F THE HOUSE OF THE DEVIL - FilmBoy THE HOUSE OF THE DEVIL - FilmBoy
  • Latest News

    THE HOUSE OF THE DEVIL


    Η αλήθεια είναι ότι κρατάω με τα δόντια τον paparazzi να μην μου κάνει το blog ...’love house’, αν και δε νομίζω να αποφύγω το τρέξιμο για να βρω έναν host file server με μεγάλες ανοχές μιας και το Photobucket μου άρχισε καμπανάκια για terms of use και τέτοια.  

    Την ημέρα που έκανε πρεμιέρα παγκοσμίως ο Michael Jackson υπήρξαν 3 αίθουσες στην Αμερική που του γύρισαν τη πλάτη.
    Το The House Of The Devil κέρδισε μια μικρή διανομή, αφού πρώτα ήταν διαθέσιμο από την 1η Οκτώβρη στα Video On Demand, και μετά τις πολύ καλές κριτικές που έλαβε σε όσα φεστιβάλ προβλήθηκε αλλά και αφού πήρε δυο βραβεία στο ScreamFest μια βδομάδα πριν. 

    Νεαρή άφραγκη φοιτήτρια βρίσκει δουλειά ως babysitter σε ανατριχιαστικό σπίτι ηλικιωμένων χωρίς μωρό, για να ανακαλύψει ότι έχει επιλεχθεί για διαφορετικούς – διαβολικούς λόγους.

    Α, το’χω δει’ θα πείτε αμέσως.
    Έτσι απαξιωτικα σκέφτηκα κι εγώ μέχρι να δω ότι τα φεστιβάλ αγάπησαν το φιλμ και ότι οι κριτικές είναι συντριπτικά καλές. 

    Η αποδοχή της ταινίας ήταν τόσο μεγάλη που ξεχάστηκε εντελώς η επόμενη δουλειά του σκηνοθέτη Ti West, το sequel του Cabin Fever, το οποίο είχε και μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά τελικά δε βρήκε καν διανομή. 

    Ένας φόρος τιμής στις ταινίες τρόμου του 70’s όπως ορθώς καταλάβατε και από το ρετρό ποστερ, με πρωταγωνίστρια την νεοεμφανιζόμενη ‘μοντέλα’ Jocelin Donahue και cult φιγούρες από άλλες τρόμου ταινίες όπως ο Tom Nooman και η Mary Woronov.


    Photo Gallery


    Προς τιμήν του, ο Ti West (σεναριο και σκηνοθεσια) δεν ενδιαφέρεται για φτηνά τρομάγματα και splatter αλλά για την ένταση που προσφέρει το ίδιο το σπίτι, ντυμένο με μια ατμοσφαιρική μουσική.
    Μεγάλης διάρκειας πλάνα, στατικές λήψεις σε μεγάλα άδεια δωμάτια, παράξενες γωνίες ...η σκηνοθεσία παραπέμπει περισσότερο σε καλλιτεχνική ταινία παρά ένα φιλμ τρόμου της σειράς.
    Το όραμα του είναι ευδιάκριτο. 

    Αυτά λέει το FearNet αν και κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι αρκετά αργό, αλλά είναι νομίζω αρκετό για να μας κάνει να δούμε τη ταινία.
    Σε άλλη περίπτωση θα προσπέρναγα.
    Ίσως δεν είναι για όλα τα γούστα των horror fans αλλά ...who cares? 

    Έκανε πρεμιέρα για λίγες μέρες μόνο στις 30 Οκτωβρίου στην Αμερική.
    Στην Ελλάδα δε νομίζω ότι έχετε συνηθίσει σε τέτοιες εκπλήξεις από τις εταιρείες. Γι’αυτό...ξέρετε. 

    Παρτε μια γευση απο τη ταινια στη Photo Gallery επανω, με 9 φωτογραφιες απο τη ταινια και 6 εναλλακτικα ποστερ.


    Δείτε το trailer.   
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE HOUSE OF THE DEVIL Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top