F Το Μούτρο - The Mechanic - FilmBoy Το Μούτρο - The Mechanic - FilmBoy
  • Latest News

    Το Μούτρο - The Mechanic

    Το Μούτρο (The Mechanic) ανοίγει στις ελληνικές αίθουσες αυτή τη Πέμπτη και αν και δεν μπορώ να θεωρηθώ φαν τέτοιων action (και μόνο action) movies, παραδέχομαι ότι το συγκεκριμένο με ιντριγκάρει κάπως.

    Κατ’αρχάς, είναι η παρουσία του Jason Statham που αν και επίσης δεν είμαι καθόλου φαν, του αναγνωρίζω ότι έχει κάνει κάποιες ταινίες να φαίνονται καλές και που χωρίς αυτόν δε θα βλέπονταν.

    Μετά, είναι η παρουσία του Simon West στη σκηνοθεσία, που οι νεότεροι ίσως τον γνωρίζουν από το Lara Croft: Tomb Raider αλλά εγώ τον έχω συνδέσει με την 1η του ταινία το 1997, η οποία είναι από τις λίγες ταινίες ‘εξωφρενικής δράσης’ που έχω απολαύσει και λεγόταν Con Air, τότε που ο Nicholas Cage ήταν πραγματικά ηθοποιός και χαιρόσουν να τον βλέπεις.

    Μάλιστα, ο σκηνοθέτης σε δηλώσεις του εμφανίστηκε θετικότατος σε ένα Con Air 2 προσθέτοντας ότι ‘το θέμα είναι να τους φέρουμε όλους πίσω, και ήταν πολλοί’.

    Είναι φανερό ότι ο West βρίσκεται στο στοιχείο του.

    Το The Mechanic είναι remake του ...




    ...ομότιτλου φιλμ του Michael Winner του 1972 με τον αείμνηστο Charles Bronson και, αν και δεν ήταν η πιο γνωστή ταινία του (όπως ας πούμε το Death Wish) δεν παύει να είναι χαρακτηριστική.

    Ο Jason Statham είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος (hit-man πιο ευγενικά) που εκτελεί στόχους κατά παραγγελία.

    Οι εκτελέσεις του ανατίθενται από μια εταιρεία της οποίας οι προθέσεις δεν εξηγούνται επαρκώς αλλά τα λεφτά είναι ως συνήθως πολλά. 


    Όταν ο μέντορας και στενός του φίλος (Donald Sutherland) δολοφονείται, προσλαμβάνει ο ίδιος τον εαυτό του για να βρει τους ενόχους και να τους τιμωρήσει.

    Τα πράγματα γίνονται περίπλοκα όταν ο γιος του δολοφονηθεντα (Ben Foster) τον προσεγγίζει για να βρουν μαζί τους ενόχους γυρεύοντας εκδίκηση.

    Αν και δουλεύει πάντα μόνος, δε θα αρνηθεί τη βοήθεια του πιτσιρικά ενθουσιώδη αλλά άπειρου και μαζί θα ...σκοτώσουν κόσμο και κοσμάκη.

    Κριτικές δεν υπάρχουν ακόμη (σίγουρα δεν θα έγιναν προβολές στην Αμερική) αλλά ποιος τις χρειάζεται;

    Το Μούτρο κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα σε Αμερική κι Ελλάδα τη Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Μούτρο - The Mechanic Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top