F Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Rachel McAdams - FilmBoy Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Rachel McAdams - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Rachel McAdams

    Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται 'καταδικασμένοι' να γίνουν star του Hollywood.

    Είναι αυτό το ιδιαίτερο στο πρόσωπό τους που, ανεξαρτήτως ταλέντου, δε θα μπορούσες να τους φανταστείς να κάνουν μια συνηθισμένη ζωή.

    Ένα τέτοιο face-you-don't-forget έχει η Rachel McAdams, η 33χρονη Καναδή που δε μπορείς να αντιπαθήσεις και που, ευτυχώς για κείνη, έχει δείξει και αξιοπρεπέστατα δείγματα υποκριτικού ταλέντου.

    Για να βρούμε τον Καλύτερο της Ρόλο δε θα ανατρέξουμε και πολλά χρόνια πίσω, αφού η καριέρα της δεν είναι δα και πολύ μεγάλη.

    Η πρώτη της εμφάνιση στο αμερικάνικο σινεμά – μετά από δύο Καναδικές παραγωγές – ήταν το 2002 και σε ηλικά 23, ...



    ...στο The Hot Chick δίπλα στον Rob Schneider και στη σκιά της Anna Faris παρακαλώ, η οποία τότε ήταν η next best blonde μετά τα Scary Movie!

    Η επόμενη ταινία της ήταν και η πρώτη της επιτυχία.
    Και θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η Lindsay Lohan η οποία πήρε τη τελευταία στιγμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Mean Girls του 2004 από τη Rachel McAdams, η οποία τελικά έπαιξε τη Regina, την 'κακιά' ξανθιά των 'Plastics', στο πλάι της Amanda Seyfried.

    Το Mean Girls ήταν mega hit στο box office παρά τις μέτριες κριτικές, από τις οποίες όμως σώθηκε μόνο η McAdams καθώς όλοι παραδέχτηκαν ότι η 26χρονη τότε '...κατάφερε να κρατηθεί στα όρια της comic φιγούρας της queen bee και έσκισε στο ρόλο της'.

    Δεν άργησε να αποδείξει ότι θα κάνει μεγαλύτερη καριέρα από τις άλλες δύο, καθώς την ίδια χρονιά πρωταγωνιστεί στο The Notebook, τη μεταφορά του βιβλίου του Nicholas Sparks μαζί με τον Ryan Gosling.

    Το The Notebook αποδείχθηκε sleeper hit και έκανε όλο το Hollywood να προσέξει τη νεαρή Καναδή με τα λακάκια.

    Οι δύο αυτοί ρόλοι της έδωσαν δεκάδες υποψηφιότητες σε βραβεία, ειδικά σε MTV και Teen Choice Awards.

    To 2005 παίζει στο Wedding Crashers αλλά ο δυναμισμός των Owen Wilson και Vince Vaughn την αφήνουν σε δεύτερο πλάνο.

    Την ίδια χρονιά δοκιμάζει για πρώτη φορά να βγει από την ασφάλεια των κομεντί παίζοντας το πρώτο ρόλο στο Red Eye του Wes Craven, δίπλα στον Cillian – κλέβω τη παράσταση όπου κι αν παίζω – Murphy.

    Η ερμηνεία της δεν ήταν κάτι φοβερό, η ταινία ήταν μια μετριότητα, αλλά για κάποιο λόγο αυτή είναι η ταινία που θυμάμαι πιο έντονα τη Rachel McAdams.

    Την ίδια χρονιά παίζει και στο The Family Stone, μια διασκεδαστική Χριστουγεννιάτικη rom-com με μεγάλο cast και πρωταγωνίστρια ...τη Sarah Jessica Parker!

    Επαναλαμβάνω, διασκέδασα αρκετά με τη ταινία αλλά η Rachel είχε μικρό ρόλο σε ένα all star casτ.

    Μετά από μια busy χρονιά, η Rachel McAdams κάνει ένα διάλλειμα και παίρνει κάποιες χαζές αποφάσεις, όπως το να απορρίψει ρόλους όπως το Casino Royale ως νέο κορίτσι του James Bond και το mega hit The Devil Wears Prada, ταινία που έκανε γνωστή την Anne Hathaway.

