F Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 7 & 8 review - FilmBoy Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 7 & 8 review - FilmBoy
  • Latest News

    Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 7 & 8 review

    Γράφει ο Bustart.

    Τελικά φαίνεται ο Kevin Tancharoen κρατούσε όλους τους άσσους για το τέλος της 1ης σαιζόν!

    Μετά το πολύ καλό 6ο κατά σειρά επεισόδιο με τον Raiden - για το οποίο χρωστάμε κι ένα review - το γλυκό ήρθε κι έδεσε με τα δύο επόμενα επεισόδια.

    Άλλωστε όταν έχεις να παρουσιάσεις τους δύο πιο iconic ήρωες του video game, ρίχνεις όλα τα όπλα σου!

    Πόσο μάλλον όταν έχεις αποκαλύψει πως ο Scorpion είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας από το Mortal Kombat.

    GET OVER HERE (θα περιμένεις λίγο!)

    Ο Tancharoen επέλεξε να «σπάσει» την ιστορία των Scorpion/ Hanzo Hasashi (Ian Anthony Dale) και Sub-Zero (Kevan Ohtsji) σε δύο επεισόδια, ώστε να μπορέσει να ...



    ...εστιάσει περισσότερο στην σχέση μίσους που συνδέει τους δύο ήρωες, πολύ πριν συμμετάσχουν στο 1ο τουρνουά Mortal Kombat.

    Βλέπουμε έτσι την ιστορία του Hanzo Hasashi, αρχηγού της clan των Shirai Ryu και του μεγάλου του εχθρού, Sub-Zero/Bi-Han καθώς και τα γεγονότα που οδήγησαν  τους δύο assasins στην τελική σύγκρουση.

    Η ιστορία που μας διηγείται ο Tancharoen μπορεί να διαφέρει κάπως από αυτή που ξέρουμε από τα video games, πιθανότατα για λόγους budget και κινηματογραφικού χρόνου, αλλά η ουσία και ο πυρήνας της ιστορίας των δύο τρομερών ninja παραμένει η ίδια.

    Προσωπικά, αν και μου αρέσει ο εκάστοτε σκηνοθέτης να παραμένει πιστός στο πρωτότυπο υλικό όταν πρόκειται για comic ή video game, στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλω να ομολογήσω πως δε με ενόχλησε καθόλου.

    Ο Tancharoen δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στη μυθολογία του video game και στους fans της διάσημης σειράς.

    Επεισόδιο 7ο



    Το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου εστιάζει στην (οικογενειακή) ζωή του Scorpion/ Hanzo Hasashi και στη σχέση του με το μικρό του γιο Jubei.

    Και μπορεί  ο σκηνοθέτης να μην αποφεύγει ορισμένα κλισέ, όπως αυτό της παρουσίασης του πρωταγωνιστή ως ευτυχισμένου οικογενειάρχη, αλλά αν έχεις εθιστεί σε Steven Seagal (respect) και Jean-Claude Van Damme (ακόμα πιο respect μετά το JCVD) είναι αυτό ακριβώς που θέλεις!

    Και το χιονισμένο τοπίο σε προϊδεάζει πως από κάποια γωνιά θα κάνει την εμφάνιση του και ο Sub-Zero.

    Οι ερμηνείες αυτή τη φορά, ειδικά του Ian Anthony Dale, στέκονται αξιοπρεπώς - από το προηγούμενο επεισόδιο είδαμε σαφή βελτίωση, κι ευτυχώς αυτό συνεχίζεται και εδώ.

    Με μόνη παραφωνία το μικρό γιο του Scorpion, που φαίνεται σαν να απαγγέλει τις γραμμές του χωρίς να βγάζει κάποιο συναίσθημα.

    Και εμφανισιακά βέβαια μοιάζει περισσότερο με παιδάκι που ετοιμάζεται να παίξει το καινούργιο Mortal Kombat στο Playstation παρά να γίνει ο ίδιος ένας ninja assassin!

    Στα συν είναι σίγουρα το γεγονός πως όλοι οι διάλογοι είναι στα ιαπωνικά, θυμίζοντας λίγο κλασσική kung-fu ταινία, ενώ και η αρχική σεκάνς με την αφήγηση (κάτι αντίστοιχο είδαμε και στο 4ο και 5ο) φέρνει λίγο στις επικές ταινίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τους Ιάπωνες.

