F Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 1 review - FilmBoy Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 1 review - FilmBoy
  • Latest News

    Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 1 review

    Γράφει ο Bustart.

    Στις 12 Απριλίου έκανε τελικά πρεμιέρα η web series που βασίζεται στη μυθολογία του Mortal Kombat, με τίτλο: Mortal Kombat: Legacy.  

    Αν θυμάστε καλά είχαμε αναφερθεί το Φεβρουάριο σε ένα εξαιρετικό short film που είχε σκάσει μύτη στο internet, το Mortal Kombat:Rebirth.

    Το συγκεκριμένο short film ήταν στην ουσία η προσπάθεια του σκηνοθέτη του, Kevin Tacharoen, να πείσει την Warner για ένα μελλοντικό reboot της κινηματογραφικής σειράς Mortal Kombat.

    Τελικά, κατάφερε να πάρει το πράσινο φως για μια web series 10 επεισοδίων (που τελικά έγιναν 9) σαν μικρού μήκους ταινίες, που θα αποτελούσαν μια ενιαία ιστορία.
    Όχι και άσχημα!

    Σήμερα λοιπόν (και κάθε εβδομάδα σε κάθε νέο επεισόδιο) θα σας παρουσιάσουμε ένα μίνι-review του 1ου επεισοδίου καθώς και όλα τα σχέδια που έχουν η Warner και ο Kevin Tacharoen για το μέλλον του franchise.

    Mortal Kombat: Legacy Web Series 


    Η σειρά, που μάλλον δεν θα αποτελεί και prequel του short film, θα ολοκληρωθεί σε εννιά 12λέπτα επεισόδια, με το πρώτο να κάνει πρεμιέρα στις 12 Απριλίου, μία εβδομάδα ακριβώς πριν τη κυκλοφορία του καινούργιου  video game 'Mortal Kombat'.

    Σε αντίθεση με τι είδαμε στο Rebirth, όπου ο βασικός πυρήνας του video game κρατήθηκε ίδιος, δηλαδή το περίφημο death tournament, στη σειρά θα δούμε και θα ανακαλύψουμε τις origins ιστορίες, όπως τουλάχιστον τις οραματίστηκε ο Tacharoen, πολύ βασικών χαρακτήρων του Mortal Kombat

    Sonya Blade (Jeri Ryan), Jax (Michael Jai White), Johnny Cage (Matt Mullins), Sub-Zero (Kevan Ohtsji), Kano (Darren Shahlavi) και άλλων.

    Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το μέλλον της σειράς (πάντως το1ο επεισόδιο έχει πάνω από 5.000.000 views στο επίσημο κανάλι του στο youtube),  ήδη κάποιες ιδέες περιτριγυρίζουν το μυαλό του Kevin Tacharoen και της Warner Bros. Premiere.

    Συγκεκριμένα το studio ήδη σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός DVD για τη σειρά, ενώ ο μεγάλος τους στόχος είναι να βρει και τηλεοπτική στέγη, κάτι που σχετίζεται άμεσα με την επιτυχία που θα έχει η σειρά στο internet.

    Από την πλευρά του ο Tacharoen, ο οποίος δήλωσε πως είναι δύσκολο να δούμε και 2η σαιζόν (τουλάχιστον στη μορφή web series), εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει τη σκηνοθεσία μιας κανονικής ταινίας.

    Κάτι τέτοιο, αν και φαίνεται ως φυσική συνέχεια της προσπάθειας αυτής, προς το παρόν δεν έχει πάρει την έγκριση της Warner, η οποία είναι πολύ προσεκτική, καθώς βλέπει πως από το πουθενά (στην κυριολεξία) μπορεί να βρεθεί με ένα δυνατό χαρτί στα χέρια της, χωρίς μάλιστα να της κοστίσει και πολλά.  


    Mortal Kombat: Legacy - Episode 1 review 

    Αρχικά να σας θυμίσουμε (ξανά) πως η προσέγγιση του Tacharoen, διαφέρει από αυτή του video game.

