F X-MEN DAY: Θα δούμε sequel στο prequel; - FilmBoy X-MEN DAY: Θα δούμε sequel στο prequel; - FilmBoy
  • Latest News

    X-MEN DAY: Θα δούμε sequel στο prequel;

    Επιμέλεια FilmBoy team.

    Ωραία, σας πείσαμε εδώ στο FilmBoy να πάτε να δείτε το καινούργιο X-Men: First Class.
    Και σας άρεσε!
    Και θέλετε να δείτε περισσότερο τους αγαπημένους σας ήρωες στη μεγάλη οθόνη!

    Οκ, μια λύση είναι να βρείτε τα DVD ή ακόμα καλύτερα τα Blu-Ray της 1ης τριλογίας και να αράξετε στον καναπέ σας.

    Αλλά η Fox μας σκέφτεται, αν φυσικά την τιμήσουμε με το εισιτηριάκι μας, και μας ετοιμάζει και άλλα...

    Οι καινούργιοι X-Men ετοιμάζονται λοιπόν να πάρουν το δρόμο των ...Άστρων (Star Wars) και θα έχουν και αυτοί τη δική τους prequel τριλογία.

    Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, τα media και τα sites στο internet, έσπευσαν αμέσως να ρωτήσουν τους συντελεστές και κυρίως τους James McAvoy, Michael Fassbender και το σκηνοθέτη Matthew Vaughn για τις σκέψεις τους σχετικά με το τι θα ήθελαν οι να δουν σε ενδεχόμενα sequel του ...prequel, αλλά και πώς σκοπεύει να κινηθεί η Fox, έχοντας στο μυαλό της και τη 1η τριλογία.

    Εμάς, τους fans άραγε θα μας ρωτήσουν;


    James McAvoy (Professor X)

    Ο James McAvoy δήλωσε στο herocomplex.com ότι 


    ''...υπάρχει ένα story arc, που μπορεί να διαρκέσει για 3 ταινίες (μαγικός αριθμός), όπου στο τέλος της 3ης, όλα θα συνδέονται πλέον με το πρώτο Χ-men.''

    Και συνέχισε λέγοντας:


    «Σε ενδεχόμενα sequel θα ήθελα να εξερευνηθεί περισσότερο η πολυπλοκότητα της σχέσης Magneto/Prof.X και να διατηρηθεί αυτό που χτίστηκε στην παρούσα ταινία, ότι δηλαδή όσο bad ass και αν είναι ο Magneto, υπάρχουν οι γκρίζες αποχρώσεις του χαρακτήρα του και δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα (ή καλός κακός λέμε εμείς)»

    Ενώ κάνει και μια παράκληση:


    «Να βρεθεί ένα cool story point, για το πως χάνω τα μαλλιά μου» και συνεχίζει αστειευόμενος:  
    «…χωρίς να οφείλεται σε κάποιο “περίεργο” αυστραλιανό σαμπουάν» (στα comic συνέβη απλά σαν σύμπτωση, με το που ανακάλυψε τις δυνάμεις του στην παιδική ηλικία).


    Michael Fassbender

    Ο Michael Fassbender, σε ερωτήσεις που του έκανε το Ugo.com σχετικά με τους το ποιους μεταλλαγμένους θα θελε να δει στα sequel, εμφανίστηκε τσιγκούνης:

    «προτιμώ να μείνουν με αυτούς που εμφανίστηκαν στην 1η ταινία, άντε να προστεθούν και τα δίδυμα παιδιά του Magneto, Quicksilver και Scarlet Witch...για να μπουν έτσι ίσως και κάποια flashback με τη γυναίκα του Erik, Magda, την οποία είχε απελευθερώσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (περισσότερα διαβάστε στο 'X-men:Magneto Testament', ένα από τα story στα οποία εντρύφησε έντονα ο Fassbender για να μπει στο πετσί του ρόλου!)».

    και ο σκηνοθέτης
     
    Ο Matthew Vaughn πάλι, έχει κάποιες σκέψεις για το πόσο ακόμα μπορούν να αναμειχθούν οι Χ-Μen στην ιστορία της Αμερικής, ρίχνοντας την ιδέα να έχει ανακατευτεί ο Magneto στη δολοφονία του Κένεντι! (Oκ, too much Ι think!).

    Και ότι οι επόμενες ταινίες θα εξερευνήσουν σίγουρα και άλλες δεκαετίες (να δούμε τον Μαgneto να ρίχνει 2 jet των X-Μen στους δίδυμους πύργους, να σηκωθεί ο μακαρίτης Bin Laden να διαμαρτυρηθεί και τι άλλο θες!).

    Συναρπαστικά μας φαίνονται όλα αυτά!
    Ειδικά, το να δούμε και λίγο τους X-Men, να εκτυλίσσονται στα 80's (no Madonna ή Michael Jackson στο soundtrack please εκλιπαρεί ο «νέος» Κωνσταντίνος!
    Δεν έχει τα χρονάκια μας βλέπετε!) 


    Πάντως, θα θέλαμε να δούμε πιο πολύ...X-Men.
    Μια πιο character-driven ταινία.

    Να μπαίνουν νωρίτερα στην ταινία, για να υπάρχει χρόνος να αναπτύσσονται οι χαρακτήρες τους, το αν την παλεύουν με την ευθύνη που απορρέει από τις δυνάμεις τους, τι αντίκτυπο έχει αυτή η αλλαγή στις ζωές τους.

    Π.χ.o Hank McCoy όταν γίνεται Beast ...κανένα πρόβλημα, κανένας ιδιαίτερος συναισθηματικός αντίκτυπος και άντε ...φύγαμε για τη μάχη.
    Κόντευε σχεδόν να τελειώσει και η ταινία βλέπετε.

    Και φυσικά, σε ένα γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, το αν παίρνει ο κόσμος χαμπάρι ότι υπάρχουν μεταλλαγμένοι.
    Κάτι που το είδαμε βέβαια και στη 1η τριλογία, αλλά επιδερμικά.

    Αλλά για να χουν σοβαρότερο λόγο ύπαρξης αυτά τα prequel, θα ήταν καλό να βάλουν το πως τους αντιμετώπισε η ανθρωπότητα ανά 10ετίες.

    Αλλιώς ας τα ονομάσουν Χ-men Origins:Magneto/Professor X, αφού και το First Class ήταν περισσότερο ένα setup για τη σχέση των δύο και όχι για τη ζωή και τη σημασία των X-Men γενικότερα.

    Ίσως φταίει ότι το story, βασίστηκε εν μέρει στην οριστικά αναβληθείσα ταινία «X-Men Origins:Magneto», αλλά όπως και να έχει θέλουμε σίγουρα να δούμε να αναπτύσσονται καλύτερα οι σχέσεις μεταξύ όλων των X-Men και όχι μόνο τα ερωτικά, χμ ειδύλλια τους!

    Α, και επιτέλους να δούμε τον Cyclops σε πραγματικό, πρωταγωνιστικό ρόλο!
    (Σημ. Bustart) Τι στο καλό τον διάλεγα στο θεϊκό “X-Men” στο Game Gear!

    (Έχουμε και φωτό παρακαλώ από τον Bustart!
    Και όποιος του «πήρε» την κασέτα να του την επιστρέψει.
    Φυσικά θα του δώσει, αν του πει βέβαια ποια, τη δική του πίσω!
    Τώρα βέβαια πέρασαν και κάποιες ε, δεκαετίες!)


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: X-MEN DAY: Θα δούμε sequel στο prequel; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top