    Δράση δεν έχουμε και πολύ στο συγκεκριμένο επεισόδιο.
    Αυτό το άφησε ο σκηνοθέτης για το επόμενο!

    Αλλά νομίζω μας αποζημιώνει στο τέλος, λίγο πριν αρχίσει το καλό δηλαδή, η σκηνή με το νεκρό Shogun και την ύπουλη επίθεση του Sub-Zero στον Scorpion.  


    Βέβαια το αίμα ήταν παγωμένο οπότε χάθηκε η ευκαιρία να δούμε ένα εντυπωσιακό splatter επί σκηνής!

    Γενικά στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Tancharoen καταφέρνει να αποδώσει ικανοποιητικά την origin ιστορία των δύο χαρακτήρων (με έμφαση φυσικά στον Scorpion) οδηγώντας της ταυτόχρονα στην μεγάλη fighting σκηνή που θα δούμε στο επόμενο.

    Μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι δεν τοποθέτησε κάπου χρονικά την ιστορία, αφήνοντας όμως μικρές υπόνοιες, όπως τα πιάτα στο τραπέζι ή το φως που υπάρχει στο βάθος του δωματίου, ότι βρισκόμαστε κάπου στο παρόν, μένοντας έτσι στο ίδιο timeline με τα προηγούμενα επεισόδια.

    Θα το ξεχνούσα!
    Γενικά μέχρι τώρα στη σειρά ο Tancharoen δεν μας έχει δώσει κάτι εντυπωσιακό στο κομμάτι των κουστουμιών.

    Στους real-world χαρακτήρες (Jax. Sonya Blade, Kano, κλπ) δεν έχει δώσει καν κάποια στολή που να φέρνει στο video game, ενώ και αυτές που είδαμε στο 4ο και 5ο επεισόδιο δεν μας εντυπωσίασαν.

    Ήταν πιστά μεν στα original αλλά πολύ απλά.
    Η ίδια λογική ακολουθείται και εδώ για τα κουστούμια των Scorpion και Sub-Zero.

    Σου φέρνουν αμέσως στο μυαλό την εικόνα που έχεις από τα video games, είναι λειτουργικά, χωρίς να καταντούν απλά, αλλά δεν σε εντυπωσιάζουν.


    Του Sub-Zero θα έλεγα μάλλον πως θυμίζει λίγο και αθλητική φόρμα!



    Επεισόδιο 8
     



    Ο Tancharoen δεν είχε το δικαίωμα στο λάθος στο συγκεκριμένο επεισόδιο!

    Αφού έστησε τόσο ωραία την πλοκή στο προηγούμενο, φτάνοντας με την τελευταία του σκηνή στην κορύφωση, έπρεπε να μας παραδώσει μια flawless (για να θυμηθούμε και το video game) fighting σκηνή.

    Και νομίζω πως τα κατάφερε, δίνοντας μας μια υπέροχη σκηνή που όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει κάτι από αντίστοιχες σε big budget ταινίες δράσης, αλλά το σημαντικότερο, είναι Mortal Kombat!

    Επιτέλους θα συμπλήρωνε κάποιος…

    GET OVER HERE (oh yes!)
     

    Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στο επεισόδιο.
    Το πρώτο είναι η επιλογή του Tancharoen να χρησιμοποιήσει κάποια από τα fantasy στοιχεία των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια της μάχης.

    Σοφή επιλογή, καθώς πρόκειται για τους δύο πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες του Mortal Kombat.

    Και ένα επεισόδιο, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο καλό κι αν είναι σε όλους τους τομείς, αν δεν είχε αυτά τα στοιχεία θα απογοήτευε σίγουρα όλους τους fans.

    Βλέπουμε έτσι για 1η φορά στη σειρά κάποια trademark κίνηση από το video game!

    Στην αρχή έχουμε μια παραλλαγή από τις κινήσεις του Sub-Zero, με κάτι παγοκρυστάλλους να βγαίνουν από το χώμα.

    Χωρίς να είναι κάτι εντυπωσιακό, εξαιτίας κυρίως των μέτριων οπτικών εφέ, σε βάζει στο κλίμα!

    H συνέχεια όμως μας αποζημιώνει με τις 2 πιο κλασσικές κινήσεις των χαρακτήρων.