    Ο σκηνοθέτης προσπάθησε, από το short film, να φτιάξει έναν πιο ρεαλιστικό κόσμο, όπου οι περισσότεροι χαρακτήρες θα έχουν ανθρώπινη υπόσταση, κρατώντας φυσικά τη βίαιη φύση και το gore στοιχείο των video games.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του,
    «..προσπάθησα να κρατήσω μια ισορροπία ανάμεσα στο φανταστικό και μυστικιστικό κόσμου του Mortal Kombat με την ανθρώπινη πραγματικότητα, με τέτοιο τρόπο ώστε κανένας από τους δύο κόσμους να μη φαίνεται περιττός και αστείος..»

    Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν και επεισόδια στο βασίλειο του Netherrealm ή σε κάποια άλλη φανταστική περιοχή που θα δημιουργήσει ο σκηνοθέτης.

    Μάλιστα η παρακάτω εικόνα επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Tacharoen, πως πρόκειται για τις Mileena και Kitana, των οποίων η διαμάχη θα αποτελέσει μέρος των επόμενων επεισοδίων.  


    Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καταφέρει ο Tacharoen να συνδέσει την ιστορία όλης της σειράς.

    Αλλά ας γυρίσουμε στο 1ο επεισόδειο, το οποίο μας συστήνει τρεις χαρακτήρες του κόσμου του Mortal Kombat.

    Τους  Jax Briggs (Michael Jai White), Sonya Blade (Jeri Ryan), που τους είδαμε και στο Rebirth και τον Kano (Darren Shahlavi).

    Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς οι τρεις τους έχουν ...προηγούμενα από τα video games.

    Η ιστορία, που είναι φυσικά απλή - δε μπορείς να περιμένεις και πολλά μέσα σε 12 λεπτά - ξεκινάει σε ένα εργοστάσιο όπου ο Kano, αρχηγός του καρτέλ «Μαύρος Δράκος» μεταφέρει κλεμμένα ρομποτικά μέρη του Υπουργείου Αμύνης.  

    Η Sonya Blade, υπολοχαγός της ομάδας Swat καταφέρνει και ανακαλύπτει τον Kano, αλλά πιάνεται αιχμάλωτη.

    Οι Jax και Kurtis Stryker προσπαθούν να σώσουν τη Sonya και να πιάσουν ταυτόχρονα τον Kano, αλλά πέφτουν σε ενέδρα.
    Τη συνέχεια την καταλαβαίνετε!

    Το 1ο που σου κάνει εντύπωση, έχοντας δει βέβαια και το Rebirth, είναι ότι Tancharoen προσπαθεί να κρατήσει το σκοτεινό, βίαιο και realistic πνεύμα που χαρακτήριζε το short film.

    Τα καταφέρνει σχετικά καλά, αν και η έλλειψη χρόνου (μόλις 12 λεπτά ανά επεισόδιο, στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει και η ιστορία) στερεί τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

    Για παράδειγμα, θα μπορούσε να δείξει κάποια «βασανιστήρια» του Kano στην Sonya Blade όταν την πιάνει αιχμάλωτη, αλλά τότε μάλλον θα βλέπαμε μόνο αυτά!

    Όσον αναφορά τα εφέ και την παραγωγή γενικότερα, δε θυμίζει την “big budget” αίσθηση που σου έδινε το Rebirth.  


    Τα εφέ κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να εντυπωσιάζουν.
    Βέβαια μπορεί να πει κάποιος ότι κερδίζει η σειρά σε ρεαλισμο - αλλωστε αυτό που περιμένεις από μια σειρά που βασίζεται στο Mortal Kombat δεν είναι εφέ!

    Η αλήθεια είναι όμως, πως το 1ο αυτό επεισόδιο θύμισε περισσότερο μέρος από ταινία κατευθείαν για την τηλεόραση και το DVD.

    Όσον αφορά την κινηματογράφηση, δε ξεφεύγει από τα συνηθισμένα των Β-action movies.

    Για 1ο επεισόδιο το βρίσκω δικαιολογημένο, αν και θα ήθελα να δω τον Tacharoen να εκμεταλλεύεται το setting του Mortal Kombat και να μη μείνει μόνο σε slow motion και zoom – in πλάνα.

    Η χορογραφία πάντως των πολεμικών σκηνών, για web based σειρά, ήταν πολύ καλή, όπως και στο Rebirth.

