F GAMER - FilmBoy GAMER - FilmBoy
  • Latest News

    GAMER


    **********   6/10
    Μετά από αρκετή καθυστέρηση εξ’αιτιας του Rating Administration τη MPAA (όπως μαθαίνω από φίλους), καθώς τα γυρίσματα έχουν τελειώσει ενάμιση χρόνο πριν, το Gamer έρχεται το Σεπτέμβρη σχεδόν ταυτόχρονα με την Αμερική σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στη χώρα μας.

    Πολύ καιρό τώρα δημιουργήθηκε ενα buzzing για το φιλμ, αλλά δε ξέρω από ποιους. Από φανς μιας ταινίας που δεν είχε trailer μέχρι πρόσφατα; Η μήπως από φανς ενός videogame που έγινε ταινία; 
    Αυτό το τελευταίο σίγουρα δεν ισχύει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει κανένα videogame.

    Ίσως αυτή η πρωτοτυπία να εξιτάρει και όλους όσους περιμένουν με αγωνία τη πρεμιέρα, πριν καν κυκλοφορήσουν κριτικές και πριν καλά καλά δούμε το trailer (το οποίο μόλις βγήκε, κέρδισε και βραβείο!).

    Πρέπει να δώσω πάντως ένα credit στους συντελεστές για τις καινούργιες και παράξενες ιδέες τους. Ο Mark Neveldine και ο Mark Taylor είναι αυτοί που σκέφτηκαν τη παράξενη ιδέα της επαναφορτιζόμενης καρδιάς...και έκαναν τις αηδίες Cranc και Cranc: High Voltage.
    Τώρα, σκέφτηκαν κόντρα στο ρεύμα και έφτιαξαν μια ταινία για ένα παιχνίδι, χωρίς να υπάρξει παιχνίδι.

    Όπως μας εξηγεί ένα talk show (που παρουσιάζει η Kyra Sedgwick από το σίριαλ Closer) στην αρχή της ταινίας αλλά στο μακρινό μέλλον, υπάρχει ένα παιχνίδι που λέγεται Slayers και που ο gamer ελέγχει πραγματικούς ανθρώπους, οι οποίοι τυγχάνει να είναι ισοβίτες.
    Σ’αυτο το shootemup, οι χαρακτήρες σκοτώνουν και σκοτώνονται στ’αληθεια, ελεγχόμενοι όμως απο τους παίχτες, με τη βοήθεια κάποιου νανοτσιπ.

    Πρωταγωνιστής είναι ο Gerard Butler που, μετά το Λεωνίδα στους 300 και κάνοντας και μια στάση στην ερωτική κομεντί (The Ugly Truth), προαλείφεται σαν νέος Bruce Willis. Είναι νωρίς να πούμε αν αντέξει τέτοιο βάρος.
    Μαζί του ο John Leguizamo και η Alison Lohman, την οποία εκτός από το Drag me To Hell (που το έκαψε μόνη της με δηλώσεις όπως ‘εμένα δε μ’αρεσουν τα θρίλερ, τα θεωρώ ανόητα!’)ίσως να τη θυμάστε σαν το μικρό κοριτσάκι δίπλα στον Kevin Spacey στο Matchstick Men.   

    Από κάποιους που παρακολουθήσαν κάποια test screenings τον Οκτώβρη, ακούω ότι είναι διαφορετική από το Cranc, (...ευτυχώς) με μεγαλύτερες και καλύτερες εκρήξεις, με πλάνα από ανοιχτές γωνίες και με στόρι ακόμα πιο τρελαμένο.   

    Σε παγκόσμια πρεμιέρα (λόγω Πέμπτης) θα το δούμε στην Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου από την Odeon.

    Πατήστε το play!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: GAMER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top