F Ο Chris Evans μιλάει για το Captain America κι ο Red Skull αποκαλύπτεται - FilmBoy Ο Chris Evans μιλάει για το Captain America κι ο Red Skull αποκαλύπτεται - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Chris Evans μιλάει για το Captain America κι ο Red Skull αποκαλύπτεται

    Γράφει ο Bustart.

    Άτιμη ίωση.
    Με κράτησε στο κρεβάτι όλη τη βδομάδα.
    Και με πυρετό μάλιστα!
    Κι αντί να μου πει περαστικά ο Κωνσταντίνος, μου «έκλεψε» και τα άρθρα!

    Βέβαια να'ναι καλά που βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί και με τα «δικά» μου θέματα και έτσι καταφέραμε να σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τα νέα trailer.

    Πολύ σημαντική λοιπόν η προηγούμενη εβδομάδα με τα νέα trailers των πολύ-αναμενόμενων ταινιών μας.   


    Δυστυχώς, δε μπόρεσα να είμαι “in time” για να τα σχολιάσουμε εγκαίρως, αλλά θα βρω την ευκαιρία να αναφερθώ σε αυτά μέσα από τα επόμενα post.

    Στο post για το TV trailer του Captain America, σας ανέφερε ο Κωνσταντίνος και για την 1η «εμφάνιση» του Red Skull.

    Από τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα ταινία μας είχαν «διαβεβαιώσει» πως η έκδοση του “The Red Skull” θα είναι αρκούντως τρομακτική και «κακή», κι από το tv trailer και την παρακάτω φωτογραφία μάλλον βρίσκονται ...




    ...σε πολύ καλό δρόμο.

    Ίσως δούμε (και σε συνδυασμό με την ποιότητα του Hugo Weaving ως ηθοποιού) έναν από τους καλύτερους villain μέχρι τώρα.

    Το 2ο ενδιαφέρον στοιχείο από τις παρακάτω φωτογραφίες είναι ότι ο Hugo Weaving/Johann Schmidt βγάζει από το κεφάλι του μια μάσκα για να αποκαλύψει τον “Red Skull” εαυτό του.

    Άραγε θα δούμε στο περισσότερο κινηματογραφικό χρόνο τον Hugo Weaving ως Johann Schmidt και ίσως προς το τέλος θα αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του Schmidt, ανεβάζοντας και την ένταση;

    Περιμένουμε να μας αποκαλυφθούν πιο πολλά στο επόμενο trailer. 


    Η θετική έκπληξη όμως μέχρι τώρα είναι ο Chris Evans ως Steve Rogers / Captain America.

    Όταν το πρωτοδιάβασα ποιος θα παίξει το ρόλο του Cap είπα:
    «Τα πιάσαμε τα λεφτά μας».

    Λίγο η αποκαρδιωτική (στο σύνολο της) ταινία με τους Fantastic Four (και η συνέχεια της), λίγο το αστείο της φάτσας του (δείτε για παράδειγμα το ρόλο του στη καλούτσικη comic based ταινία The Losers), δεν ήθελε και πολύ για να απογοητευτώ, ειδικά όταν μιλάμε για τον Cap, που κάθε άλλο παρά «αστείος» είναι ο χαρακτήρας του.

    Αλλά - και ευτυχώς δηλαδή - με κάθε νέα photo από τη ταινία ο Chris κέρδιζε πόντους.
    Και με το μικρό trailer νομίζω κέρδισε και καινούργιους «φίλους»!  

    Είναι απόλυτα κατανοητό και λογικό, οι φίλοι των comic να είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί και να «ξεψαχνίζουν» και τη παραμικρή λεπτομέρεια όταν πρόκειται για τον αγαπημένο τους ήρωα που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

    Και ναι, όλοι οι fan θέλουν να δουν τον αγαπημένο ήρωα τους στη δικιά του αλά «Batman του Nolan» ταινία και όχι σε κάποια μέτρια ταινία.

    Ο Chris Evans, σε πρόσφατη συνέντευξη του, δήλωσε πως είχε πλήρη επίγνωση για τον τρόπο που σκέφτονται οι fans των comic books και ειδικότερα για την – λιγότερο -  αρνητική στάση που είχαν προς το πρόσωπο του.

    Αναφέρθηκε επίσης στο πόσο δύσκολο είναι να μεταφέρει κάποιος το χαρακτήρα του Captain America από τις σελίδες ενός comic στο πανί διατηρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον χαρακτήρα και ταυτόχρονα να προσθέσει και κάτι καινούργιο στη μυθολογία του ήρωα.


    «Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πως όλα αυτά γίνονται πρωτίστως για τους fan.
    Και πως αν δεν αγκαλιάσουν το τελικό αποτέλεσμα τότε έχεις χάσει το στόχο σου…
    Προσπαθείς να κατανοήσεις την «ιστορία» του ήρωα μέσα από τα comics αλλά θα πρέπει να βάλεις και κάτι από τον εαυτό σου σε αυτό, να φέρεις κάτι φρέσκο.
    Άλλωστε πρόκειται για μια origin ιστορία.»

    Και συνεχίζει:

    «Είδα πως τα περισσότερα comic books του Captain America εξιστορούν ιστορίες αφού ήδη έχει γίνει ο Captain, οπότε έπρεπε να πάρουμε ως ένα βαθμό κάποια «ελευθερία» από τα βιβλία για να συμπληρώσουμε το παζλ της ιστορίας του.
    Αλλά πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις κατανοήσει το χαρακτήρα και τι συμβολίζει αυτός.
    Δεν αρκεί απλά να ντυθείς στα κόκκινα, άσπρα και μπλε και να πάρεις μια ασπίδα.»


    «Παιδευτήκαμε πάρα πολύ με τα σενάριο, το δουλέψαμε πάρα πολύ.
    Και μετά τις πρώτες καλές σκηνές που γυρίσαμε, συνειδητοποίησα πως άρχισα να καταλαβαίνω τον χαρακτήρα, να νοιώθω σαν τον Steve Rogers» .


    Θα συμφωνήσετε πως τα λόγια του Evans αποπνέουν έναν σεβασμό προς τον original χαρακτήρα, και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το τελικό αποτέλεσμα.

    Αλλά, επειδή παντού υπάρχει ένα αλλά, υπάρχει μια μικρή λέξη-κλειδί στη συνέντευξη του.
    «…οπότε έπρεπε να πάρουμε ως ένα βαθμό κάποια «ελευθερία» από τα βιβλία για να συμπληρώσουμε το παζλ της ιστορίας του».

    Είναι αυτή η «ελευθερία» που θα κρίνει πολλά πιστεύω.
    Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με ένα άλλο origin, το Wolverine: Origins, και με τις «ελευθερίες» που πήραν παραγωγοί και σκηνοθέτες είδαμε σε τι αποτέλεσμα οδήγησε!!!
    Μέχρι και τον Deadpool μουγγό τον είχαν κάνει!
    Ελπίζω να μη γίνουν τέτοιες «θυσίες» προς χάριν μια πιο «εύκολης» και πιο blocbuster ταινίας.

    Εσείς τι πιστεύετε;
    Πρέπει να αποκλίνουν από τα comic books οι εκάστοτε σκηνοθέτες και σεναριογράφοι,  στη προσπάθεια τους να μας παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό (π.χ το καινούργιο X-Men) ή πρέπει να μένουν πιστοί στα comic books (π.χ το Watchmen);
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Chris Evans μιλάει για το Captain America κι ο Red Skull αποκαλύπτεται Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top