F X-MEN DAY: Πιο λίγα ρούχα την άλλη φορά, Emma Frost! - FilmBoy X-MEN DAY: Πιο λίγα ρούχα την άλλη φορά, Emma Frost! - FilmBoy
  • Latest News

    X-MEN DAY: Πιο λίγα ρούχα την άλλη φορά, Emma Frost!

    Επιμέλεια FilmBoy Team.

    Κάθε ταινία δράσης - και το First Class να μην ξεχνιόμαστε είναι τέτοια - θέλει 3 πράγματα για να πετύχει.

    Badass πρωταγωνιστή, σκηνές δράσης που σου κόβουν την ανάσα και μια γυναικεία παρουσία που να μη ξεκολλάς (για τον αντρικό πληθυσμό) τα μάτια σου από πάνω σου.

    Για τα δύο πρώτα θα ενημερωθείτε από άλλα post της X-Men Day του FilmBoy. Εδώ θα μιλήσουμε μόνο για τα σοβαρά πράγματα!


    Από Ιανουάριος, καλοκαίρι!


    Για την January Jones ο λόγος, η οποία ανέλαβε το δύσκολο ρόλο να μας κάνει να ξεχάσουμε την Rebecca Stamos, που ήταν αδιαμφισβήτητα η hot παρουσία της 1ης τριλογίας. 

    Φυσικά, επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με comics, δεν αρκεί μόνο η εμφάνιση για να ικανοποιήσει τους fans, οι οποίοι θέλουν να δουν στο πανί αυτά που ξέρουν και διαβάζουν στις σελίδες ενός comic.

    Για να δούμε λοιπόν τι κατάφεραν ο Bryan Singer με τον Matthew Vaughn με το χαρακτήρα της Emma Frost, που στην ουσία κάνει κι αυτός πρεμιέρα στην μεγάλη οθόνη.

    Θα προσποιηθούμε φυσικά πως αυτό που είδαμε στο Wolverine ότι δεν συνέβη ποτέ!



    Emma Frost



    Η Emma Frost σαν χαρακτήρας, εξαρχής υπήρχε στο Hellfire Club, το οποίο διατηρείται και στο First Class
    Και εμφανισιακά παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες αλλά και ταυτόχρονα και διαφορές! 

    Είναι αναμφίβολα σέξι με τα λιγοστά ρουχαλάκια που φοράει, αλλά δεν βγάζει αυτό το bitchy στοιχείο που σε γοήτευε στα comics. 

    Σε αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα και η January Jones, η οποία εμφανίζεται σχεδόν σε όλη την ταινία να είναι εντελώς ψυχρή, θέλοντας ίσως να δικαιολογήσει και το όνομα της! 
    Αστειευόμαστε φυσικά! 

    Μάλιστα αυτός ήταν και ο πρώτος τόσο αποκαλυπτικός ρόλος για την Jones, οπότε ένα ψιλο-άγχος να το είχε και δε κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω στο ρόλο.

    «Επειδή θα ήμουν για πρώτη φορά ντυμένη με τόσο ...ανοιχτά ρούχα, έπρεπε να είμαι στην καλύτερη φόρμα σωματικά. 
    Το διασκέδασα πάντως, φορώντας όλα αυτά τα ρούχα.
    Και  γενικά το διασκέδασα, με τα γυρίσματα, παρότι μοντάραμε και γυρίζαμε μέχρι και τελευταία στιγμή, λόγω σφιχτού προγράμματος. 
    Εκεί πραγματικά λυπήθηκα το σκηνοθέτη μας, το Matthew Vaughn.»
    Στα comics, είτε παλιά είτε καινούρια είναι επίσης πολύ πιο δυναμική. 

    Ειδικά στη περίοδο του Grant Morrison με τα 'New X-men 114-154' και στο 'Astonishing X-men' των Whedon/Cassaday, τη λατρέψαμε για το δισυπόστατο του χαρακτήρα της και το interaction με τους υπόλοιπους X-Men

    Στην ταινία αντιθέτως, είναι απλά εκεί για να κοσμεί με τα ...στήθη της την ...ανύψωση μας και δεν κάνει και πολλά πέρα από το να είναι απλά ένα εργαλείο για εξαπάτηση και παραισθήσεις. 

    Και άντε μετά να εξηγήσεις τη δευτερογενή μετάλλαξη στην οποία οφείλεται το ...διαμαντένιο (κυριολεκτικά και μεταφορικά!) κορμί της.

    Για το χαρακτήρα της, η όμορφη January (μα όνομα και αυτό!) δήλωσε:


    «Έπρεπε επίσης να βρω ένα ρόλο που να μπορώ να τον κάνω δικό μου, γκρεμίζοντας τα στερεότυπα του κόσμου για τις ξανθιές».
    Χμ, εντάξει δεν είναι ο ρόλος όπως στα γνωστά ανέκδοτα για τις ξανθιές (που εννοείται τις αγαπάμε και δε τα συμμεριζόμαστε!), αλλά δεν πήρε και τη κατάσταση στα χέρια της, όπως συνήθως συμβαίνει στις σελίδες των comics.

    Τέλος, γνωρίζοντας προφανώς πως αυτοί που θα την κρίνουν πιο αυστηρά είναι οι fans και όχι οι διάφοροι κριτικοί, δήλωσε σχετικά:

    «Οι fans έχουν μια προκαθορισμένη εικόνα στο μυαλό τους, οπότε γνωρίζοντας όσα μπορώ για το χαρακτήρα μου, ελπίζω να μην τους απογοητεύσω. 
    Αν και πάντα θα υπάρχουν και απογοητευμένοι.''
    Εμείς θα λέγαμε γοητευμένοι ...Γενάρη μας! 
    Αλλά όχι από το πιστό χτίσιμο του χαρακτήρα σου. 
    Άλλωστε σε αυτό δεν φταις εσύ. 
    Ούτε την ερμηνεία σου!

    Από το πιστό γδύσιμο σου μάλλον!

    (Ξαναδείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε!)


    Γενικά και ο χαρακτήρας της Emma Frost, πέφτει και αυτός θύμα των αλλαγών που αποφάσισαν να κάνουν οι παραγωγοί και σκηνοθέτης του First Class σε σχέση με τα comics. 

    Στον Sebastian Saw, ίσως και λόγο του Bacon, το πράγμα δούλεψε αρκετά καλά και αφήνει και πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, αν βέβαια θα ξανά εμφανίσουν τον χαρακτήρα  του. 

    Στην Frost, που σαφώς ο ρόλος της στην ταινία είναι δευτερεύοντος, παρέμειναν πιστή στην συνολική εμφάνιση της, για ευνόητους λόγους, χωρίς όμως να εμβαθύνουν στη πλούσια μυθολογία του χαρακτήρα. 

    Βέβαια τους περισσότερους δεν θα τους πειράξει, γιατί με τόσους πολλούς χαρακτήρες στην ταινία, σίγουρα θα βρουν κάποιον για favorite! 

    Άλλωστε, η ταινία γενικά αφήνει πολλά πράγματα ανεκπλήρωτα, όπως οι δυνάμεις του Shaw, οπότε πιθανόν ο χαρακτήρας της να μπει πιο δυναμικά στο παιχνίδι σε επόμενη ταινία.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: X-MEN DAY: Πιο λίγα ρούχα την άλλη φορά, Emma Frost! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top