    Μπορεί να μην έδινε αυτή τη βίαιη αίσθηση που θέλουν οι fans του Mortal Kombat (με την υπόσχεση πάντως πως στη συνέχεια θα υπάρξει “very bad blood”) αλλά ήταν καλύτερη από πολλές ταινίες με μεγαλύτερα budget.

    Ειδικά σε αυτό το κομμάτι, από τη στιγμή που θα μπει και το στοιχείο της βίας, νομίζω πως η σειρά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

    Οι ερμηνείες των 3 πρωταγωνιστών, έστω στα λίγα αυτά λεπτά που τους είδαμε, μπορώ να πω πως πρέπει να δουλευτούν περισσότερο.

    Καταλαβαίνω πως με 4-5 λεπτά συμμετοχής και με 10 ατάκες δεν μπορείς να αναπτύξεις κάποιον χαρακτήρα, αλλά περιμένω τουλάχιστον να με κάνουν να νοιώσω πως παρακολουθώ πράγματι μια σειρά Mortal Kombat.

    Καλύτερος όλων ο Michael Jai White ως Jax Briggs, ενώ η Jeri Ryan, εν αντιθέσει με το short film, εδώ σε πείθει σχεδόν καθόλου.

    Ίσως ο πολύ περιορισμένος χρόνος της, ίσως το γεγονός ότι με τη στολή των Swat δείχνει μεγάλη και παραδόξως άσχημη για action ρόλο, είναι πάντως εκτός κλίματος προς το παρόν.

    Περιμένω φυσικά στα επόμενα επεισόδια να έχει μεγαλύτερο ρόλο για να μπορέσει να αναπτύξει καλύτερα το ρόλο της Sonya Blade καλύτερα.  


    Όσο για τον Darren Shahlavi ως Kano, σίγουρα δεν έδειξε ικανός για να κάνει fatality(!), άλλωστε και η σκηνή που παλεύει με τον Jax ήταν μικρή σε διάρκεια.
    Και εδώ ελπίζω, καθώς θα προχωράει και η ιστορία, να μας δείξει περισσότερα.

    Γενικά το 1ο επεισόδιο μπορεί να μην ενθουσίασε όπως το short film, αλλά εδώ μιλάμε για σειρά 9 επεισοδίων, συνολικής διάρκειας περίπου 2 ωρών, που θα κριθεί στο σύνολο της και σε τομείς, όπως σενάριο και πλοκή, που σε ένα short film δύσκολα δίνεις την ίδια σημασία.

    Με καλύτερους διαλόγους και ερμηνείες, και με την προϋπόθεση πως ο Tancharoen  θα μπορέσει να εκπληρώσει τις προσδοκίες που ίδιος δημιούργησε με το Rebirth, νομίζω πως τα επόμενα επεισόδια θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

    Αν θα πρέπει να βάλω βαθμολογία νομίζω πως ένα 6 -7 θα ταίριαζε στην περίπτωση.

    Θα το ξεχνούσα παραλίγο.
    Η σειρά είναι φυσικά δωρεάν και το κάθε επεισόδιο θα προβάλλεται πρώτα στο κανάλι του Machinima στο YouTube.
    Δείτε το!

    Teases 


    Στην εναρκτήρια σκηνή του επεισοδίου βλέπουμε ρομποτικές μάσκες παρόμοιες με αυτές των χαρακτήρων Cyrax και Sector.
    Ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση αν θα εμφανιστούν στη σειρά.

    Στη 1η σκηνή του Kano, όπου μιλάει με ένα εργάτη του, αυτός του δείχνει ένα μηχανικό εξάρτημα - όπλο που μοιάζει με μάτι.
    Σήμα κατατεθέν του Kano στα video games.
    Πιθανολογώ, πως μετά την έκρηξη στο τέλος του επεισοδίου, ο Kano θα το χρησιμοποιήσει.

    Κάτι αντίστοιχο φαντάζομαι και για τον Jax, ότι θα αναγκαστεί λόγω της έκρηξης να βάλει τα μηχανικά εξαρτήματα στα χέρια του.

    Τέλος δείτε και τις πρώτες εικόνες του Sub Zero και Baraka που αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους σε επόμενα επεισόδια.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Web Series: Mortal Kombat Legacy - Episode 1 review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top