F Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 12/5/2011 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 12/5/2011 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 12/5/2011

    Ένα καλό θρίλερ φαντασμάτων, μια αισθηματική κομεντί και ένα μανιφέστο για το Παλαιστινιακό είναι οι 3 σημαντικότερες ταινίες που ανοίγουν σήμερα στις αίθουσες. 

    Παγιδευμένη Ψυχή (Insidious) (7/10), του James Wan.

    Αν κουραστήκατε με αυτό που λένε ‘torture porn’ , το Insidious θα σας θυμίσει οτι μια αληθινή ταινία τρόμου δε χρειάζεται να είναι βίαιη και σκληρή και ότι κάποιες φορές τρομάζεις περισσότερο από τις σκιές στο σπίτι σου παρά σε ένα φανταστικό υπόγειο βασανιστηρίων.

    Ένα ζευγάρι (Patrick Wilson και Rose Byrne) και τα 3 παιδιά τους μετακομίζει σε ένα Βικτοριανό σπίτι αλλά τα προβλήματα αρχίζουν όταν ένα πρωινό, ο μικρότερος από τους γιους τους, ο Dalton (Ty Simpkins) ‘αρνείται’ να ξυπνήσει.

    Δεν είναι ακριβώς σε κώμα, αλλά οι γιατροί δεν μπορούν να τον ξυπνήσουν!


    Φιλίες και Έρωτες (Something Borrowed), του Luke Freenfield.

    Η Rachel (Ginnifer Goodwin) είναι χαριτωμένη αλλά όχι hot και η έλλειψη αυτοπεποίθησης την οδηγεί στο να αφήσει την όμορφη φίλη της Darcy (Kate Hudson) να της κλέψει τον γκόμενο, τον Dex (Colin Egglesfield).

    Έξι χρόνια αργότερα ο Dex και η Darcy ετοιμάζονται να παντρευτούν αλλά μετά από ένα πάρτι γενεθλίων, η Rachel κοιμάται με τον Dex.

    Αρχικά θα προσπαθήσουν να το δουν σαν ένα λάθος αλλά θα καταλάβουν ότι τρέφουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον, κανείς όμως δεν έχει το κουράγιο να αναβάλλει το γάμο και να ξεπεράσει τις ανασφάλειες του.


    Miral (4/10), του Julian Schnabel.
    Ένα καθαρά προπαγανδιστικό φιλμ υπέρ των Παλαιστινίων, με πολύ εντονότερα τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ από αυτά της μυθοπλασίας, ένα φιλμ που θα λειτουργούσε καλύτερα ως μινι τηλεοπτική σειρά.

    Το Miral λέει διάφορες ιστορίες γύρω από τα τελευταία 60 χρόνια της αμφιλεγόμενης διαμάχης, αρχίζοντας από την ίδρυση του Ισραήλ και τον Αραβο-Ισραηλινό πόλεμο του 1948.

    Στο τελευταίο μέρος της ταινίας εμφανίζεται η Miral (Freida Pinto) ως τρόφιμη του ορφανοτροφείου της Hind και πλέον ασκούμενη δασκάλα σε αστέγους πρόσφυγες.

    Ως ανήσυχο πνεύμα, πολιτικοποιείται και κάνει σχέση με τον αρχηγό της 1ης Intifada και πεισματάρη ακτιβιστή (Omar Metwally).


    Παίζονται ακόμη:



    Πέρα από το Νόμο (Hors La Loi), του Ρασίντ Μπουσαρέμπ.
    Γαλλοαλγερινή δραματική πολιτικοποιημένη περιπέτεια με 3 αδέλφια από την Αλγερία που θα βρεθούν στη μέση των βίαιων εξελίξεων της πατρίδας τους.

    Τα Παιδιά Ενός Άλλου Θεού (The Children of Diyarbakir), του Μιράζ Μπεζάρ.
    Τούρκικη κοινωνική ταινία.
    Αυτό αρκεί.

    Καλό Σινεμά.      
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 12/5/2011 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top