    Βλέπουμε τον Sub-Zero να προσπαθεί να παγώσει (freeze, Κάτω, Μπροστά, Χαμηλή Μπουνιά) τον Scorpion με μια κρυσταλλική μπάλα που πετάει προς το μέρος του, με τον τελευταίο φυσικά να την ξεφεύγει, και να του ρίχνει το Spear ή kunai (Πίσω, Πίσω, Χαμηλή Μπουνιά) βγάζοντας και την θεϊκή κραυγή “GET OVER HERE” συνοδευμένη από ένα ακόμα πιο κλασσικό uppercut.

    Να φώναζε και λίγο παραπάνω ο Ian Anthony Dale θα ήταν ιδανικό!

    Δεν ξέρω αν περιμένατε κάτι καλύτερο από μια web σειρά με υποτυπώδες budget αλλά προσωπικά με ικανοποίησε.

    Δεν κατάλαβα βέβαια γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο 8ο επεισόδιο για να δούμε κάτι τέτοιο.

    Από τη στιγμή που η realistic προσέγγιση του Rebirth κατά ένα μεγάλο ποσοστό εγκαταλείφθηκε, θα μπορούσε ο Tancharoen να μας προσφέρει αρκετά νωρίτερα κάποιες trademark fighting κινήσεις.

    Το υπόλοιπο επεισόδιο μας επιφυλάσσει ακόμα μια έκπληξη.
    Αφού ο Scorpion θα τρέξει πίσω στο χωριό του θα βρει τη γυναίκα και το παιδί του δολοφονημένους από τους υπόλοιπους ninja του Sub-Zero.

    Μέσα στην απόγνωσή του, δεν συνειδητοποιεί πως τον έχει ακολουθήσει ο Sub-Zero, ο οποίος τον μαχαιρώνει πισώπλατα (όχι αυτή δεν είναι κάποια κίνηση από το video game) με ένα μαχαίρι, προφανώς από πάγο.  


    Και εκείνη τη στιγμή κάνει την εμφάνιση του ο Quan-Chi και μπερδεύει κάπως τα πράγματα.

    Ενώ στην ιστορία από τα video games ο sorcerer Quan-Chi είναι αυτός που προσλαμβάνει τον Sub-Zero (και τον Scorpion) για να του βρει κάποιον χάρτη, στο επεισόδιο εμφανίζεται ότι έχει πάρει τη μορφή του Sub-Zero, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο πραγματικός Bi-Han δεν συμμετείχε στην όλη ιστορία.

    Και πως ήταν όλο αυτό παγίδα του Quan-Chi για να αναγκάσει τον Scorpion (τον οποίο και ανασταίνει στο τέλος του επεισοδίου) να πάρει μέρος στο τουρνουά, με αντάλλαγμα τον δολοφόνο της οικογένειας του.

    Πιθανότατα η απάντηση (όπως και η origin ιστορία του πραγματικού Sub-Zero/Bi-Han) να δοθεί στη 2η σαιζόν.

    Γενικά το συγκεκριμένο επεισόδιο, αν και ακόμα πιο μικρό, ισορροπεί καλύτερα ανάμεσα στις action σκηνές και στην προώθηση της ιστορίας.

    Δεν έχει τόσους πολλούς διαλόγους όσο το προηγούμενο, αλλά αυτοί που υπάρχουν είναι εξίσου σημαντικοί καθώς αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία της ιστορίας.

    Η χορογραφία της fighting σκηνής, πέρα από όσα αναφέραμε, είναι πολύ καλή όπως πάντα, με μερικές καινούργιες κινήσεις.

    Ο σκηνοθέτης αποφεύγει τα slow-motion πλάνα ώστε η δράση να είναι πιο γρήγορη και μόνο τα μέτρια οπτικά εφέ χαλούν την εικόνα.

    Ο Tancharoen μας είχε συνηθίζει σε πιο stylish εφέ, ακόμα και με αυτό το budget.

    Α, και ο Quan-Chi περισσότερο μοιάζει με αποτυχημένη εκδοχή του Nοsferatu και όχι σε αυτόν

    Το τελευταίο επεισόδιο, που θα παίξει την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, θα είναι και το τελευταίο της 1ης σαιζόν και θα μας συστήσει τους Cyrax και Sektor.

    Αν θυμάστε είχαμε δει κάποια parts τους στο 1ο επεισόδιο με τον Kano στο εργοστάσιο.

    Ίσως μας αποκαλυφθούν και άλλες λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύει ο Tancharoen να χειριστεί τη σειρά από εδώ και πέρα.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 7 & 8 review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top