F The Winning Season - FilmBoy The Winning Season - FilmBoy
  • Latest News

    The Winning Season

    Κάθε χρόνο στο φεστιβάλ του Sundance βγαίνουν δεκάδες καλές ανεξάρτητες ταινίες που δυστυχώς δύσκολα φτάνουν στις αίθουσες, και όταν τα καταφέρουν, δύσκολα προσελκύουν μεγάλο κοινό.

    Πριν 3 χρόνια υπήρξε μια ταινία που ήρθε από το πουθενά ...κι εκεί έμεινε, αφού όμως πρώτα πήρε το βραβείο Κοινού στο φεστιβάλ και έθεσε τον σκηνοθέτη του ως έναν ‘filmaker to watch’.

    Μιλάμε για το Grace Is Gone του James Strouse με πρωταγωνιστή τον John Cusack, το οποίο ξεχώρισε και σε άλλα φεστιβάλ αλλά μόλις το έβγαλε στις αίθουσες η Weinstein Bros. για κάποιο λόγο δεν περπάτησε.

    Τέλος πάντων, άλλο είναι το θέμα μου.

    Θα περίμενε κανείς από έναν νέο σκηνοθέτη που πήρε επαίνους να ασχοληθεί με πιο σοβαρές ταινίες από το The Winning Season.

    Ναι, αυτό είναι το follow up του James Strouse, και αν και έχει αξιολογότατο cast δεν παύει να είναι μια αθλητική κομεντί της σειράς, από αυτές που κάνουν όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι στα πρώτα βήματα τους.

    Και να σας πω την αλήθεια, δε θα είχε καμία θέση στο FilmBoy αν δεν πρωταγωνιστούσε ο Sam Rockwell και (λιγότερο) η Emma Roberts.

    Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το 2008 και όταν προβλήθηκε στο Sundance την επόμενη χρονιά, ...




    ...το Moon ήταν η ταινία του Sam Rockwell που έπρεπε να δεις κι όχι αυτό.

    Επίσης, η συμπρωταγωνίστρια Rooney Mara (next best thing από κάποιους) που την είδαμε στο Youth In Revolt, στο Nightmare on Elm Street και πρόσφατα στο The Social Network, δεν είχε ιδέα ότι λίγους μήνες μετά θα έπαιρνε το ρόλο στο πολυαναμενομενο remake The Girl with the Dragon Tattoo.

    Έχω βάσιμες υποψίες ότι αν τα ήξεραν αυτά δε θα έπαιζαν στο The Winning Season, ειδικά ο Sam, παρόλο που οι κριτικές είναι μοιρασμένες και όχι συντριπτικά κακές. 


    Διαζευγμένος αλκοολικός δουλεύει σαν busboy σε εστιατόριο (τι μου θυμίσατε τώρα...busboy στην Αμερική λέγαμε τους βοηθούς σερβιτόρου, ως επί το πλείστον Μεξικάνους που έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά και τις αγγαρείες) μέχρι που ένας φίλος του (Rob Corddry) του βάζει την ιδέα να αναλάβει μια γυναικεία σχολική ομάδα μπάσκετ.

    Όπως λέει κι ο τίτλος-spoiler, τα καταφέρνει.

    Την Emma Roberts τη συναντήσαμε στο Twelve του Joel Schumacher και θα τη δούμε και στο Scream 4, αλλά δε θα ήταν κακό να τη δω και με σορτσάκι να παίζει μπάσκετ και να τη μαρκάρω εγώ (...έχω φάει σφαλιάρα από κορίτσι έτσι αλλά άξιζε...και δεν ήταν η Emma).

    Όλα τα έντυπα έλεγαν ότι θα προβληθεί στην Αμερική σε λίγες αίθουσες στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έχουν δοθεί στοιχεία μετά, κάτι που δείχνει ότι μάλλον δε προβλήθηκε καν και ούτε πρόκειται, γιατί στο τέλος του μήνα κυκλοφορεί το DVD.

    Ήταν στο ετήσιο πρόγραμμα του FilmBoy, όμως γι’αυτό και το παρουσιάζουμε.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Winning Season Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top