F Πρώτες εικόνες και τί ξέρουμε ως τώρα για το Captain America: The First Avenger - FilmBoy Πρώτες εικόνες και τί ξέρουμε ως τώρα για το Captain America: The First Avenger - FilmBoy
  • Latest News

    Πρώτες εικόνες και τί ξέρουμε ως τώρα για το Captain America: The First Avenger

    Γράφει ο Bustart.

    Δε χρειάζονται συστάσεις νομίζω για τον Captain America, έναν από τους πιο γνωστούς superhero της Marvel (υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει πάνω από 210 εκατομμύρια comics!).

    Ο εθνικός ήρωας της Αμερικής θα «χτυπήσει» στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Ιουλίου 2011 και ήδη αρκετές πληροφορίες έχουν διαρρεύσει στο internet.
     
    Ας συνοψίσουμε λοιπόν τι ξέρουμε μέχρι τώρα:

    -Η ταινία θα λαμβάνει χώρα σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου (όπου υπήρξε στρατιώτης των Η.Π.Α. ο Steve Rogers
    / Captain America τον οποίο υποδύεται ο Chris Evans).

    -Η Νέμεσις του, ο Red Skull (θα τον υποδυθεί ο ηθοποιός Hugo Weaving) θα είναι ο villain της ταινίας, ενώ ο Arnim Zola (o Toby Jones στο ρόλο) θα είναι ο δευτερεύον villain.

    -O βοηθός partner του Captain America, Bucky (Sebastian Stan) και το αίσθημα του Cap, Peggy Carter, θα είναι στη ταινία.

    -Οι “The Howling Commandos” θα είναι μια διεθνή ομάδα ποδοσφαίρου στρατιωτών, με τους οποίους ο Captain America συνεργάζεται.

    -Ο Red Skull θα έχει στη κατοχή του ένα “comic cube”, που θα τον βοηθήσει στο να επιτύχει τα σχέδια του (να κυριαρχήσει στο κόσμο και να σκοτώσει τον Captain America, δηλαδή!).

    -Επίσης, η τρομοκρατική οργάνωση “Hydra” θα έχει σημαντικό ρόλο στη ταινία.

    Το πιο σημαντικό πάντως στοιχείο της ταινίας που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ...




    ...στην ουσία θα αποτελέσει το (αυθεντικό) origin του Captain America, οδηγώντας έτσι την ιστορία για να ακολουθήσει η ταινία “The Avengers”.

    Στους οποίους Avengers να μη ξεχνάμε ότι είναι ο αρχηγός τους.
    Πως ακριβώς έχει η ιστορία όμως;

    Οι Avengers (Iron Man, Thor, Hulk, Ant-Man και The Wasp) τον ανακαλύπτουν στην Ανταρκτική, δεκαετίες μετά το τέλος του 2ου Π.Π. παγωμένο σε μπλοκ από πάγο.

    Αφού επανέλθει (με μια καλή απόψυξη), δέχεται τη θέση που του προσφέρουν στην ομάδα των Avengers, στην οποία τελικά θα γίνει και ο αρχηγός της.

    Κι αυτό ακριβώς το origin η Marvel θα το διατηρήσει και στη ταινία “The First Avenger” συνδέοντας την έτσι σεναριακά με την επόμενη ταινία “The Avengers”.  


    Μάλιστα, σύμφωνα με Entertainment Weekly, η αρχική και τελικά σκηνή της ταινίας θα είναι με τον Captain America παγωμένο στην Ανταρκτική, με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά το 2ο Π.Π., να αποτελούν το ενδιάμεσο κομμάτι της ταινίας.  

    Σίγουρα η επιλογή αυτή της Marvel να διατηρήσει το αρχικό origin του ήρωα, χωρίς άλλες περίεργες ιστορίες να διαδραματίζονται (βλέπε Wolverine), και να τη συνδέσει άμεσα με την επόμενη ταινία των Avengers, είναι πέρα για πέρα (κι ακόμα πιο πέρα) σωστή επιλογή.

    Άλλωστε ο Captain America, είναι από τους πιο γνωστούς superhero και οι πάρα πολλοί fans του περιμένουν με ανυπομονησία τη επικείμενη μεταφορά του στους κινηματογράφους ...και δε θα ήθελε η Marvel να τους στεναχωρήσει ένεκα και της συνέχειας που ακολουθεί.

    Τέλος, το Entertainment Weekly έδωσε και μερικές ακόμα πληροφορίες σχετικά με την ταινία:

    Όπως λένε οι φήμες, η κλασική στολή του Captain America από τα comics (αυτή με τα φτερά) θα κάνει την εμφάνιση της στη ταινία σε μια σκηνή, αλλά η στολή που τελικά θα χρησιμοποιήσει θα μοιάζει πιο πολύ με τη στολή που φοράει στα σύγχρονα comics.

    Την οποία στολή θα του τη φτιάξει ο Howard Stark.
    Ναι, είναι ο πατέρας του Tony – Iron Man – Stark!

    To cosmic cube του Red Skull, (ο οποίος είναι και το δεξί χέρι του Hitler) θα είναι γνωστό με το όνομα “The Tesseract”.

    Στη συνέχεια θα δείτε και μερικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη ταινία. 


    TRIVIA
    Το ξέρατε ότι έχει υπάρξει κι άλλη ταινία με τον Captain America?
    Όχι;
    Τώρα το ξέρετε, και επειδή δε θα αντέξετε να τη δείτε, ορίστε μερικές πληροφορίες (έτσι για το εγκυκλοπαιδικό της ιστορίας):

    Με εταιρεία παραγωγής την 21st Century Film Corporation, τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 1989 με σκηνοθέτη τον Albert Pyun και τελείωσαν το 1990 (με τον ίδιο σκηνοθέτη).

    Η ταινία αρχικά προοριζόταν για να βγει στους κινηματογράφους (μάλιστα υπήρχε ένα teaser trailer στο 1ο Batman (1989), αλλά μετά από αρκετές αναβολές, βγήκε απευθείας σε VHS και στην καλωδιακή τηλεόραση των HΠΑ το καλοκαίρι του 1992.

    Η ιστορία είναι αρκετά πιστή σε αυτή των comic, με εξαίρεση ότι ο Red Skull είναι Ιταλός κι όχι Γερμανός αν και δούλεψε και εδώ για τους Ναζί.

    Ενώ δεν έμεινε ποτέ σε κατάσταση “Suspended animation” και όσα χρόνια έμεινε παγωμένος ο Captain America, αυτός έγινε αρχηγός ενός πανίσχυρου συνδικάτου του εγκλήματος.

    Από την άλλη, τον Steve Rogers τον βρήκαν επιστήμονες στην Ανταρκτική και φυσικά όχι οι Avengers!

    Η ταινία εξελίσσεται σε μια διαμάχη μεταξύ του Captain America και του Red Skull, όταν ο τελευταίος απαγάγει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω (προφανώς δεν έχω δει τα ταινία), αλλά μπορείτε να βρείτε ένα απολαυστικό review εδώ!









    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πρώτες εικόνες και τί ξέρουμε ως τώρα για το Captain America: The First Avenger Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top