F Jack Goes Boating - FilmBoy Jack Goes Boating - FilmBoy
  • Latest News

    Jack Goes Boating

    Για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο ηθοποιός Philip Seymour Hoffman δε περιπλανήθηκε σε άγνωστα μονοπάτια.

    Το Jack Goes Boating βασίζεται σε ένα θεατρικό του Robert Glaudini που ο Hoffman έπαιζε για καιρό στο θέατρο, μαζί με δυο ακόμα ηθοποιούς που παίζουν και εδώ.

    Γνώριμα μέρη για τον εξαιρετικό ηθοποιό (που όμως προσωπικά τον θεωρώ λίγο υπερβολικό), που έφτιαξε ένα ρομαντικό ...κομεντοδράμα με τη σφραγίδα μιας ...intellectual ταυτότητας για κοινό που του άρεσε Synecdoche, New York.

    Ο Philip Seymour Hoffman είναι ο Jack, ένας οδηγός λιμουζίνας με εμμονή σε μια κασέτα ρεγγε μουσικής, ένθερμος υποστηρικτής της θετικής σκέψης και κολλητός φίλος με τον Clyde (ο μεγάλος John Ortiz που έχουμε να τον δούμε από το περσινό Public Enemies).

    Η γυναίκα του Clyde, η Lucy (Daphne Rubin-Vega που μαζί με τον Ortiz είναι οι δυο που έπαιζαν τους ίδιους ρόλους και στο θέατρο) γνωρίζει στον Jack την Connie (Amy Ryan από το Green Zone) μια συνάδελφο της και η ερωτική έλξη είναι άμεση.

    Ο Jack είναι ενθουσιασμένος , αν και άγαρμπος, αλλά προτίθεται να της προσφέρει δυο τέλεια ραντεβού:
    Στο ένα θα της μαγειρέψει ο ίδιος ένα πολύ καλό φαγητό και στο άλλο θα πάνε βαρκάδα σε μια λίμνη.

    Αυτό οδηγεί τον Jack στην ανάγκη να ...




    ...παρακολουθήσει ταχύρυθμα μαθήματα μαγειρικής από επαγγελματία σεφ (Salvatore Inzerillo) και μαθήματα κολύμβησης από το φίλο του.

    Όλα αυτά τη στιγμή που η Connie προσπαθεί να συνέλθει από μια βίαιη επίθεση στο μετρό. 


    Το σενάριο έχει γράψει ο Robert Glaudini, που διασκεύασε για το κινηματογράφο το θεατρικό που έγραψε ο ίδιος και που και τα δυο αποτελούν τη πρώτη του προσπάθεια.

    Οι κριτικές ήταν καλές και στο Sundance και στο Toronto όπου προβλήθηκε, αλλά δεν ήταν και η ταινία που μίλαγαν όλοι γι’αυτην.

    Είπαμε, ταινία για λίγους.

    Και μια τέτοια ταινία δεν θέλει να κάνει εισιτήρια (μη σας πω ότι όσα περισσότερα εισιτήρια κόψει τόσο πιο άσχημα νιώθουν οι δημιουργοί της), γι’αυτό και έκανε πρεμιέρα μόνο σε 4 αίθουσες, στις 17 Σεπτεμβρίου.

    Για την Ελλάδα, μήνες πριν μου είχε έρθει ένα Δελτίο Τύπου από τη Seven εξυμνώντας τη ταινία στο Sundance, αλλά έκτοτε ουδέν.

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Jack Goes Boating Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top