν άλλον επαγγελματία δολοφόνο με το όνομα ...Ματιλντη (Thekla Reuten με ένα ρόλο στο In Bruges). 


    Δέχεται να παραδώσει το όπλο αλλά ...



    ...σύντομα θα καταλάβει ότι η αμοιβή του δεν αρκεί για να τον κάνει να ξεφύγει από το παρελθόν του, ειδικά όταν γνωρίζει μια νεαρή πόρνη (Violante Placido) που με τη τρυφερότητα της τον κάνει να ζηλεύει την φυσιολογική ζωή. 

    Ο ρόλος του George Clooney βρίσκεται πιο πολύ στα χνάρια του Syriana η του Michael Clayton και λιγότερο στα hitman movies (Wanted κλπ), και το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να θεωρηθεί κλισέ είναι το όλο last job concept (Unforgiven, Heat, Heist). 

    Κατά τα άλλα, πρόκειται για ένα εσωτερικής αναζήτησης φιλμ και φυσικά περιμένουμε από τον George Clooney μια ερμηνεία αντάξια των δυνατοτήτων του σε τέτοιου είδους χαρακτήρες. 

    Μεγάλο μέρος του cast είναι Ιταλοί και τα γυρίσματα έγιναν στο Castel del Monte των 129 κατοίκων (!) που υπερδιπλασιάστηκαν με την άφιξη του σετ. 

    Οι περισσότερες κριτικές του φιλμ είναι καλές (αν και όχι με μεγάλη διαφορά) αλλά το άνοιγμα του την 1η Σεπτεμβρίου στις αμερικανικές αίθουσες (16 εκ. $) δεν κρίθηκε ικανοποιητικό. 

    Στην Ελλάδα η Odeon στηρίζει πολλά στο όνομα του George (όπως έκανε - παραδόξως με επιτυχία - η Audio Visual με τη Julia Roberts τη περασμένη εβδομάδα) και θα το βγάλει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Οκτωβρίου. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Αμερικάνος - The American Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top