F Remake Originals: Γυναίκα Μόνη Ψάχνει - Single White Female (1992) - FilmBoy Remake Originals: Γυναίκα Μόνη Ψάχνει - Single White Female (1992) - FilmBoy
  • Latest News

    Remake Originals: Γυναίκα Μόνη Ψάχνει - Single White Female (1992)

    Η ταινία στην οποία βασίστηκε ο Sonny Mallhi για να γράψει το σενάριο του The Roommate δεν ήταν άλλη από το Single White Female του Barbet Schroeder παραγωγής 1992, ή αλλιώς Νέα Γυναίκα, Μόνη, Ψάχνει. 

    Δεν λέω ξεκάθαρα ότι πρόκειται για remake – αν και το imdb αυτό λέει – γιατί οι συντελεστές το αρνούνται. 

    Το The Roommate δεν το έχω δει ακόμα και χρειάστηκα και ένα φρεσκάρισμα για το Single White Female καθώς πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που το είδα. 

    Δεν το λες και ταινία που σου μένει στο μυαλό... 

    Το πιο σημαντικό στοιχείο για το οποίο ίσως θα έπρεπε να τη θυμάμαι είναι η παρουσία δυο ελπιδοφόρων νεαρών ηθοποιών τότε, που έκαναν τις πρώτες εντυπώσεις στο Hollywood και που, δυστυχώς για αυτές, δεν έκαναν τη καριέρα που ήθελαν ή που περίμεναν κάποιοι από αυτές. 

    Μιλάω για τη Bridget Fonda και τη Jennifer Jason Leigh και, αν και για τη δεύτερη θα έλεγα ότι δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία, για την πρώτη νομίζω ότι το οικογενειακό της δέντρο περίμενε περισσότερα από κείνη. 

    Βλέπετε, στην οικογένεια όπου μεγάλωσε η Bridget Fonda υπήρχαν 4 Oscar και δεκάδες άλλα βραβεία από ιστορικούς ηθοποιούς, όπως τον πατέρα της Peter Fonda και τη θεία της Jane Fonda. 

    Αυτή η ταινία πάντως θα έπρεπε ...



    ...να είναι στα highlights μιας καριέρας που, ενώ δεν τελείωσε ακόμη για καμία από τις δυο, σίγουρα δεν έχει και τρομερές στιγμές για να θυμάσαι. 

    Το Single White Female βασίστηκε στο βιβλίο του John Lutz και αφορά μια γυναίκα, την Άλισον (Fonda) που μένει στη Νέα Υόρκη και, μετά το χωρισμό με τον γκόμενο (Steven Weber), βάζει αγγελία για να μοιραστεί το διαμέρισμα της με μια συγκάτοικο – φυσικά στο The Roommate έχουμε το πιο νεανικό college room.  

    Η επιλογή της από μια σειρά αλλοπρόσαλλων υποψηφίων, είναι η Χέντρα (Leigh), και πραγματικά αποδεικνύεται κακή επιλογή. 

    Η νέα συγκάτοικος εξελίσσεται σε μανιοκαταθλιπτική αντίζηλος με κόμπλεξ κατωτερότητας και, σταδιακά, σκοτώνει όλους όσους είναι στη ζωή της Αλισον. 

    Ένα μέτριο προς καλό θριλεράκι με εντελώς διαφορετικό ρυθμό το πρώτο μισό από το δεύτερο και πολύ μα πολύ γυμνό! 

    Τουλάχιστον 5-6 φορές τα στήθη της Jennifer Jason Leigh φαίνονται φάτσα κάρτα στην οθόνη και άλλες 2-3 τα οπίσθια της Bridget Fonda (φαίνεται η καθεμία επέλεξε τα σημεία που είναι τα καλύτερα της, με τη Leigh να ...έχει λάθος επιλογή). 

    Γενικά όλη η ταινία είναι εμφανώς sexy, από τις κοντές φούστες των πρωταγωνιστριών μέχρι και κάποιες υπόνοιες αυνανισμού και ομοφυλοφιλικών τάσεων – πολύ καλυμμένες οι δεύτερες γιατί βρισκόμαστε στο 1992, μην το ξεχνάτε). 

    Στο τέλος γίνεται ένας χαμός με την ψυχωτική Χεντρα να θέλει ή να σκοτώσει την Αλισον ή να φύγουν μαζί σε εξωτικά μέρη και ναι, το τέλος έχει την ένταση που περίμενες σε όλη τη ταινία. 

    Στο φρεσκάρισμα που έκανα βλέποντας τη ταινία ξανά, μου έκανε τρομερή εντύπωση η έντονη παρουσία ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μέγεθος βαλίτσας και από τις πρώτες συστάσεις του Internet στο σινεφίλ κοινό της Αμερικής. 

    Ψάχνοντας, βρήκα οτι η Αλισον χρησιμοποιέι έναν Apple Macintosh II/IIx και έναν II/si στο γραφείο και τον φορητό Outbound Laptop, έναν κλώνο του Mac Portable.

    Μόλις 1 χρόνο μετά την εμφάνιση του www’ το 1991, και η ηρωίδα Αλισον προσπαθεί να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια σε περιβάλλον Dos! 

    Αλλά και η δουλειά της Αλισον έχει σχέση με τους υπολογιστές, καθώς πουλάει σε μια εταιρεία ένα πρόγραμμα μόδας και προσφέρει υποστήριξη μέσω πληρωμής (μάλιστα, ενθαρρύνει το αφεντικό της να το εξαπλώσει στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο αν είναι ευχαριστημένος από το πρόγραμμα). 

    Φαντάζεστε πώς θα μας φαίνονταν όλα αυτά στο Ελλάδα; 

    Το Single White Female απέκτησε sequel 13 χρόνια μετά, το SWF 2: The Psycho που βγήκε κατευθείαν σε DVD και η πρώτη επίσημη προσπάθεια για remake έγινε από την Ινδία με το Appartment το 2010.

    Η σκηνή που θα δείτε στη συνέχεια είναι όταν ο χαρακτήρας της Fonda σιγουρεύεται ότι έχει να κάνει με μια ψυχοπαθή, αφού μετά τη σκηνή στο κομμωτήριο, βρίσκει κρυμμένα γράμματα και κλεμμένα αντικείμενα από την ίδια, ένας εύκολος σεναριακός τρόπος να μάθουν οι θεατές ότι το πάρτι τώρα αρχίζει.


    Single White Female (1992) clip
    Ανέβηκε από FilmBoy-gr. - Oλόκληρες σειρές και επεισόδια online.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Remake Originals: Γυναίκα Μόνη Ψάχνει - Single White Female (1992) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top