    Αντ'αυτών, το 2007 παίζει στο Married Life, ένα χαμηλών προσδοκιών δράμα εποχής το οποίο δεν είδα ποτέ και ένα χρόνο μετά αποφασίζει να τσαλακωθεί και να σκουρύνει το μαλλί της στο The Lucky Ones του Neil Burger, μια ταινία που είναι από τα χαρακτηριστικά δείγματα Ταινιών που Αδικήθηκαν.

    Εγώ το βρήκα αρκετά καλό και τον ρόλο της Rachel McAdams μεγάλων δυνατοτήτων, αλλά όλοι οι άλλοι είχαν άλλη εντύπωση, καθώς η ταινία πέρα του ότι ήταν μια εισπραχτική αποτυχία μεγατόνων (στοίχισε $14 εκατομμύρια κι εκανε στις αιθουσες παγκοσμίως $287 χιλιάδες!)  άκουσε πολύ άσχημα λόγια στις κακές κριτικές της.

    Το 2009 η Rachel ασχολήθηκε με τα media.
    Στο State of Play έπαιξε μια νεαρή δημοσιογράφο - ρόλος πολύ μικρός και όχι πολύ σημαντικός που θα ταίριαζε καλύτερα σε κάποια πρωτοεμφανιζόμενη – και στο Morning Glory έπαιξε την floor manager σε πρωινάδικο που, αν και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία δε ξέφευγε από τη μετριότητα.

    Ενδιάμεσα έκανε το The Time Traveller's Wife στο οποίο ήταν εξαιρετική, παρασύροντας και την ίδια τη ταινία από τη μετριότητα της στο να ψηφιστεί από εσάς στα FilmBoy Awards ως το Καλύτερο Δράμα ττου 2010.

    Το Sherlock Holmes δε θα έπρεπε να το αναφέρω ...αλλά είναι πρωτόγνωρο feeling το να σου λείπει από το sequel μια ηθοποιός που είχε τόσο μικρό ρόλο στο original!

    Δεν την έχω δει ακόμα στο φετινό Midnight in Paris, αλλά νομίζω ότι είναι ασφαλές να μαντέψω ότι δε πρόκειται για τον καλύτερό της ρόλο.

    Το εύκολο συμπέρασμα που βγαίνει από τη καριέρα της ως τώρα, είναι ότι της λείπει ένας πραγματικά μεγάλος ρόλος.

    Ψάχνοντας για τον Καλύτερό της ρόλο, είμαι μεταξύ Mean Girls (δεν είναι εύκολο να παίξεις τη χαζο-ξανθιά συμμορίτισσα του σχολείου σε teen comedy και μάλιστα όχι τη πρωταγωνίστρια, και να ξεχωρίζεις), The Notebook (άλλωστε πήρε τα βραβεία που έχασε στο προηγούμενο) και The Lucky Ones (εξαιρετικός ρόλος σε μια καλή ταινία ...που άρεσε μόνο σε μένα).

    Για να προλάβω τις ενστάσεις σας, ναι, στο The Time Traveller's Wife ήταν πάρα πολύ καλή αλλά θεωρώ το ρόλο της εντελώς μονοδιάστατο και χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία για μία ικανή ηθοποιό.

    Ο ρόλος της Allie στο ρομαντικό δράμα The Notebook του Nick Cassavetes, μιας εύπορης κοπέλας που ερωτεύεται παράφορα έναν φτωχό αλλά παθιασμένο νεαρό, πέρα από το γεγονός ότι έδωσε στη Rachel τη δυνατότητα μιας καλής καριέρας, έγινε αφορμή για να γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του Ryan Gosling, με τον οποίο είναι ζευγάρι από τα γυρίσματα της ταινίας το 2004.

    Ένας καλός ρόλος σε μια πολύ καλή ταινία στην οποία γνωρίζεις και τον άνθρωπο της καρδιάς σου, είναι ο Καλύτερος σου ρόλος, όπως και να το δεις.

    Φαντάζομαι αυτό θα έλεγε κι εκείνη στα σχόλια, αν διάβαζε FilmBoy.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Rachel McAdams Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top