F Hesher - FilmBoy Hesher - FilmBoy
  • Latest News

    Hesher

    Ας δούμε πώς σκέφτονται κάποιοι δημιουργοί. 

    Παίρνεις μια ήσυχη ταινία για ανθρώπους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τραύματα και τις τραγωδίες στη καθημερινή απλοική τους ζωή και της ρίχνεις μέσα έναν ψυχωτικό ροκά με τάσεις να ανατινάζει πράγματα. 

    Το αποτέλεσμα είναι το Hesher και δημιουργός του ο πρωτάρης Spencer Susser (σενάριο και σκηνοθεσία). 

    Η ταινία είναι λίγο παλιά καθώς προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Sundance του 2010, αλλά βρήκε πρόσφατα διανομή προφανώς εκμεταλευόμενη τη παρουσία της Οσκαρικής πια Natalie Portman, έστω κι αν ο ρόλος της είναι μικρός και έστω κι αν με την εμφάνισή της στο φιλμ μάλλον θα πρέπει να αποτρέψει η ίδια τους φανς της από το να τη δουν.

     Το Hesher ακολουθεί την ιστορία ενός μοναχικού αγοριού που μισεί τον κόσμο ονόματι T.J. (Devin Brochu, ο μικρός στο Rubber) και του πατέρα του Paul (Rainn Wilson, Super), οι οποίοι εξακολουθούν να ...



    ...θρηνούν το θάνατο της μητέρας του T.J. και σύζυγο του Paul. 

    Ο μικρός παρενοχλείται στο σχολείο από ένα άλλο παιδί στο σχολείο και γενικά δεν έχει ζωή. 

    Μια μέρα συναντά τον Hesher (Joseph Gordon-Levitt, Elektra Luxx), έναν τρελαμένο hard rock τύπο με μακρύ μαλλί, τατουάζ και γυμνό από πάνω, που έχει κάνει στάση ζωής το 'I don't give a fuck' για τα πάντα. 

    Ακολουθεί τον μικρό σπίτι του και αρχίζει να διαμένει εκεί χωρίς άδεια από κανέναν και γίνεται τύρανος αλλά και μέντορας του μικρού. 

    Κάποια στιγμή ο T.J. θα γνωρίσει τη Nicole (Natalie Portman, Thor) και θα γίνουν φίλοι αλλά σε όλη την υπόλοιπη ταινία βλέπουμε τον Hesher να τα βάζει με όλους και με όλα. 

    Παίζει ακόμη ο John Carroll Lynch (Paul), η Audrey Wasilewski (RED) και άλλοι. 

    Το Hesher σίγουρα δεν είναι τέλεια ταινία αφού οι κριτικές της συνολικά είναι μοιρασμένες. 

    Όπως αναφέρεται επίσημα, πρόθεση του σκηνοθέτη ήταν να διηγηθεί μια ιστορία για την αντιμετώπιση της απώλειας και την απογοήτευση, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ δακρύων και γέλιου με τη προσθήκη του χαρακτήρα του Gordon-Levitt. 

    Προσωπικά, τρέφω μια μεγάλη συμπάθεια στα ανεξάρτητα φιλμ και το ξέρετε, αλλά για το Hesher δε θα έκλαιγα κιόλας αν το έχανα. 

    Έστω κι αν παίζουν δύο από τους ηθοποιούς που συμπαθώ ιδιαίτερα (Portman, Gordon-Levitt). 

    Το Hesher έκανε πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες στις 13 Μαίου.


    Hesher trailer 2 by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Hesher Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top