F From Prada To Nada - FilmBoy From Prada To Nada - FilmBoy
  • Latest News

    From Prada To Nada

    Το marketing της ταινίας From Prada To Nada χαρακτηρίζει το φιλμ ως comedy, drama, romance και θα ήθελε να πιστέψουμε ότι θα δούμε κάτι σαν το Devil Wears Prada, κρίνοντας από τον τίτλο του, ή έστω κάτι παρόμοιο με το τελευταίο καλό Μεξικάνικο φιλμ, το Amores Perros του Alejandro Gonzalez Inarritu.

    Δυστυχώς, οι τρεις(!) σεναριογράφοι που ασχολήθηκαν δεν καταφέρνουν τίποτα από τα δύο από πλευράς ποιότητας αν πιστέψουμε τις κακές κριτικές.

    Στο στόρι του From Prada To Nada πολλοί θα αναγνωρίσουν το βιβλίο 'Sense and Sensibility' της Jane Austen σε latin έκδοση και θα έχετε δίκιο αφού είναι εντελώς αφηρημένα βασισμένο σε αυτό.

    Το πρωταγωνιστικό γυναικείο δίδυμο Camilla Belle (περισσότερο γνωστή για τη σχέση της με έναν από τους Jonas Brothers παρά από τη καριέρα της ως ηθοποιού) και Alexa Vega (πρώην Spy Kid) φαίνεται από το trailer εντελώς αταίριαστο αλλά κρατάω μια επιφύλαξη.

    Όταν οι δυο πλούσιες και κακομαθημένες αδελφές (Vega και Belle) χάνουν ξαφνικά τον πατέρα τους, ο κόσμος τους αναποδογυρίζει.

    Μαθαίνουν ότι έχουν χρεοκοπήσει και ότι έχουν αδερφό (Pablo Cruz), ο οποίος καταλήγει να ...




    ...πάρει το σπίτι και όλη τη περιουσία τους.

    Η γυναίκα του (April Bowldy) αποδεικνύεται πολύ σκύλα και τις πετάει έξω από το σπίτι, λίγες ημέρες μετά τη κηδεία του πατέρα τους.

    Χωρίς να έχουν πολλές επιλογές – αφού η μητέρα τους έχει πεθάνει – αναγκάζονται να αφήσουν το αγαπημένο τους Beverly Hills και να μείνουν στους άλλους συγγενείς, στο ...Ανατολικό Los Angeles.

    Μια διευκρίνηση που χρειάζεται εδώ είναι ότι μιλάμε για την Astoria του LA μόνο που, αντί για Έλληνες ζουν Μεξικάνοι.
    Ναι, μια μεξικάνικη συνοικία. 


    Η μια αδελφή (Vega) είναι εντελώς έξω από τα νερά της και θα κάνει το παν για να ξαναγυρίσει στο Beverly Hills.

    Η άλλη (Belle) είναι και η πιο σοβαρή, καλοδέχεται την επιστροφή στις ρίζες της και ξέρει ότι πρέπει να κάνουν θυσίες αν θέλουν να ξαναπατήσουν στα πόδια τους.

    Ξέχασα και τον γείτονα τους (Wilmer Valderama) που εκ πρώτης μπορείς εύκολα να τον περάσεις για αρχηγό συμμορίας αλλά που το φλερτ με τις κοπέλες δείχνει ότι ...κατά βάθος είναι καλό παιδί.

    Σκηνοθετεί κάποιος Angel Gracia.

    Ξέροντας το στόρι, καταλαβαίνω ότι η ταινία είναι γεμάτη από ρατσιστικού περιεχομένου αστεία, με τους μεξικάνους να παρουσιάζονται σχεδόν ως απολίτιστοι αλλά με καλή καρδιά.

    Μια ταινία που άργησε πολύ να βρει διανομή καθώς τα γυρίσματα έγιναν στα τέλη του 2009 δε προβλήθηκε μάλιστα σε κανένα φεστιβάλ, αλλά τελικά έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 28 Ιανουαρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: From Prada To Nada Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top